Haavisto avasi kautensa kaksijakoisesti

Lakialan motocrosstähti Jere Haavisto aloitti kautensa motocrossin EMX250-luokan EM-sarjassa vaihtelevasti.
Jere Haavisto kärsi selkäongelmista vaativalla radalla. (Kuva: Kusti Manninen)

Jere Haavisto kärsi selkäongelmista vaativalla radalla. (Kuva: Kusti Manninen)

Hollannin Valkenswaardissa ajetun osakilpailun ensimmäiseen erään Haavisto lähti kohtalaisen hyvistä asemista. Startin jälkeen nuori ylöjärveläinen viiletti sijalla 12, mutta muutamat ajovirheet tiputtivat hänet erän puolivälissä sijalle 19.
Haavisto kuitenkin nousi uudelleen sijalle 12. Kolmanneksi viimeisellä kierroksella nuorukainen tippui kuitenkin Hondansa selästä ja putosi lopputuloksissa sijalle 15.
– Alussa otin ihan hyvän lähdön, mutta pientä alkujäykkyyttä oli havaittavissa. Erän puolivälin paikkeilla ajo alkoi kuitenkin rullata ja pääsin nousemaan. Kilpailu on kuitenkin kovaa eikä virheisiin ole varaa. Lopussa tuli pieni kaatuminen, kun kädet ja selkä alkoivat jo hieman puutua, Haavisto kommentoi ensimmäisen erän jälkeen.
Toisessa erässä Haavisto epäonnistui. Ylöjärveläinen oli lähdön jälkeen sijalla 25, mutta muutama kierros myöhemmin hän kaatui ja tippui sijalle 35. Tämän jälkeen Haavisto ehti nousta muutaman sijan ennen kuin kaatui uudelleen.
Ylöjärveläisen erää haittasi kaatumisten lisäksi myös Valkenswaardin pehmeän hiekkaradan puuduttama selkä. Haavisto jättikin erän kesken viisi kierrosta ennen maalia todettuaan riskien olevan liian kovia.
– Lähtö meni heti vihkoon. Muutama kierros tämän jälkeen kaaduin ja sitten kaaduin vielä toisen kerran. Toisen kaatumisen jälkeen selkä oli ihan puuduksissa enkä pystynyt ajamaan enää seisaaltaan. Tämä päivä oli todellinen pettymys. Tästä ei jäänyt kyllä mitää kerrottavaa jälkipolville. Syy on totta kai itsessä ja nyt jatketaan treenejä, jotta seuraavassa kilpailussa oltaisiin vahvoja, pettynyt Haavisto kertasi.
Kilpailun yhteistuloksissa Haavisto oli kuudella pisteellä sijalla 21. EM-sarjassa hän pitää hallussaan sijaa 27. EM-sarjaa johtaa Hollannissa molemmat erät voittanut britti Adam Sterry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?