Pelikassit heti TamUn kimppuun

Siivikkalan Pelikassit siirtyy uuteen aikakauteen ensi lauantaina, kun se aloittaa jalkapalloilun nelosdivisioonan.
Tommi Meron (vas.) odotetaan heiluttelevan vastustajien maaliverkkoja taajaan myös nelosdivisioonassa. (Kuva: Henri Mäenalanen)

Tommi Meron (vas.) odotetaan heiluttelevan vastustajien maaliverkkoja taajaan myös nelosdivisioonassa. (Kuva: Henri Mäenalanen)

Sarjanousija pääsee heti erittäin mielenkiintoista joukkuetta vastaan, sillä Soppeenharjun tekonurmelle juoksee TamU-K eli muinaisen mahtiseuran Tampere Unitedin jatkaja.
– TamU on lohkomme ennakkosuosikki, ja sillä on paljon kannattajia. Odotamme Soppeenharjulle ehkä jopa kolmeasataa katsojaa, Pelikassien puheenjohtaja Henri Mäenalanen ennakoi.
Testi on siis kovin mahdollinen heti kärkeen, mutta 12 joukkueen lohkossa riittää muutenkin purtavaa, jotta Pelikassit sijoittuu vähintään yhdeksänneksi.
Sijoitus on vaatimus sille, että tavoite sarjapaikan uusimisesta saavutetaan.
–  Nekalan Pallo ja FC Teivokin kuuluvat todennäköisesti lohkon kärkipäähän. Kokonaisuudessaan tiedossa on astetta ammattimaisempaa touhua kuin viitosessa viime vuonna, Mäenalanen sanoo.
–  Vähän joka joukkueella on riveissään tosissaan pelaavia, ihan parhaassa peli-iässä olevia miehiä, jotka haluavat harrastaa jalkapalloilua kilpailullisin tavoittein, hän jatkaa.
Jo mainittujen lisäksi vastaan juoksevat PP-70, FC Melody, Valkeakosken Koskenpojat, Urjalan Palloseura, Parolan Visa, Kangasalan Voitto, TP-49 ja Tervakosken Pato.
Pelireissut eivät ole siis pitkiä, mikä on amatööriurheilijoille useimmiten tervetullut asia. Kaukaisin Pelikassien vastustaja on janakkalalainen Pato.

Kentälle jätetään aina kaikki

Herman Mäenalasen valmentaman Pelikassien varsinainen kotikenttä on Räikän nurmi, jolle kuitenkaan ei vielä muutamaan viikkoon ole asiaa. Räikälle pääsyyn asti joukkue pelaa ja harjoittelee Soppeenharjulla.
–  Siellä tekonurmella olemme harjoitelleetkin. Meidän pelityylillemme alustalla ei ole isoa väliä, sillä meidäthän tunnetaan joukkueena, joka jättää kentälle viimeisetkin voimanrippeensä, Mäenalanen naurahtaa.
Taitoakin Pelikasseista toki löytyy. Salibandyliigastakin tuttu hyökkääjä Tommi Mero mätti viitosessa maaleja, ja Henri Mäenalanen uskoo tahdin jatkuvan porrasta ylempänäkin.
–  Tommi tekee yleensä maalin heti, kun paikka avautuu.
Joukkueen perusrunko on säilynyt kasassa, eli keskikentällä vastuuta tulee muun muassa Pekka Ylämäelle ja alakerrassa Aki Björniselle sekä Hans Mäenalaselle.
Merolle tuliapua kärjessä odotellaan Miko Feodoroffilta. Mikko Lepistö kantaa maalin vartioinnista päävastuuta, mutta myös Jarkko Koskinen on valmis tolppien väliin koska tahansa.
–  Viime kaudella pidimme tasomme keväästä syksyyn, ja siihen pyrimme nytkin. Olemme tosissamme, mutta säilytämme silmäkulmassa sopivan pilkkeen, Henri Mäenalanen lupaa.
Ylöjärveläisille jalkapalloilun ystäville jännitettävää tarjoavat myös miesten kuutosdivarissa pelaavat kaksi YIlveksen joukkuetta sekä Ryhti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?