Lampinen paini KLL:n mestariksi

Ylöjärveläinen Tuuli Lampinen palasi Kouvolasta Koululiikuntaliiton painimestaruuskilpailujen kultamitali kaulassaan.
Muhkeankokoisesta maskotistakaan tuskin oli vastusta Tuuli Lampiselle KLL:n mestaruuspaineissa. (Kuva: Liisa Lampinen)

Muhkeankokoisesta maskotistakaan tuskin oli vastusta Tuuli Lampiselle KLL:n mestaruuspaineissa. (Kuva: Liisa Lampinen)

Lampinen ei hävinnyt 13-vuotiaiden 30-kiloisten neljästä ottelusta ainuttakaan, vaan hän selvitti myös etukäteen jännittävimmät kamppailunsa kunnialla.
Tiukin ottelu osui heti kärkeen, mutta Tuuli väänsi 14–8-pistein voiton porilaisesta Lotta Vettenrannasta, ja samalla tuli ratkaistuksi sarjavoitto.
Tuuli jännitti etukäteen ehkä eniten tuusulalaisen Roberta Luostarisen kohtaamista, mutta turhaan. Tuuli johti jo 4–0, kunnes pisti Luostarisen selälleen.
Tahti jatkui tuimana, sillä niin kärköläläinen Rianna Sallila kuin toinen ylöjärveläinen, Nella Honkaniemi, menivät selälleen.
Nella saa osallistua 13-vuotiaiden sarjaan vielä neljästi, joten hänen lopulta saavuttamansa nelostila oli arvokas. Nella johti Luostarista vastaan alussa 4–0 mutta hävisi 4–12. Toisen selkähäviönsä hän kärsi Vettenrannalle mutta otti selkävoiton Sallilasta.

Anssille kovaa oppia

Tuulin velipoika Anssi Lampinen lähti hakemaan 13-vuotiaiden poikien 42 kilon sarjasta kirkasta mitalia, mutta sai tyytyä kuutossijaan.
Anssin sarjassa oli peräti 21 osanottajaa, joten lohkovaiheessa tuli kaikille kuusi ottelua. Anssi voitti 8–0 Ilmajoen Petteri Talalan sekä lahtelaisen Jere Heinosen, selätti Lapuan Niklas Huhtalan ja päätyi voittajaksi 2–2-tasapisteillä imatralaista Niko Hynnistä vastaan.
Sitten tuli katkeraa oppia, josta toivottavasti on hyötyä tulevaisuudessa. Anssi johti lahtelaista Miko Elkalaa vastaan seitsemän sekuntia ennen loppua 2–3 mutta sortui harkitsemattomaan heittoyritykseen, jonka Elkala passasi ja voitti 6–3.
Rohkeasti taistelleen Anssin tie mitaliotteluihin katkesi 4–6-häviöön vantaalaiselle Jesper Härkäselle. Arpa heitti Anssin kovimpaan alkulohkoon, koska Elkala voitti mestaruuden ja Härkänen otti pronssia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?