Lylynperä tyytyväinen hiihtokauteensa

Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä päätti hiihtokautensa vapaan hiihtotavan 30 kilometrin 15. sijaan Rukan SM-kilpailuissa.

Lylynperä hiihti tasaisesti, jopa hivenen nousujohteisesti, muttei ollut erityisen tyytyväinen tuntemuksiinsa.
– Radan pinta oli aika nihkeä, ja onhan maailmancuprata lisälenkkeineen erittäin rankka. En kuitenkaan saanut oikein vauhtia irti kropastani, hän kertasi.
Nyt hänellä on  aikaa keskittyä muihinkin asioihin kuin harjoitteluun, sillä alkukesästä odottavat yliopiston pääsykokeet useaankin paikkaan.
– Toukokuun loppuun asti on tiedossa tiivistä ohjelmaa. Kuopion yliopiston lääketieteelliseen pyrin toisen kerran mutta pyrin myös muualle.
Lylynperä ei osannut sunnuntai-iltana sanoa, mihin kohtaan kevättä hän sijoittaa harjoituksellisen ylimenokauden – vai pitääkö hän sitä oikein ollenkaan.
– En ole vielä keskustellut asiasta valmentajani Eero Hietasen kanssa. Tuntuu kuitenkin, etten välttämättä tarvitse erityistä huilia, joten voi olla, että tästä jatketaan peruskuntoharjoittelulla, hän arveli.
Kauteensa kokonaisuutena hän on tyytyväine. Se toi muun muassa kahdeksannen sijan Suomen cupin loppupisteissä.
– Hiihdin melko tasaisesti; ei tullut maagista menoa, muttei myöskään todella huonoja kilpailuja.
– Hieman jäi harmittamaan, että nuorten SM-kilpailut jäivät väliin maailmancupin vuoksi ja naisten SM-kilpailut perinteisen matkoilla nuorten MM-reissun vuoksi, Lylynperä myönsi.
Almatyn MM-kilpailuista hän sai paitsi arvokasta kansainvälistä kokemusta, myös useita viikkoja vaivanneen räkätaudin, mutta lopputalvesta suksi kulki taas hyvinkin lupaavasti.

Ojansivulla ylirasitustila

Jämin Jänteen Antti Ojansivun vaikea loppukausi johti siihen, ettei hän hiihtänyt parisprinttiä, viestiä eikä 50 kilometrin vapaata.
– Jouduin jättämään kauden kesken sairastelujen takia. Virallisesti minulla on todettu vain rasitusastma, mutta jonkinlainen ylirasitustila on päällä, enkä pysty kilpailemaan, Ojansivu kertoi.
Ojansivun ongelmat alkoivat nuorten MM-kilpailujen aikoihin. Vielä alkutalvesta näytti, että kaudesta tulisi hänen toistaiseksi parhaansa.
Nyt katseet on jo suunnattu tulevaan, sillä Ojansivu ei suinkaan aio antaa periksi.
– Elimistöni tila on menossa jo parempaan suuntaan, ja intoa riittää ensi kauteen! hän vakuuttaa.
Ylöjärveläinen Sanni Alatalo hiihti naisten viestissä Lempäälän Kisan kakkosjoukkueen avausosuuden, mutta joukkueen kilpailu loppui kahden osuuden jälkeen. Parisprintissä Alatalo ja Eeva Nurmi muodostivat LeKin kakkosparin, joka ei selviytynyt finaaliin vaan päätyi lopputuloksissa 16:nneksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?