Tampereen Pyrinnön ylöjärveläislupaus Urho Kujanpää kohosi seipäällä jälleen ennätyskorkeuksiinsa.

Kujanpää ylitti jo 508 seipäällä

Kujanpää nappasi Turussa 19-vuotiaiden SM-hopeaa, kun 503 ylittyi toisella ja 508 peräti ensimmäisellä yrittämällä. Kujanpää kohensi tammikuun lopussa tekemäänsä ennätystään kahteen otteeseen, lopulta kahdeksan senttiä. Kulta meni Janakkalan Janan Niko Koskiselle, joka selvitti 513 toisellaan.
Kujanpään taakse jäi viime kesänä miesten Ruotsi-ottelussakin hypännyt Tomas Wecksten 493:lla, joten hopea oli hyvin arvokas mitali. Sekä Koskinen että Wecksten ovat Kujanpäätä vuoden vanhempia, joten Kujanpään asema kohti junioreiden EM-kesää mentäessä vankistuu.
Kujanpään piti myös heittää keihästä halli-SM-kilpailuissa Tampereella, mutta hänen pakaralihaksensa kipeytyi sen verran, että kilpailu jäi väliin.
SM-keihäästä saatiin kuitenkin kaksi mitalia Ylöjärvelle, koska Pyrintöön siirtynyt Joni Karvinen voitti miesten mestaruuden tuloksella 67,17 ja Ylöjärven Urheilijoita edelleen edustava Juuso Pusa otti 22-vuotiaissa pronssia tuloksella 57,13.
Kaksikakkosten EM-Tallinnaan tähyävä Karvinen ohitti Kälviän Tarmon Jarmo Marttilan vasta viimeisellä heitollaan 1,83 metrin erolla.

Landströmille  aitahopeaa

Pyrinnön Jessi Landström juoksi Turussa 19-vuotiaiden naisten 60 metrin aitahopeaa ajalla 8,75 ja sijoittui sileällä kuusikymppisellä talven parastaan 7,89 sivuten viidenneksi.
Aidoissa edelle meni Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistinen 0,16 sekuntia Landströmiä nopeampana. Sileän pronssi jäi 0,07 sekunnin päähän.
– Pitää selvittää, miksi en ole saanut tänä talvena kilpailuissa parasta vauhtiani esiin, vaikka välillä on harjoituksissa kulkenut paremmin kuin ikinä, Landström mietti.
– Onkohan kyse vain siitä, että olen treenannut niin paljon ja tehokkaasti? Hallikauden jälkeen löysään vähän, mutta totaalilepoa en aio pitää, hän suunnitteli.
Landströmin vuoden päätavoite on pääseminen junioreiden EM-Eskilstunaan ja siellä 100 metrin aitojen finaalipaikka. Keväällä hän hakee vauhtia harjoitusryhmänsä kanssa Portugalista.
– Aitominen oli SM-juoksussa teknisesti aika huonoa, ja kolhaisin toista aitaa, hän kertasi Turun-reissuaan.
Valtteri Toimela haki virikkeitä sivulajeista. Hänet hylättiin vilppilähdön vuoksi 22-vuotiaiden 60 metrin aitojen alkuerässä. Pituudessa Toimelan halliennätystulos 654 riitti yhdeksänteen sijaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?