Ylöjärven Ryhdin 14-vuotiaat hiihtäjäpojat täyttivät kovat odotukset ja voittivat 3 x 3 kilometrin perinteisen tyylin viestin  Hopeasompa-finaaleissa.

Ryhdin pojille täysosuma Hopeasommassa

Tuore MM-mitalisti Riitta-Liisa Roponen jakoi Hopeasomman kultaiset viestimitalit Tino Stenmanille (vas.), Aapo Haatajalle ja Aaro Auviselle. (Kuva: Melissa Stenman)

Tuore MM-mitalisti Riitta-Liisa Roponen jakoi Hopeasomman kultaiset viestimitalit Tino Stenmanille (vas.), Aapo Haatajalle ja Aaro Auviselle. (Kuva: Melissa Stenman)

Aaro Auvinen, Aapo Haataja ja Tino Stenman saivat juhlia Oulun Haukiputaalla ikäluokkansa Suomen mestaruutta 10,1 sekunnin erolla One Way Pro Teamiin.
Auvinen tuli ensimmäiseen vaihtoon seitsemäntenä, mutta eroa kärkeen oli vain 9,5 sekuntia.
– Vauhti oli alusta saakka kovaa. Suksieni luisto kärsi hieman aurinkoisilla paikoilla, mutta pitoa oli, Auvinen kuvaili.
Haataja nosti Ryhdin kolmanneksi ja tuli vaihtoon seitsemän sekuntia siinä vaiheessa kärjessä olleen Iisalmen Visan takana.
– Lähdin vain ottamaan kärkeä kiinni, ja pystyin tekemään tasaisen hyvän hiihdon. Sukseni toimivat mainiosti, vaikka latu oli jo paikoin pehmennyt, Haataja kertasi.
Stenman ratkaisi rohkealla taktiikallaan voiton. Hän ei jäänyt odottelemaan loppukiriä, vaan pani urut auki heti ensimmäisellä kilometrillä. Ankkuriosuuden puolivälissä eroa One Way Pro Teamin Aabel Lehtorantaan oli jo viisi sekuntia.
– Päätös kypsyi siinä hiihdon aikana. Noin kilometri ennen maalia uskalsin olla jo varma voitostamme, Stenman sanoi.
Ryhdin voiton arvoa korostaa, että ykköspaikka tuli oman kylän ja seuran kasvateilla, kun taas One Way Pro Team on ympäri Suomen koottu porukka.
Iisalmen Visa putosi kärkipaikaltaan peräti kuudenneksi. Pronssin vei Liperin Hiihtoseura, joka hävisi 48,3 sekuntia Ryhdille.
Ryhdin kakkosporukka Elmeri Karjala, Veeti Henriksson, Kalle Ijäs sijoittui 21:seksi. Kolmosjoukkue Veeti Seppälä, Onni Koskela, Tommi Valkolehto oli 36:s, joten ylöjärveläistaso on laaja tässä ikäluokassa.
Stenmanille
pronssi
Tino Stenman pääsi palkintopallille jo lauantaina vapaalla vitosella. Hän oli erittäin lähellä viedä koko potin.
Kulta meni Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitilalle tasan sekunnin erolla Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekariin, jolle Stenman hävisi vain 2,6 sekuntia.
– Ei harmita, sillä sain täysosumahiihdolla mitalin, joka tavoitteenani lähdin matkaan, Stenman sanoi.
Hän säntäsi hienossa kevätsäässä hieman jo puuroutuneelle radalle aivan porukan alkupäässä ja joutui hiihtämään täysin omiin tuntemuksiinsa luottaen.
– Loppumatkasta sain tietoa vauhdistani verrattuna viime vuoden neloseen, mutta muuten menin sokkona.
– Se oli kauden paras hiihto minulta, koska sain itsestäni irti kaiken enkä mielestäni tehnyt yhtään virhettä, Stenman iloitsi kilpailun jälkeen.
Aapo Haataja sijoittui 19:nneksi. Hän jäi 45,1 sekuntia kärjestä. Aapo Auvinen oli 21:s 3,2 sekuntia Auvista hitaampana. Veeti Henriksson sujutteli 54:nneksi ja Kalle Ijäs 85:nneksi.
Ryhdin Veeti Seppälä ja Elmeri Karjala hiihtivät 13-vuotiaissa lähes tasatahtia sijoille 50 ja 51, eikä Tommi Valkolehtokaan jäänyt kauas 56. tilallaan. Onni Koskelan vauhti riitti 66. sijalle.
Ryhdin tyttöjen parhaan sijoituksen hiihti Veera Leppänen, joka päätyi 15-vuotiaiden vitosella 34:nneksi. Hän jäi 1.33,9 kärjestä. Silja Tanttarin vauhti vei 63:nneksi. Emma Olander oli 16-vuotiaiden sarjassa 46:s ja Milana Itäpää 13-vuotiaissa 82:nen.
Leppänen, Olander ja Tanttari hiihtivät 16-vuotiaiden 3 x 3 kilometrillä 22. sijalle.
Ylöjärven Urheilijoiden Tommi Niemelä sijoittui 16-vuotiaissa 66:nneksi, Akseli Kauppi 73:nneksi ja Toni Fagerström 81:seksi. Viestissä kolmikon vauhti oikeutti 31:seksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?