YIlveksen B-tytöille yllätyspronssia

Ylöjärven Ilveksen B-tytöt sijoittuivat viime viikonloppuna kolmanneksi jalkapallon kutsuturnauksessa Kevät Cupissa Jokelan tekonurmikentällä.
Ylöjärven Ilveksen B-tytöt juhlivat viime sunnuntaina pronssimitaleita Jokelan tekonurmikentällä. (Kuva: Esa Linjamaa)

Ylöjärven Ilveksen B-tytöt juhlivat viime sunnuntaina pronssimitaleita Jokelan tekonurmikentällä. (Kuva: Esa Linjamaa)

Koleassa mutta poutaisessa kevätsäässä pelattu turnaus oli tarkoitettu B-tyttöjen 2-divisioonan joukkueille. Mukana oli 12 joukkuetta, jotka saapuivat Jokelaan pääasiassa Etelä-Suomesta, Satakunnasta, Vaasasta ja Keski-Suomesta. Joukkueet oli jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon.
Ylöjärven Ilveksen joukkue lähti turnaukseen ilman kilpailullisia menestystavoitteita. Keskeisinä tavoitteina olivat talven futsalkauden jälkeen saada tuntumaa jalkapallon pelaamiseen, kehittää joukkuepeliin liittyviä asioita ja viettää aikaa yhdessä.
YIlveksen peli lähti kuitenkin kulkemaan odotettua paremmin, ja molemmista lauantain peleistä tuli voitto. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui HPS Helsingistä.
Ensimmäinen jakso pelattiin varsin tasaisissa merkeissä. Toisen jakson alkupuolella helsinkiläiset siirtyivät 1–0-johtoon.  YIlves ei kuitenkaan antanut periksi vaan painoi pelin väkisin helsinkiläisten päätyyn ja viimeisteli pelin loppupuolella kolme osumaa. YIlves siis voitti ottelun lukemin 3–1.
Toinen YIlveksen peli oli tunnin tauon jälkeen Palokan Rientoa vastaan. Vastustaja osoittautui selvästi YIlvestä heikommaksi. Ylöjärven tytöt hallitsivat peliä selvästi. Joukkue viimeisteli neljä maalia, ja loppunumerot olivat 4–0. Lohkovoiton jälkeen YIlveksen oli mukava lähteä kotimatkalle.

Viikonlopulle hyvä päätös

Sunnuntaina YIlvestä odottivat sijoitusottelut. Välierässä YIlvestä vastaan asettui Järvenpään Palloseura, joka osoittautui nopeaksi ja taitavaksi joukkueeksi.
YIlveksen valmistautuminen otteluun jäi puutteelliseksi, ja sen seurauksena YIlveksen tytöt jäivät heti ottelun alussa juoksuvoimaisen ja kovalla asenteella tilanteisiin tulleen vastustajan jyrän alle. Ensimmäisellä puoliajalla JäPS viimeisteli kerran, ja tauolle mentiin 0–1-lukemissa.
Toisella jaksolla ylöjärveläisten peli koheni, mutta maalintekopaikkoihin murtautuminen oli hyvin puolustanutta vastustajaa vastaan vaikeaa.
Muutaman paikan YIlves pystyi rakentamaan, mutta viimeistely ei onnistunut. Vastustaja onnistui kerran, ja lopputuloksena oli 0–2-tappio. Edessä oli siis pronssiottelu Porilaista NiceFutista vastaan.
Pronssiotteluun YIlves lähti hyvällä valmistautumisella ja kovalla asenteella. Peli alkoi vauhdikkaasti, ja tilanteita syntyi molempiin kenttäpäätyihin.
NiceFutis onnistui ensimmäisenä maalinteossa ja siirtyi 1–0-johtoon avausjakson puolivälissä. YIlves vastasi kuitenkin muutaman minuutin kuluttua, kun kova kaukolaukaus yllätti NiceFutiksen maalivahdin, ja peli oli tasan.
Toisella jaksolla peli säilyi kovatempoisena ja hyvätasoisena. Jakson ainoan maalin teki YIlves. Upea murtava syöttö vapautti pelaajan läpiajoon ja komeaan maaliin. YIlves vei lopulta pronssia lukemin 2–1.
Ylöjärven Ilveksen B-tyttöjen virallinen jalkapallokausi 2-divisioonassa alkaa kotiottelulla Soppeenharjun tekonurmella sunnuntaina 19. huhtikuuta klo 17. YIlveksen vieraaksi saapuu KSF YJ Kemiöstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?