Perussuomalaiset uskovat oman kansanedustajansa nostavan puolueensa arvostusta

Pienentynyt valtuustoryhmä ponnistaa yksituumaisuudesta

Ylöjärven perussuomalaisilla sattuu ja tapahtuu.
Puoluelaiset ovat saaneet paistatella julkisuudessa, kun he leipoivat porukkansa keulamiehestä Sami Saviosta kansanedustajan.
Perussuomalaisten joukoissa roihahti viime torstaina riita. Kaksi kaupunginvaltuutettua lähti ovet paukkuen ja perusti oman uuden ryhmän. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Asko Saari ja valtuustoryhmän kapteeni Mauri Heiska ovat päättäneet olla provosoitumatta  Matti Ylitalon ja Pertti Johanssonin mielenilmauksesta.
Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Asko Saari (vas.) ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska ovat vakuuttuneita siitä, että puolue nappaa Ylöjärven seuraavaan kaupunginvaltuustoon 11 paikkaa, vaikka Ylöjärven kaupunki pienentäisikin valtuustonsa kokoa nykyisestä 51:stä alaspäin. – Perussuomalaisten työ Ylöjärvellä on huomattu. Ihmiset arvostavat meitä, puheenjohtajakaksikko sanoo.

Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Asko Saari (vas.) ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska ovat vakuuttuneita siitä, että puolue nappaa Ylöjärven seuraavaan kaupunginvaltuustoon 11 paikkaa, vaikka Ylöjärven kaupunki pienentäisikin valtuustonsa kokoa nykyisestä 51:stä alaspäin. – Perussuomalaisten työ Ylöjärvellä on huomattu. Ihmiset arvostavat meitä, puheenjohtajakaksikko sanoo.

Poliittinen elämäkään ei ole aina ruusuilla tanssimista.
Huhtikuiset eduskuntavaalit toivat ylöjärveläisille perussuomalaisille suuren ilon, kun puolueessa pitkään aktiivisesti toiminut diplomi-insinööri ja ekonomi Sami Savio nappasi paikan uudesta eduskunnasta. Kansanedustajan posti merkitsi jatkumoa viime kunnallisvaalien huipputulokselle. Perussuomalaiset saivat silloin yhden valtuustopaikan sijasta yhdeksän edustajaansa läpi.
Ilo vaihtui suruksi viime torstaina, jolloin kaksi perussuomalaisten valtuustoryhmän väriläiskää otti ja lähti. Kun valtuustoryhmä ei istuttanut Matti Ylitaloa Sami Savion tilalle kaupunginhallitukseen, kurulaispolitiikko jätti porukkansa. Pertti Johansson peesasi ja lähti samassa ovenavauksessa.
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska uskoo seitsemän miehen valtuustoryhmäänsä.
– Meidän kokoonpanomme on nyt aikaisempaa yhteistyökykyisempi. Olemme vakuuttuneita siitä, että ikävä episodi ei jätä tahraa puolueemme eikä valtuustoryhmämme kilpeen, Heiska luottaa.
Ylöjärven Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Asko Saari korostaa puolueen säilyvän eheänä ja toimintakykyisenä.
– Ohjaamme laivaamme vahvalla me-hengellä eteenpäin, Saari vakuuttaa.

Vaalit nostivat suurimmaksi

Eduskuntavaalit nostivat perussuomalaiset Ylöjärven suurimmaksi puolueeksi.
– Paalupaikaltamme meidän on turvallista lähteä tavoittelemaan hyvää tulosta seuraavista kuntavaaleista. Olemme arvioineet realistiseksi mahdollisuudeksemme saada 11 kaupungunginvaltuutettua seuraavaan valtuustoon, Saari ja Heiska kertovat.
Heidän mukaansa kansanedustajan saaminen tuo potkua  kuntavaaleihinkin.
– Uusi eduskunta ennättää näyttää kyntensä ennen vuoden 2017 huhtikuussa järjestettäviä kuntavaaleja, Saari ja Heiska miettivät.
– Perussuomalaiset ovat tehneet monella rintamalla onnistunutta työtä Ylöjärven kaupungin  päättävissä elimissä, he lisäävät.
– Puolueemme on vakiinnuttanut paikkansa myös ylöjärveläisessä kunnalliselämässä, miehet sanovat.
Saari ja Heiska lupaavat perussuomalaisten näkyvän paikallisessa elämänmenossa koko ajan.
– Olemme listanneet laajan tapahtumaluettelon. Haluamme jalkautua kaupunkilaisten pariin. Emme tahdo olla eri vaalien väliaikoja piilossa kaapin takana, puheenjohtajakaksikko puhkuu intoa.
Saari ja Heiska tietävät, että tuloksellinen puoluetyö tehdään silmästä silmään.
– Eduskuntavaalityö osoitti, että ihmiset ovat kiinnostuneita niin paikallisista kuin valtakunnallisista asioista. Meidän vastuunkantajien on oltava helposti lähestyttäviä, Saari ja Heiska toteavat.

