Pentti Sivusesta Pirkanmaan soteuudistuksen johtaja

Kunnallisneuvos Pentti Sivunen Ylöjärveltä ryhtyy johtamaan sote-uudistukseen liittyvää Pirkanmaan tuottamisvastuualueen valmistelua.
Kunnallisneuvos Pentti Sivunen. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kunnallisneuvos Pentti Sivunen. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Pirkanmaan 26 kunnan edustajat nimittivät Sivusen projektinjohtajaksi Tampereella 10. helmikuuta pidetyssä kokouksessa. Sivusen valinta oli yksimielinen.

Pentti Sivunen on toiminut 38 vuotta erilaisissa kuntien johtotehtävissä Seinäjoella ja Ylöjärvellä. Parhaillaan hän on eläkkeitään edeltävällä lomalla Ylöjärven kaupunginjohtajan virasta. Sivusen ansioluettelosta löytyy myös lukuisia maakunnallisia ja valtakunnallisia luottamustehtäviä.

Jos sote-uudistus etenee valtakunnan tasolla suunnitellussa aikataulussa, Sivunen aloittaa soteprojektin johtamisen maaliskuun alussa ja on tehtävässään vuoden 2016 loppuun saakka.

Projektissa valmistellaan tuottamisvastuualuetta, joka tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut kaikkiaan 26 kunnan asukkaalle. Siinä määritellään perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon palvelujen organisoiminen, integraatio ja palveluketjujen toteutus. Projektissa valmistellaan myös keskitetyn, alueellisen ja paikallisen tason toimintamallit sekä tuleva organisaatiorakenne ja johtamisjärjestelmä.

Projektijohtajana Sivunen tulee toimimaan erikseen nimetyn ohjausryhmän alaisuudessa. Ohjausryhmään kuuluvat Pirkanmaan kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajat. Ryhmän puheenjohtajana on Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Projektin varsinaista toimintaa johtaa johtoryhmä, johon kuuluvat Pirkanmaan kunnanjohtajat ja sairaanhoitopiirin johtaja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?