Laaksolle ja Toimelalle kaksi SM-hallimitalia

Ylöjärvelle saatiin useita mitaleja ja muuten hyviä suorituksia yleisurheilun SM-hallikilpailuissa Tampereella viime viikonloppuna.
Jaakko Laakson nousu suomalaisen puolimailerikaartin kärkeen jatkui alkutalven vaikeuksista huolimatta SM-hallikilpailuissa.

Jaakko Laakson nousu suomalaisen puolimailerikaartin kärkeen jatkui alkutalven vaikeuksista huolimatta SM-hallikilpailuissa.

Jaakko Laakso juoksi Tampereen Pyrinnölle uransa ensimmäisen miesten SM-mitalin , kun hän hävisi 800 metrillä vain niukasti ehdottomalle ennakkosuosikille, Ville Lampiselle ajoin 1.51,23 – 1.51,37.
Laakso paransi kaksi viikkoa aiemmin Jyväskylässä tekemäänsä halliennätystään 0,62 sekuntia ja juoksi 0,12 sekuntia kovempaa kuin ulkonakaan koskaan.
– Ihan hyviä juoksuja on tullut siihen nähden, että olen taas ollut rikki. Tammikuussa tuli kolme viikkoa juoksutaukoa nilkan muljahdettua, ja Jyväskylän jälkeen kipeytyi polvitaive, Laakso kertoi.
Hänen asemansa suomalaisessa puolimailerikaartissa on noussut taas pykälän – pari. Pirkkahallissa jäi ensimmäisen kerran taakse kokenut maajoukkuejuoksija Tuomo Salonen.
– Väliin osui huono juoksu maaottelussa Norjassa, kun vedin ensimmäiset 200 metriä ihan liian lujaa eli noin 25 sekuntiin. Nyt ne tulivat 26-alkuisesti, Laakso mietti.
Hän ei ole vielä aivan varma, lähteekö keväällä ulkomaille leireilemään. Todennäköisin vaihtoehto on Portugalin Monte Gordo huhtikuun alussa, jolloin siellä harjoittelee muitakin kärkinimiämme.
Opiskelujen puolesta leirille ei ole esteitä, sillä Laakson luvut Tampereen teknillisessä yliopistossa ovat menneet kovasti eteenpäin sekä syksyllä että vuodenvaihteen jälkeen.

Aitapronssi maistui Toimelalle

Valtteri Toimela oli iloinen taisteltuaan 300 metrin aidoista pronssin ennätysajallaan 38,18.
– Pari ekaa aitaa menivät hyvin, ja vedin 13 askeleen väleillä neljännelle saakka. Sitten huomasin, että meitä on neljä taistelemassa mitalista ja päätin, etten jää neljänneksi, Toimela kertasi.
Hän lohkaisi aiemmasta ennätyksestään peräti 0,59 sekuntia. Ennätykseksi merkittiin myös 400 metrin sileän aika 50,22, joka riitti lopputuloksissa 15. sijaan.
Viime kesän tasapaksu meno on vaihtunut Pyrintöä edustavalta Toimelalta taas selvästi aiempaa iloisempaan ilmeeseen.
– Ensi viikonloppuna juoksen kaksikakkosten SM-kilpailuissa vain 60 metrin aidat ja sileän, koska Turun Kupittaan rata on niin jyrkkäkaarteinen. Lisäksi hyppään pituutta, Toimela suunnitteli.
Laaksosta ja Toimelasta tuli kaksinkertaisia mitalisteja, sillä urakan päätteeksi he juoksivat toisen ja kolmannen osuuden Pyrinnön 4 x 300 metrin viestijoukkueessa, joka otti mestaruuden.
Kulta tuli ankarassa ankkureiden kamppailussa, jossa Ville Aarnivala löi Esbo IF:n tähtiaiturin Oskari Mörön 0,05 sekunnin erolla.

Kujanpää taas viidessä metrissä

Pyrinnön vuorentaustalainen Urho Kujanpää osoitti seiväskilvassa vakiotasonsa nousseen huimasti. Hän ylitti 500 kolmannellaan ja sijoittui seitsemänneksi samalla tuloksella, jolla hänen ikätoverinsa Tomas Wecksten otti nelossijan.
Weckstenin ja nyt 11:nneksi jääneen Niko Koskisen lisäksi muutama muukin nuorukainen kamppailee kolmesta paikasta ensi kesän junioreiden EM-kilpailuihin Eskilstunassa. Tulosraja niihin on 495, jonka Kujanpää on selvittänyt hallissa jo kolmeen otteeseen.
Niin ikään Pyrintöä edustava Jessi Landström juoksi 60 metrin aitojen alukerässä 8,98 ja finaalissa 8,74, jolla heltisi seitsemäs sija Nooralotta Nezirin voitettua Suomen ennätyksellä 7,98.
Landström pinkaisi myös sileän kuusikymppisen alkuerän 7,91 sekunnissa, jolla ei jatkopaikkaa irronnut.
Ylöjärven Urheilijoiden Oona Hietala ja Olivia Mäkinen kokosivat ennätyspisteensä 15-vuotiaiden SM-viisiottelussa. Hietala sijoittui kuudenneksi ja Mäkinen kahdeksanneksi.
Hietala aitoi 60 metrillä ajan 9,70, ylitti korkeudessa 160, pukkasi kuulaa 9,80, ponkaisi pituutta 513 ja juoksi 800 metriä 2.46,67. Niistä kertyi pisteitä
2 460. Pronssisijaan jäi eroa 103 pistettä.
Mäkisen sarja oli 9,46, 145, 9,49, 508 ja 2.40,62. Siitä kertyi
2 389 pisteen lopputulos.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?