Yrittäjyys on nyt jokaisen poliitikon työkalupakissa

Yksienkään aikaisempien vaalien aikana ei ole puhuttu yhtä paljon yrittäjyydestä kuin nyt lähestyvien eduskuntavaalien yhteydessä. Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen ja puheenjohtaja Veikko Kiili toivovat, että teema kantaa maan uuden hallituksen ohjelmaan sekä huhtikuussa valittavan eduskunnan lainsäädäntötyöhön asti.
Kalle Kiurulla (keskellä) oli hymy herkässä, kun hän otti vastaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtajalta Veikko Kiililtä (vas.), toimitusjohtaja Pasi Mäkiseltä ja Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtajalta Valto Koivulalta.

Kalle Kiurulla (keskellä) oli hymy herkässä, kun hän otti vastaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtajalta Veikko Kiililtä (vas.), toimitusjohtaja Pasi Mäkiseltä ja Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtajalta Valto Koivulalta.

Huhtikuiset eduskuntavaalit tekevät historiaa yrittäjäasiapainotteisuudellaan.
Toimitusjohtaja Pasi Mäkinen odottaa uudelta eduskunnalta ja hallitukselta hyvin paljon.
– Jokainen puolue on sisällyttänyt vahvasti vaaliohjelmaansa yrittäjyyden vahvistamisen, hän korostaa.
– Yrittäminen nousee keskeiseksi puheenaiheeksi jokaisessa vaalikeskustelussakin, Mäkinen lisää.
– Nyt yrittäjien ääni kuuluu historiallisella voimakkuudella, toimitusjohtaja sanoo.
Ylöjärveläinen Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Veikko Kiili toivoo hartaasti, että suorastaan ylivuotavainen yrittäjyydestä puhuminen ei jäisi vain vaaliaseeksi.
– Nyt tulevien lainsäätäjien ja valtakunnan ohjakset käsiinsä ottavan hallituksen on tartuttava tositoimiin ja edistettävä yrittäjyyden mahdollisuuksia. Suomi ei nouse suon laidalta pelkillä puheilla, vaan meidän on luotava uusia työpaikkoja, Kiili teroittaa.
Mäkinen ja Kiili muistuttivat, että jo vuosikymmenen ajan pienet ja keskisuuret yritykset ovat kunnostautuneet uusien työpaikkojen mahdollistajina.
Miesten teesit ovat selkeät.
– Suomalaiset työmarkkinat on aidosti uudistettava. Perinteinen kolmikanta murenee. Nykymaailma tarvitsee toimiakseen joustavuutta, Mäkinen ja Kiili peräänkuuluttavat.
Heidän mielestään suomalainen yhteiskunta ei pysty kustantamaan nykyisen laajuista julkista hallintoa.
– Julkista sektoriamme on pienennettävä, Mäkinen ja Kiili vaativat.
Yrittäjäpomot pitävät välttämättömänä verotuksen kannustavuuden lisäämistä.
– Suuri osa uusista yrityksistä on yhden henkilön firmoja. Yksinyrittäjien asemaa onkin kohennettava merkittävästi nykyoloista, Mäkinen ja Kiili vaativat.
Ylöjärven Yrittäjät jakoivat tiistai-iltaisessa tilaisuudessa Vuoden ahertaja ja Vuoden nuori yrittäjä -palkinnot.
Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Valto Koivula sanoi, että molemmat tunnustuksen saajat ovat loistavia esimerkkejä yrittäjistä, jotka ovat kantaneet kiitettävästi kortensa hyvinvointiyhteiskunnan hyväksi.
Sinikka ja Heikki Nylanderin omistama Ylöjärven Kukka- ja Hautaustoimisto Oy sai Vuoden ahertaja -pystin. Nylanderit ovat olleet perinteisen ylöjärveläisen yrityksen vetovastuussa kaksi vuosikymmentä.
Kalle Kiuru pokkasi Vuoden nuori yrittäjä -huomionosoituksen. Konetyö Kiuru Oy:n yrittäjä on malliesimerkki kasvunälkäisestä toimijasta.

Kaupunki kehittyy suotuisasti

Vuoden ahertaja -palkinto meni Sinikka ja Heikki Nylanderille Ylöjärven Kukka- ja Hautaustoimistoon. Tunnustuksen ottivat vastaan Elina Siltala, Tuomas Lepistö ja Tuomo Nylander.

Vuoden ahertaja -palkinto meni Sinikka ja Heikki Nylanderille Ylöjärven Kukka- ja Hautaustoimistoon. Tunnustuksen ottivat vastaan Elina Siltala, Tuomas Lepistö ja Tuomo Nylander.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä Ylöjärven kaupunginjohtajana työnsä aloittanut Jarkko Sorvanto näkee, että paikkakunnalla on kaikki kasvun ja kehityksen avaimet omissa käsissään.
Sorvanto kiittää kaupungin työntekijöiden ja luottamushenkilöiden vahvaa sitoutumista tehtäviinsä.
– Ylöjärvellä vallitsee täysin omanlaisensa me-henki. Olen työskennellyt eri kunnissa, joten vertailupohjaa on, kaupunginjohtaja totesi.
Sorvannon mukaan vastuunkantajien aktiivisuus kaupungin talouden vahvistamiseksi on tuottanut jo tulosta.
– Kaupunkimme kasvustrategiassa painotetaan nyt talouden tasapainoa. Asiaan otetaan kantaa myös parhaillaan työn alla olevassa valtuustosopimuksessa, kaupunginjohtaja kertoi.
Parhaillaan lausuntokierroksella oleva uusi maakuntakaava kelpaa ylöjärveläisille.
– Maakuntakaavaehdotus on ok, Sorvanto kiteytti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?