Lounasravintolaketjun luonut Antero Mäkkylä jää eläkkeelle

Anu ja Minna jalostavat ruokapaikkoja ja juhlapalvelua

Ylöjärven lounasravintolakulttuuria voimallisesti kehittänyt yrittäjä Antero Mäkkylä luopuu liiketoiminnastaan ja siirtyy eläkkeelle.
Anu Meuronen ja Minna Lepistö jatkavat lounasravintoloiden ja juhlapalvelun kehittämistä. Heidän yrityksensä on Anmin Group Oy.
– Tämä vispilä tuo onnea, Antero Mäkkylä lupaa yrityksensä uusille omistajille Anu Meuroselle ja Minna Lepistölle. (Kuva: Ville Mäkinen)

– Tämä vispilä tuo onnea, Antero Mäkkylä lupaa yrityksensä uusille omistajille Anu Meuroselle ja Minna Lepistölle. (Kuva: Ville Mäkinen)

Antero Mäkkylä tietää, että hän on luonut kotikaupunkiinsa uutta lounasravintolakulttuuria viime vuosikymmenen aikana.
Mäkkylä on tyytyväinen ratkaisuunsa, jossa hän liitti pitopalvelun lounasravintolatoimintaansa.
– Yritykseni alkutaipaleella järjestin mittatilaustöinä erilaisia ruokakursseja. Toteutin kursseja muun muassa yrityksille, yhdistyksille ja erilaisille kohderyhmille, kuten miehille. Kurssit saavuttivat suuren suosion, Mäkkylä muistelee.
Parhaaseen aikaan kolmea lounasravintolaa ja pitopalvelua pyörittänyt Antero Mäkkylä on erittäin tyytyväinen työsarkaansa, kun mies vaihtaa nyt vapaaherran päiville.
Antero Mäkkylän luoma yritys siirtyy Anu Meurosen ja Minna Lepistön vastuulle. Heidän perustamansa uusi yritys Anmin Group Oy lähtee kehittämään vankalla perustalla seisovia lounaspaikkoja sekä juhlapalvelua.

Ylöjärveläiset alkoivat lounastaa

– Kun runsas yhdeksän vuotta sitten avasin Ravintola Keitaan, suuri osa paikkakunnan keskusta-alueella työskennelleistä ihmisistä nautti kotona tehdyt eväät lounaakseen, Antero Mäkkylä muistaa.
Yrittäjä korostaa, että hänen ykkösurakkanaan oli lounaskulttuurin juurruttaminen Ylöjärvelle.
Mäkkylä henkilökuntineen puhalsi menestymisen tuulet Ravintola Keitaan siipien alle.
Ylöjärveläisyrittäjä laajensi toimintaansa, ja hän avasi toisen ruokapaikkansa silloisen Perloksen tehtaan suojiin. Ravintola Vispilä toimii edelleen kiinteistössä, vaikka Perlosta ei ole ollut enää vuosiin.
Kolmannen lounaspaikkansa Mäkkylä perusti silloiselle Pilkingtonille. Kun lasinvalmistus loppui ja tehdas suljettiin, myös työpaikkaruokalana palvellut firma lakkasi olemasta.
Mäkkylä sanoo, että perinteinen pitopalvelu on myynyt hyvin.
– Joka vuosi on tuonut kasvua, hän lisää.
Mäkkylän mielestä hänen ruokapalvelujen tarjontansa on voimistanut alan kysyntää kasvupaikkakunnalla.
– Olen hyvin tyytyväinen elämäntyöhöni, hän kiteyttää.

Toiveikkaina eteenpäin

Suurikokoisen Vispilän emänniksi ryhtyvät yrittäjät Anu Meuronen ja Minna Lepistö uskovat, että Antero Mäkkylän luomien lounasravintoloiden ja juhlapalvelun tulevaisuus on valoisa.
– Meillä on olemassa vahvat liiketoiminnat, joita lähdemme kaikessa rauhassa kehittämään, Meuronen ja Lepistö kertovat.
Heidän aikeenaan on esimerkiksi monipuolistaa Ravintola Keitaan palveluita perinteisen kahvilan palveluilla.
Meuronen ja Lepistö vannovat kotivalmisteisen ruoan nimeen.
– Paikalliset raaka-aineet ja ammattitaitoiset ruoanvalmistajat takaavat pärjäämisen niin lounaspuolella kuin juhlapalveluissakin. Maut myyvät, yrittäjäkaksikko korostaa.
Meuronen ja Lepistö uskovat, että juhlapalveluille on tulevaisuudessa kysyntää niin yksityissektorilla kuin yrityskentällä.
– Toteutamme juhlat niin omiin tiloihimme kuin asiakkaidemme osoittamiin tai toivomiin paikkoihin. Haluamme olla kokonaisvaltaisesti auttamassa erilaisten tilaisuuksien toteuttamisessa, he lupaavat.
Myös kokouspalvelut kuuluvat yrityksen palveluvalikoimaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?