Minetit vain niukasti maailmancupin kakkoseksi

Aivan ei Ylöjärvelle saatu joukkuevoimistelun maailmancupin voittajia viime viikonloppuna Tampereella, mutta läheltä se piti.
Minetit piti Suomen lippua hienosti korkealla maailmancupin finaalissa.

Minetit piti Suomen lippua hienosti korkealla maailmancupin finaalissa.

Ylöjärveläiset Venla Niemenmaa ja Emmi Nikkilä taistelivat Tampereen Voimistelijoiden Minetit-joukkueessa finaalin naisten sarjan ykköstilasta rajusti Venäjän ykkösjoukkueen Expressian kanssa. Minetit hävisi lopulta venäläisille vain 0,20 pisteellä.
Lauantain karsinnassa kärkikaksikko oli tasapäinen, sillä kumpikin sai 18,90 pistettä. Silloin Mineteille tuli pieniä virheitä, jotka korjaantuivat sunnuntaiksi.
Siitä huolimatta pinnamäärä pysyi samana, mutta Expressialle annettiin 19,10 pistettä.
Minetit tuli kuitenkin selvästi kakkoseksi, sillä Bulgarian maajoukkue hävisi sille jo 0,55 pistettä ja Espoon Olarin Voimistelijat 1,20 pinnaa.
Myös maailmancupin yhteispisteissä Minetit otti kakkossijan Expressian jälkeen.
Nyt odotellaan mielenkiinnolla kesäkuun alun MM-kilpailuja Färsaarilla.
– Tässä on onneksi hyvää aikaa tehdä työtä, ja voimme asettaa tavoitteeksemme kirkkaimman MM-mitalin, koska ero kärkeen oli niin pieni, Minettien päävalmentaja Titta Heikkilä sanoi.
Tuomariston tehtävä näin tasaisten ja taitavien joukkueiden oikeaan järjestykseen saattamisessa ei ole helppo, sillä joukkueet esittävät paljon toisistaan poikkeavat ohjelmat.
– Meidän ohjelmamme on hyvin räväkkä ja fyysinen, kun taas Expressia luottaa lyyriseen esittämiseen. Joka tapauksessa olen hyvin tyytyväinen, sillä tytöt kestivät hienosti kovan paikan kotikentällä, Heikkilä kiitteli.
Junioreissakin
sama järjestys
Myös Jasmine Niemelä ja Miisa Kauppila toivat Ylöjärvelle Tesoman jäähallin hienosta finaalitapahtumasta kakkossijan. Sarjana oli juniorit, jonka Challenge cupin finaalissa, kuten kokonaispisteissäkin, Minettien edelle meni vain Venäjän Victoria-joukkue.
Karsinnassa Victoria oli selvästi parempi pistein 18,90 – 18,45, mutta sunnuntaina Minetit peittosi sen 18,50 – 19,45. Yhteispinnoissa eroa jäi kuitenkin 0,60 naapurien eduksi.
Myös junioreissa paljon nostoja ja muita fyysisiä elementtejä käyttävän Minettien kakkosasema on vakaa, sillä Bulgaria hävisi jo tasan pisteen.
Minettien 12–14-vuotiaiden joukkue riemastutti kotiyleisöään selvällä voitolla Tampere Cupissa. Lotta Niemenmaa ja kumppanit jättivät venäläisen Roxett Sapphiren peräti 1,45 pinnan erolla taakseen.
– Uskon, että laji kehittyy tulevaisuudessa yhä fyysisempään suuntaan, vaikka koulukuntaeroja on. Uutta suuntausta arvostelevat lähinnä ne, jotka eivät itse ole pystyneet tekemään samoja temppuja kuin nuoret nyt, Heikkilä arveli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?