Haavisto kaasutteli erävoittoon

16-vuotias Jere Haavisto saavutti ison merkkipaalun motocrossurallaan viime viikonloppuna.

Haavisto ajoi MX2-luokan SM-sarjan osakilpailussa Raumalla erävoittoon. Huippustartista huolimatta erävoitto ei tullut helposti.
– Johdin kisan neljä ensimmäistä kierrosta ja sain jopa hieman eroa toisena ajaneeseen Jami Nummiseen. Sitten sammutin pyörän ja tipuin pahimmillaan neljänneksi. Katselin useamman kierroksen ajan Sihvosen Miron linjoja ennen kuin ohituspaikka löytyi. Sen jälkeen muutama kierros meni Matikaisen perässä ennen kuin pääsin kärkeen, Haavisto kertasi.
Varmistelu viimeisellä kierroksella meinasi vielä kostautua.
– Miro pääsi jo todella lähelle, mutta pääasia, että ensimmäinen erävoitto on nyt tosiasia, Haavisto sanoi.
Osakilpailun toisessa erässä Haavisto nousi ensin neljänneksi keskinkertaisen startin jälkeen. Kaksi kaatumista vaativat kuitenkin veronsa, ja lopulta Haavisto oli maalissa viides. Osakilpailun yhteistuloksissa ylöjärveläisnuorukainen oli kolmas.
– Startti jäi hiukan sutimaan, mutta sain hyvin noustua kärkiporukkaan, kunnes ohituksissa osuin ensin Matikaiseen ja toisen kerran vielä Silanderiin, Haavisto kertoi.
– Eka erä oli hyvä, mutta toisessa erässä harmittaa nuo kahdet lipat. Ajona erä oli hyvä, mutta jos kaksi kertaa huilaa maassa, niin tarvitsisi ajaa jo todella kovaa, että sitten kerkiää voittoon, lakialalainen totesi.
Haavisto on nyt SM-sarjassa viidentenä. Seuraavaksi nuorukainen ajaa ensi viikonloppuna Ruotsin EM-osakilpailussa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>