Todellinen hätä on läsnä

Kaupunginhallituksessa istuva Mauri Heiska tietää, että mediasta tutut uutiskuvat ruokajonoista  ovat täyttä totta Ylöjärvelläkin.
– Paikkakunnallamme on varsin paljon ihmisiä, jotka työttömyyden takia joutuvat hakemaan apua yhteiskunnalta, hän tarkentaa.
– Monessa perheessä hätä on lisäksi suuri, Heiska lisää.
Heiska sanoo, että Ylöjärven kaupunki elää samalla tavalla vaikeita aikoja kuin valtiokin.
Yksityisellä sektorilla sosiaalipuolella työskentelevä Asko Saari on vakuuttunut siitä, että ihmisten ongelmat eivät ole vähenemässä vaan lisääntymässä.
– Tekemistä riittää niin valtakunnallisilla kuin paikallisillakin päättäjillä, jotta ihmiset tulevat autetuiksi, Saari painottaa.

Ei pormestaria eikä valtuustosopimusta

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Leena Joensivu (sd.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Luojus (kok.) ovat vaatineet Ylöjärvellekin valtuustosopimusta, jolla valtuustoryhmät sitoutetaan esimerkiksi taloustalkoisiin.
Mauri Heiska ja Asko Saari sanovat perussuomalaisten olevan tässä vaiheessa valmiita jonkinlaiseen pelisääntöasiakirjaan.
– Valtuustosopimuksen laajuinen paperi on laadittava valtuustokauden alussa, he kokevat.
Perussuomalaiset tyrmäävät myös pormestarijärjestelmän käyttöönoton Ylöjärvellä.
– Pormestariajatus kytee pinnan alla, mutta me lähdemme nykyisestä systeemistä, jossa on selkeät paikat ja tehtävät luottamushenkilöille ja virkamiehille, Heiska ja Saari linjaavat.

Valtuusto voi olla nykyistä pienempi

Uusi kuntalaki määrää kunnallisvaltuustojen vähimmäispaikkamäärät.
Ylöjärven nykyisessä valtuustossa on 51 jäsentä.
Hiljan voimaan tullut kuntalaki sanoo, että 32 000 asukkaan Ylöjärvellä on vähimmillään oltava 43 kaupunginvaltuutettua.
Mauri Heiska ja Asko Saari sanovat, että Ylöjärvi tulee toimeen nykyistä pienemmällä kaupunginvaltuustolla.
– Meidän mielestämme kaupunginvaltuuston kokouksien asialistat ovat turhan usein täynnä mitättömiä asioita. Ylöjärven kaupungin johto on toistanut monta kertaa, että valtuuston on oltava suurten linjojen luoja. Kahden viime vuoden kokoukset eivät valitettavasti puhu sen puolesta, että vaaleilla valitut kuntapäättäjät olisivat tärkeiden ratkaisujen kimpussa, Heiska ruotii.

Ikuisuushankkeet liikkeelle

Mauri Heiska ja Asko Saari ovat vakuuttuneita, että ihmisten kiinnostus politiikkaan ja aktiivuus palaavat, kun ihmiset huomaavat päättäjien ja virkamiesten hoitavan aidosti asioita.
Heiskan mielestä Ylöjärvellä on tullut esimerkiksi Karhen kaavasta ikuisuuskysymys.
– Karhen kaavahanke on vietävä loppuun saakka. Samoin kaikki muut vuosikausia pakastimessa olleet asiat on ratkaistava, hän vaatii.
Heiskan mukaan kaupungin tekninen puoli on saatava ripeästi iskukuntoon. Uuden tekniikka- ja ympäristöosaston on saatava karismaattinen johtaja. Henkilökunnalle on annettava työrauha.
– Mielestäni teknisen osaston viimeaikainen pyörittäminen on  nostanut esille tarpeen kaupungin kaikkien osastojen vastaavanlaiseen tarkasteluun. Olen vakuuttunut siitä, että korjattavaa löytyy jokaisesta hallintokunnasta. Organisaatiossa on varmasti löysää ja tarpeettomaksi käynyttä, hän miettii.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?