Maajoukkuerinkiin noussut Niilo Nurmi pitää miesten kanssa harjoittelemista hyvin tärkeänä kehittymisen kannalta

Ryhdin B-pojat kotikentältä SM-lopputurnaukseen

Ylöjärven Ryhdin B-pojat käyttivät kotikenttäetunsa hyväkseen ja raivasivat tiensä lentopalloilun SM-sarjojen loppuhuipennukseen.
Urheilullinen ja hyväasenteinen Niilo Nurmi (29) tehnee pian seuraa Ilari Toimelalle (25) poikamaajoukkueissa.

Urheilullinen ja hyväasenteinen Niilo Nurmi (29) tehnee pian seuraa Ilari Toimelalle (25) poikamaajoukkueissa.

Pojat isännöivät välieräturnausta, eivätkä hätkähtäneet ensimmäisen ottelun 0–2 (16–25,
28–30) -tappiosta Laihian Lujalle. Alahärmän Kisa sai taipua lukemin 2–0 (25–17, 25–16) ja Nurmon Jymy 2–0 (25–15, 30–28).
Tämä tiesi lohkon kakkossijaa Lujan jälkeen ja reissua Rovaniemellä huhtikuussa järjestettävään lopputurnaukseen.
– Valmistautumisemme onnistui, eivätkä pojat antaneet kotikentän paineiden hämätä. Todella hyvä ja tasainen suoritus koko joukkueelta! päävalmentaja Timo Halttula kiitteli.
Rovaniemelle Ryhti ei lähde suuria tavoitteita julistellen, mutta Halttula tuumaa, että kaikki on mahdollista.
– Olen nähnyt aika monta nuorten SM-huipentumaa, ja joka kerta niissä on tullut yllätyksiä.
– Sinne pääseminen oli meille iso asia, ja voimme lähteä pelaamaan rennosti sekä vapautuneesti. Minulla on sellainen tunne, että voimme aiheuttaa siellä jotain hässäkkää, Halttula uumoili.
Välierät tarjosivat Ryhdille sopivasti kokemusta hyvin erilaisista joukkueista. Kisa oli kurinalainen, Luja iso sekä fyysinen ja vuonna 1999 syntyneistä koottu Jymy vasta tuloillaan B-ikäisten tasolle.

Nurmi onnistui keskitontillakin

Ryhdillä oli kotiturnauksessa monta onnistujaa, mutta tällä kertaa Eetu Köykkä nousi todella näkyvästi esille kovilla syötöillään.
Poikien maajoukkuepelaaja Ilari Toimela ei ollut ehkä aivan huippuvireessään, mutta hänen korkea rutiinitasonsakin riitti vallan mainiosti.
Liberona maajoukkueleirillä debytoinut ja sieltä hyvää palautetta saanut Niilo Nurmi pelasi keskitorjujana ja onnistui siinäkin.
– Oli mukavaa, kun vaihteeksi sai hyppiä, mutta kyllä liberon tontti on se, jolla tavoitteenani on päästä alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen kesän otteluihin, Nurmi sanoi.
Seuraava leiri pidetään kesäkuussa, ja onnistuminen SM-finaaleissa antaisi hyvät suositukset valitsijoille.
– Sain ensimmäiseltä leiriltä todella paljon motivaatiota. Kesällä harjoitellaan kovaa, sillä eihän urheilija ehdi silloin lomia pitää, Nurmi suunnitteli.
Halttula kiitteli Nurmea urheilulliseksi sekä fyysisiltä että psyykkisiltä ominaisuuksiltaan. Nuorukaisen asenne on kunnossa, eikä hän päästä itseään helpolla.
– Niilo analysoi suorituksiaan joskus liiankin perusteellisesti. Hän kuuntelee tarkkaan ohjeita, mutta nuorella pelaajalla kestää vielä jonkin aikaa, ennen kuin hän pystyy toteuttamaan niitä tilanteen mukaan automaattisesti, Halttula sanoo.

Yhteistreenit tuottavat tulosta

Niilolla on pituutta 181 senttiä eli huipputasonkin liberolle ihan riittävästi.
– Muutama sentti voi hyvällä säkällä tulla lisääkin, hän arvelee.
Niilo on pelannut kymmenen vuotta salibandya, mutta nyt hänen kaikki tavoitteensa suuntautuvat lentopalloiluun. Peliaikaa Ryhdin miesten kakkossarjajoukkueessakin on tullut mukavasti.
– Yhdessä miesten kanssa reenaaminen on ollut hyvin tärkeää koko meidän joukkueellemme, sillä siitä on saanut lisää kovuutta.
– Eniten minulla riittää parantamista vastaanotossa ja puolustamisessa, eli liberon tehtäviä ajatellen ihan kokonaisvaltaisesti. Vahvuuksiani taas ovat räjähtävyys ja reaktiokyky, jotka varmaan ovat salibandyssa kehittyneet, Nurmi arvioi.

Miehille tappio ja voitto

Miesten kausi kakkosen alemmassa jatkosarjassa päättyi 0–3 (20–25, 16–25, 20–25) -vierastappioon Aitolahden Riennolle ja 3–0 (25–16, 25–19, 25–13) -kotivoittoon Vaasan Kiistosta.
Verneri Halttula passasi puolitoista erää erinomaisesti, ja Mirza Vehabovic oli jälleen verkon kunkku. Myös Ilari Toimela oli terävänä.
Ryhti sijoittui lohkon kakkoseksi ja säilytti sarjapaikkansa. Päävalmentaja Jari Rantanen oli tyytyväinen loppukauteen ja siihen, että konkarit pystyivät auttamaan nuoria selvästi eteenpäin.
– Toivottavasti mahdollisimman moni näistä nuorista jaksaa harjoitella. Huipulle on monta tietä, eikä kaiken tarvitse tapahtua lyhyen kaavan mukaan, Rantanen rohkaisee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?