Ylöjärven Iskun Valo sädehtii voitosta voittoon

Voimisteluseura Ylöjärven Iskun Valo-joukkue on voittanut jokaisen kilpailun, johon se on tänä keväänä osallistunut. Viimeksi Valo nappasi TUL:n Tampereen piirin mestaruuden ja sitä ennen Suomen Voimisteluliiton Sydän-Suomen mestaruuden. Menestystä on tullut myös cup-kisoista.
Valo onnistui upeasti TUL:n Tampereen piirin mestaruuskilpailuissa. (Kuvat: Kati Beloued)

Valo onnistui upeasti TUL:n Tampereen piirin mestaruuskilpailuissa. (Kuvat: Kati Beloued)

– Tosi hyvältä tuntuu ja olemme tosi iloisia. Tämä oli tavoitteenakin, voimistelija Leila Beloued tuumaa tyytyväisenä.
Valo kilpailee 12–14-vuotiaiden kilpasarjassa, jossa taso on erittäin kova. Valo harjoittelee neljästi viikossa kaksi ja puoli tuntia kerrallaan.
Suurin osa joukkueen jäsenistä käy yläkoulun seitsemättä luokkaa. Mukana on myös kaksi alakoululaista.  Koulun ja urheilun yhdistäminen luonnistuu tytöiltä hyvin.
– Asiasta on keskusteltu tyttöjen kanssa. Kyse on vain aikataulutuksesta elämässä ja hyvin on mennyt. Moni tyttö tulee suoraan koulusta treeneihin. Tämä vaatii sen, että ruokavalion tulee olla kunnossa ja koulussa syödään hyvin. Läksyt tehdään tietojeni mukaan yleensä treenien jälkeen, Valon valmentaja Elina Salonen kertoo.
Salosen ohella joukkuetta menestykseen luotsaavat Katja Salonen ja Jenni Riihiluoma.
– Valo on hyvä joukkue, koska kaikki tytöt ovat motivoituneita ja sitoutuneita joukkueen toimintaan. Totta kai valmentajien sataprosenttinen satsaus tyttöihin auttaa myös, Salonen miettii.
Valon kilpailuohjelmat suunnittelee Jenni Riihiluoma.
– Kevään ohjelma on vaativa mutta onnistuessaan se antaa elämyksen katsojille, Salonen summaa.

Kymmenen tyttöä sai kaulaansa kirkkaimmat mitalit Tampereen Pyynikillä.

Kymmenen tyttöä sai kaulaansa kirkkaimmat mitalit Tampereen Pyynikillä.

Seuraaviin valtakunnallisiin kilpailuihin Kotkaan ja myöhemmin Tampereelle Valo lähtee ennakkosuosikkien joukossa.
– Kaikki ovat pahoja vastustajia. Kisoissa voi tapahtua mitä vain, Salonen naurahtaa.
Valon pahimmat haastajat tulevat edeltävien kisojen perusteella Seinäjoelta ja Tampereelta. Kauden aikana ylöjärveläisjoukkue on kerännyt bonuspisteitä, joita tuomareilla on mahdollisuus antaa erittäin onnistuneista suorituksista. Tällä kaudella Valo on saanut lisäpisteitä niin ryhdistä, eläytymisestä kuin taito-osien soveltuvuudesta ryhmälle.
– Seuraavissa kilpailuissa meidän tavoitteena on saada jokin uusi bonus, Leila Beloued paljastaa.
Beloued nimeää joukkueensa vahvuuksiksi taidon eläytyä sekä liikkeissä vaadittavan tiukkuuden. Parannettavaa löytyy etenkin yksittäisistä pienistä käsiliikkeistä sekä eroista muutamien asentojen yhdenmuotoisuuksissa.
– Joukkuevoimistelu on parasta, koska siinä kehittyy kunto, saa olla paljon kavereiden kanssa sekä pystyy eläytymään ja tekemään tunteellisia liikkeitä. Tässä saa kokea joukkuehenkeä ja oppia olemaan ryhmässä, Beloued kiteyttää.
– Joukkuevoimistelu on monipuolinen laji, jossa täytyy olla vahva monella osa-alueella. Laji on lisäksi esteettinen. Se on hienoa katseltavaa, Salonen jatkaa.
Valo kilpailee 12–14-vuotiaiden kilpasarjassa vielä syksyn välinekaudella. Tämän jälkeen ryhmä siirtyy 14–16-vuotiaiden kilpasarjaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?