Jessica Kosonen kuitenkin vahvistaa kasvattajaseuraansa A-tyttöjen SM-lopputurnauksessa

Ryhdin kasvateille liigapaikat WoVo:sta

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt viimeistelivät kuntoaan lentopalloilun SM-lopputurnaukseen kotisalissaan välieräturnauksella, jonka panos oli harjoitusluonteinen. Mukana oli kuusi valtakunnan parasta yhdistelmää, joissa vilisi liigapelaajia.
Sonja Laitinen (2), Tiia Virta, Emilia Putkisaari ja Noora Honkanen lähtevät A-tyttöjen SM-lopputurnaukseen taistelemaan mitalisijoista.

Sonja Laitinen (2), Tiia Virta, Emilia Putkisaari ja Noora Honkanen lähtevät A-tyttöjen SM-lopputurnaukseen taistelemaan mitalisijoista.

Ryhdillä ei ollut aivan paras kokoonpanonsa kentällä, joten päivän saldoon, yhteen voittoon ja kahteen tappioon pitää suhtautua sen mukaisesti.
Alkulohkossa Ryhti hävisi Kuusamon Pallo-Karhulle 0–2 (23–25, 29–31) mutta kukisti Helsinki Volleyn 2–0 (25–19, 25–16).
Loppusijoitukseksi tuli neljäs, sillä lohkokakkosten kohtaamisen vei jyväskyläläinen Jyväslentis tuloksella 2–0 (25–22, 25–14).
Ylöjärveläisten rivistä puuttui kokonaan tyttöjen maajoukkuepelaaja Jessica Kosonen, jolla oli samaan aikaan kevään liigajoukkueensa, rovaniemeläisen Woman Volleyn kauden päättäjäiset.
Kosonen jatkaa WoVo:ssa kahden vuoden sopimuksella. Liigapaikan taisteli itselleen myös toinen Ryhdin kasvatti Nelli Rantanen. Saman tien molemmille tuli kutsu naisten maajoukkue-
rinkiin.
WoVo kiinnitti molemmat yleispelaajan statuksella, vaikka myös hakkurin tehtävät onnistuisivat heiltä – Rantaselta myös keskitontin tehtävät.
Kumpikin siirtyy myös Ounasvaaran urheilulukion kirjoille. Heitä houkutteli pohjoiseen hyvä valmennus, erinomaiset harjoitteluolot ja nuorekas joukkue, jonka veikkaillaan taistelevan mitaleista ensi kaudella.

Kirkkaat mitalit tavoitteena

Jessica Kosonen pelaa ensi talvena liigaa Rovaniemen Woman Volleyssa.

Jessica Kosonen pelaa ensi talvena liigaa Rovaniemen Woman Volleyssa.

Viimeisen välieräpelin jättivät väliin samasta syystä kuin Kosonen, LP Kangasalan SM-hopeajoukkueen juhlien vuoksi, libero Oona Yli-Pekkala ja yleispelaaja Sonja Laitinen.
Kun tämä kolmikko saadaan kokoonpanoon SM-lopputurnaukseen Jyväskylään vapun jälkeiseksi viikonlopuksi, odotettavissa voi olla vaikka kuinka iloisia uutisia.
– Kirkkaista mitaleista sinne lähdetään pelaamaan! valmentaja Heikki Kosonen vakuuttaa.
A-tytöt selvisivät viime viikonlopustakin kaikella kunnialla. Varsinkin ottelu Kuusamoa vastaan oli erittäin tasokasta, taistelevaa lentopalloa kummaltakin, joten tuntuma kärkeen on tiivis.
Vahvan ykkössarjakauden Ryhdin naisissa pelannut Tiia Virta kantoi tuttuun tapaansa vastuuta joka osa-alueella, ja hän on tärkeä lenkki finaaleissakin.
– Tiian otteista näkyi, että hän nauttii pelaamisesta erittäin paljon. Sonjakin oli tasaisen varma, mutta häneltä jäi ehkä viimeinen terävyys tulematta esiin, Kosonen arvioi.

C-pojat niukasti ulos finaaleista

Ryhdin C-pojatkin turnasivat kotikentällään SM-välieriä ja jäivät harmittavan niukasti rannalle lopputurnauksesta sijoituttuaan lohkonsa kolmanneksi.
Päivä alkoi hurjalla taistelulla Vammalan Lentopalloa vastaan, ja vieraat käänsivät sen edukseen erin 2–1 (25–19, 24–26, 15–9).
Vilppulan Tähti voitti Ryhdin vammalalaisia selvemmin 2–0 (25–23, 25–19), mutta Ryhdillä riitti virtaa vielä Haminan Arsin kukistamiseksi puhtaasti 2–0 (25–13, 25–14).
Myös poikien edesottamuksista jäi hyvä maku, sillä joukkue venyi kauden parhaimpiin suorituksiinsa lukuun ottamatta puolustusta, jossa ratkaiseva ero kärkikaksikkoon syntyi.
– Yhteisharjoittelun hajanaisuus näkyi juuri puolustustamisessa, valmentaja Olli Kainulainen myönsi.
Keskipelaaja Roope Keskinen nousi esiin VaLePa-pelin syötöillään ja pelasi muutenkin hyvin.
Aleksi Rantala takoi laidalta tulosta kovalla prosentilla, ja Ville Kainulaisen passit olivat kohdillaan.
Poikienkaan kausi ei tähän päättynyt, sillä edessä on vielä turnaus sijoista 13–16.
– Välierissä tuli yllätyksiä, joten siellä tulee vastaan kovia joukkueita, Kainulainen ennakoi.

C-tytöillä vahva kauden päätös

C-tytöt pääsivät jo kesälomalle päädyttyään toiseksi sijoitusturnauksessa ja koko SM-sarjassa 87:nneksi.
Ryhti voitti Kauhajoen Karhun 2–0 (25–11, 25–14, Joen Jujun 2–0 (25–18, 25–6) ja Valkealan Kajon 2–0 (25–19, 25–13) sekä hävisi Maskun Katajalle 1–2 (22–25, 25–19, 7–25).
Ryhdin syötöt olivat jälleen kovia ja vaikeita. Pitkän tauon jälkeen tositoimiin palannut Emilia Hänninen loisti hyökkäyksessä Kiia Lampisen ja Elina Toimelan kanssa.
– Jos Emilia ja Elina olisivat olleet koko kauden terveitä, olisimme pelanneet ihan eri sijoista, valmentaja Virpi Oksala arveli.
Kokokauden kannalta tärkeässä osassa olivat myös passarit Venla Oksala ja Veera Nikkilä, jotka molemmat kutsuttiin maajoukkueleiritykseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?