Karvinen heitti viime hetkellä EM-Tallinnaan

Huhtikuussa kyynärpääleikkauksessa käynyt keihäsmies Joni Karvinen ennätti sittenkin saada itsensä mukaan 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin Tallinnaan ensi viikolle.
Joni Karvinen kuntoutui sittenkin kyynärpääleikkauksestaan Tallinnan EM-kilpailuihin.

Joni Karvinen kuntoutui sittenkin kyynärpääleikkauksestaan Tallinnan EM-kilpailuihin.

Hän varmisti valintansa sananmukaisesti viimeisellä mahdollisella hetkellä.
Torstaina Karvinen heitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla 22-vuotiaiden voittajaksi tuloksella 72,43. Hän jäi kuitenkin miesten B-kilpailussa tulokseen 67,58.
Torstaina tullut tulos ylitti kuitenkin Euroopan yleisurheiluliiton EM-rajan 43 sentillä. Tulos uupui silti Suomen Urheiluliiton rajasta 57 senttiä.
Onneksi maanantaina löytyi Kurikasta kilpailut, joissa Karvisen toinen heitto kantoi 74,23. Enempiä kiskaisuja ei tarvittukaan.
– Kädestä leikattiin repeytynyt jänne, ja kesti aikansa päästä taas kuntoon. Kunnon kehittyminen vaati vain tarpeeksi kovia heittoja, mutta aika riitti sittenkin.
– Pihtiputaan ensimmäisessä kilpailussa tuntui jo niin hyvältä, että luulin ylittäväni rajan siellä, mutta en ylittänyt. Sunnuntaina olin pihalla kuin lumiukko, Karvinen naureskeli.
Tampereen Pyrintöön viime syksynä siirtynyt ylöjärveläinen lähtee jo neljänsiin nuorten sarjojen arvokilpailuihinsa. MM-tasolla hänellä on kuutostilat 17-vuotiaista vuodelta 2011 sekä junioreista vuodelta 2012. EM-junnuista hänellä on pykälää heikompi sijoitus vuodelta 2013.
Suomen keihäsmaine Tallinnassa on Karvisen varassa, sillä muita keppimiehiä ei joukkueeseen yltänyt. Karsinta heitetään lauantaina 11. heinäkuuta, ja loppukilpailu heitetään seuraavana päivänä.

Landströn sadasosan päähän rajasta

Jessi Landströmillä oli sunnuntaisissa Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleissa huonoa onnea, sillä hän jäi 100 metrin aidoissa sekunnin sadasosan päähän junioreiden EM-rajasta.
Landström sijoittui alkuerässään tasan kahden sekuntimetrin myötätuulessa neljänneksi ajalla 14,16. Sillä hän paransi juhannusviikolla Jyväskylässä syntynyttä entistä ennätystään 0,02 sekuntia, joten kunto kulkee koko ajan eteenpäin.
Pari tuntia myöhemmin uusi yritys tuotti loppukilpailussa ajan 14,21, jolla heltisi kuutossija Suomen parhaiden aitureiden joukossa.
Arvoitukseksi jäi, miten olisi käynyt, jos tuulet olisivat puhaltaneet toisin päin, sillä finaalissa vastatuulta oli puoli metriä sekunnissa.
Lajivalmentaja Antti Haapakoski arvioi Landströmin juosseen kaksi kolmasosaa matkasta hyvin mutta lopun tuottaneen edelleen hankaluuksia, kuten se on tehnyt koko alkukesän ajan.
Landströmin henkilökohtaisella valmentajalla Matti Liimataisella ei ole antaa varmaa vastausta ongelman syistä mutta aavistus on kumminkin:
– Vaikka olen ennen sanonut, ettei aitakorkeuden nousu 76,2 sentistä 84:ään vaikuta mitään, ilmeisesti niin on kuitenkin käynyt. Kysymys on ennen kaikkea itseluottamuksesta, Liimatainen arvioi.
Landströmillä oli kiireinen loppuviikko, sillä torstaina hän aitoi Turussa Paavo Nurmi Gamesin alkuerässä 14,33. Hän ei päässyt loppukilpailuun.
– Turussa Jessi pääsi alussa sellaiseen vauhtiin kuin pitääkin, mutta juoksu meni pilalle, kun hänen taaempi jalkansa tarttui seitsemänteen aitaan, Liimatainen luonnehti.
Hän uskoo edelleen vankasti, että Landström lähtee Eskilstunan EM-kilpailuihin. Tavoitteen toteutuminen on nyt yhden kortin varassa, sillä keskiviikkoiltana Landström jahtaa rajaa Porissa, kun tuloksen teon aika päättyy maanantaina 6. heinäkuuta kello 24.

Laakso kauden parhaaseensa

Jaakko Laakso voitti torstaina Jämsän kestävyysjuoksukarnevaalin 800 metrin A-erän kauden parhaalla ajallaan 1.52,42. Lauantaina Laakso juoksi 1 500 metrillä ajan 3.58,92 ja sijoittui kuudenneksi.
Ylöjärven Urheilijoiden Oona Hietalan hankala alkukausi sai mukavasti potkua Jämsän pituuskarnevaaleilta, kun hän hyppäsi tuloksella 537 toiseksi 12 senttiä Kaipolan Vireen Pinja Hirvilahdelle hävinneenä.
Hietala sai sarjaansa myös 533 ja 527 kantaneet leiskautukset, joten jalkavaivat näyttävät vähitellen hellittävän. Kaikissa hypyissä oli liikaa myötätuulta – pisimmässä kolme metriä sekunnissa.
Seurakaveri Olivia Mäkinen ponnisti kolmanneksi tuloksella 530. Hypyssä oli tuulta takana peräti 3,7 metriä sekunnissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?