Ylöjärven PS hajoaa – valtuustoon uusi ryhmä

Perussuomalaisen puolueen Ylöjärven valtuustoryhmä on hajonnut. Matti Ylitalo ja Pertti Johansson ovat Ylöjärven Uutisten tietojen mukaan jättäneet puolueen torstai-iltana voimakkaiden näkemyserojen vuoksi.
Muutoksen myötä perussuomalaisten paikkamäärä valtuustossa putoaa seitsemään. Ylitalo ja Johansson aikovat jatkaa valtuustossa omalla ryhmällään.
Perussuomalaisten Matti Ylitalon tekemä hallinto-oikeusvalitus Luojuksen jääviydestä oli päättäjille kova pala purtavaksi.

Matti Ylitalo on jättänyt Ylöjärven perussuomalaiset. Uuteen valtuustoryhmään häntä seuraa toinenkin kaupunginvaltuutettu, Pertti Johansson.

Ylitalon ja Johanssonin eroa edelsi kiista kansanedustaja Sami Savion korvaajasta Ylöjärven kaupunginhallituksessa. Perussuomalaiset päätti ehdottaa Savion tilalle Tomi Saaristoa. Tämä ei kelvannut Matti Ylitalolle, jonka mielestä paikka olisi kuulunut hänelle.

Kurulainen Ylitalo oli vuoden 2012 kunnallisvaaleissa yksi perussuomalaisten ääniharavista Ylöjärvellä. Hän keräsi puolueensa kolmanneksi suurimman äänisaaliin, 212 ääntä. Saariston äänimäärä samoissa vaaleissa oli 146.

Pertti Johansson oli Ylitalon kanssa samoilla linjoilla, ja päätti myös jättää puolueen valtuustoryhmän. Jatkossa miehet aikovat edustaa kaupunginvaltuustossa uutta, omaa ryhmäänsä.

Ylöjärven Uutisten tietojen mukaan Ylitalon ja Johanssonin suunnitelmissa on herättää henkiin Ylöjärvi 2001 + -kansanliike. Vuosituhannen alussa perustettu Y2001+ toimi kaupunginvaltuustossa vuoteen 2012 saakka, jolloin se lakkautettiin lopullisesti. Ryhmän viimeinen valtuutettu oli Pertti Johansson.

Voimasuhteet muuttuvat

Perussuomalaisten hajoaminen tarkoittaa myös pienimuotoista vallan uusjakoa Ylöjärvellä. Ylitalon ja Johanssonin lähdön myötä PS putoaa paikkamäärällä mitattuna keskustan taakse kaupungin neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Jatkosssa Ylöjärven kaupunginvaltuuston paikkajako on seuraava: kokoomus 13, SDP 11, keskusta yhdeksän, perussuomalaiset seitsemän, vasemmistoliitto neljä, vihreät neljä, kristillisdemokraatit kaksi ja Ylitalo/Johansson kaksi paikkaa.

Ylöjärven Uutiset seuraa tilanteen kehittymistä.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?