YIlvekselle niukka tappio Porissa

Sunnuntaina Porissa pelattu Naisten Futsal-Liigan ottelu Musan Salamaa vastaan antoi Ylöjärven Ilvekselle vihdoin uskoa paremmasta.
Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti omaa maaliaan. (Kuva: Jari Viitanen)

Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti omaa maaliaan. (Kuva: Jari Viitanen)

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt kotijoukkue kohtasi puolustuksensa  tiivistäneen YIlveksen.
Vieraiden maalipuiden väliin jälleen astunut Saara Viitanen ohjasi emännän ottein ylöjärveläisten puolustuspeliä. Se  hyydyttikin viime vuodet yhteenottoja hallinneen MuSan hyökkäyspelin.
YIlves antoi avausjakson alusta alkaen kotijoukkueen pyörittää peliä aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan. Tällä kerralla laukaukset blokattiin huolellisesti, eikä MuSa pystynyt esittämään yhtä tolppalaukausta kummempaa.
YIlves puolestaan onnistui iskemään muutaman terävän hyökkäyksen jakson aikana, mutta vahvasti puolustanut kotijoukkue onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Tauolle mentiin yllättävässä 0–0-tilanteessa.
Toinen jakso ei muuttanut ottelun luonnetta. YIlves sai kuitenkin tiukasti prässäävän kotijoukkueen välillä puolustuskannalle, kun vieraat saivat hieman malttia pallolliseen peliinsä. Varsinaiset maalipaikat jäivät kuitenkin vähälukuisiksi.
Kovin monta laadukasta maalipaikkaa ei kotijoukkueellekaan annettu, mutta ajassa 28.55 MuSan Tiina Karpeki onnistui vihdoin pyörähtämään vapaaksi YIlveksen maalin edustalla ja laukomaan tarkasti takatolpan juureen ottelun ainokaisen maalin.
Koska lisämaaleja ei tullut, jäivät pisteet Poriin harvinaisella 1–0-tuloksella. Vaikka tappio ei mieltä juuri lämmitä, oli se YIlvekselle kautta aikain niukin tappio MuSaa vastaan. YIlveksen maalia vartioinut Viitanen palkittiin vieraiden parhaana.
YIlves tarvinnee puolustustaitoja myös seuraavassa ottelussaan, joka pelataan Ylöjärven urheilutalolla ensi sunnuntaina kello 15. Silloin YIlvestä vastassa on murskaavasti kauden aikana esiintynyt tamperelainen FS Ilves.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?