Kujanpää liittyi viiden metrin kerhoon

Ylöjärvelle saatiin viime viikolla viiden metrin seiväsmies, kun Urho Kujanpää ylitti Tampereen Pirkkahallissa ennätyskorkeutensa 500.
Kuulakin tulee viiden metrin seiväsmiehelle Urho Kujanpäälle taas tutuksi välineeksi ottelukilpailuissa.

Kuulakin tulee viiden metrin seiväsmiehelle Urho Kujanpäälle taas tutuksi välineeksi ottelukilpailuissa.

– Hieno juttu muttei yllätys, koska se oli lähellä jo tammikuussa Pajulahdessa ja Pirkkahallissa, Urho sanoo.
– Tekniikkani on toiminut pitkin talvea aika samalla tavalla, mutta käytin nyt jäykempää seivästä, hän arvioi.
Kujanpään seiväspussista ei löydy enää tämän isompia työkaluja hallikaudelle, mutta ennen kesää niitä pitää hankkia. Onneksi saman seuran, Tampereen Pyrinnön Jere Bergius lainaa seipäitään tarvittaessa.
Viime vuodesta jo nyt 25 senttiä kehittynyttä Urhoa valmentavat hänen isänsä Hannu Kujanpää sekä Bergiuksen luotsi Raimo Eskola.
– Harjoittelemme Jeren kanssa harvoin yhdessä, koska hän tykkää treenata päivällä, jolloin minä olen koulussa.
Urhon talvi jatkuu kiireisenä, sillä edessä ovat SM-hallikilpailut sekä miehissä että alle 19-vuotiaiden sarjassa. Lisäksi hän aikoo osallistua SM-seitsenotteluun.
– Harjoittelun pääpaino on ollut nyt seipäässä, mutta aion otellakin. Tavoitteenani ovat junioreiden EM-kilpailut Eskilstunassa ja siellä seiväs tai kymmenottelu, Kujanpää kertoo.
Luonnollinen selitys hänen kehittymiselleen viime kuukausina on terveenä pysyminen. Viime vuotta pahasti haitannut selkävamma ei vaivaa enää yhtään, mutta maltti on paikallaan voimaharjoittelussa.
– Liikerajoituksia ei ole, mutta aika varovasti olen punttien kanssa touhunnut. Viime kesänähän en nostellut niitä yhtään.

Hietala venytti 559

Ylöjärveläiset yleisurheilijat kunnostautuivat muutenkin viime viikon mittelöissä.
Urheilijoiden Oona Hietala täräytti lauantaina Pirkkahallissa Pirkanmaan kilpailuissa pituutta 15-vuotiaalle loistolukemat 559. Tulos on 21 senttiä yli hänen ulkoennätyksensä.
Ennätyshyppy syntyi nappiponnistuksella viimeisellä kierroksella, kun alla oli toisen kierroksen 531. Sillä irtosi 17-vuotiaiden kakkossija.
Olivia Mäkinen lensi ensimmäisellään 508 ja sijoittui kahdeksanneksi. Mäkinen juoksi 60 metriä 8,31 ja Hietala 8,56. Lisäksi Hietala ylitti korkeudessa 155, ja oli viides.
Jutta Selin ja Milla Mäkipää pukkasivat kuulaennätyksensä 10,79 ja 10,07. Selin sijoittui kolmanneksi ja Mäkipää seitsemänneksi.
Pyrintöä edustava Jaakko Laakso ahdisteli Jyväskylän kansainvälisten 800 metrillä Suomen mestari Ville Lampista, kun hän juoksi halliennätyksellään 1.51,99 kolmanneksi. Saman seuran Jessi Landström juoksi tasaiset 60 metrin aitapyrähdykset aikoihin 8,79 ja 8,81. Ajoilla irtosivat sijat seitsemän ja kuusi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?