Tuomisto kolmesti seitsemäs

Ylöjärven Urheilijoiden Ilkka Tuomisto sijoittui kolmesti seitsemänneksi vammaishiihdon MM-kilpailuissa USA:n Cablessa.

Toipilaana hiihtänyt Tuomisto kuvaili suoritustaan 20 kilometrin perinteisellä perushiihdoksi.
– Huomaa sairasteluiden jälkeen, että kestävyys on mennyt alaspäin, enkä jaksa ylläpitää hyvää vauhtia. Aika maltilla jouduin aloittamaan ja kuulostelemaan tilannetta.
Kaksikymppisen voitti Venäjän Rushan Minnegulov, jolle Tuomisto hävisi 4.22,9. Mitaleillekin jäi matkaa 3.10 minuuttia.
Perinteisen kympin jälkeen Ilkka tunnusti, ettei ollut Cablessa parhaimmillaan.
– Suksi oli hyvä, ja se olisi antanut mahdollisuuden taistella jopa mitaleista, mutta mies ei ole siinä kunnossa nyt ja rentous puuttuu. Nyt tarvitaan kunnon treenijakso lopputalven lumille, Tuomisto sanoi.
Kullan vei Venäjän Vladislav Lekomtsev ennen Minnegulovia. Tuomisto hävisi kärjelle 1.21,1 ja pronssipaikalle 55,8 sekuntia.
Lekomtsev voitti myös sprintin, jossa Tuomisto selvisi välieriin ollen niissä nopein finaalista karsiutuja. Tuomiston sukset lipsahtelivat, eikä hän pystynyt vastaamaan ylämäen päällä kärjen rytminvaihdokseen.
Tuomisto urakoi sekaviestissä Suomen ensimmäisen ja neljännen osuuden, joista kummallakin oli mittaa 2,5 kilometriä. Lopputuloksena oli kuudes sija.

Nuoret kärjessä Kangasallakin

Ylöjärven Ryhdillä oli tutut menestyjät Kangasalan kansallisissa kilpailuissa sunnuntaina.
Tino Stenman hävisi 14-vuotiaiden poikien vapaalla vitosella vain Keuruun Kisailijoiden Eemil Helanderille 9,1 sekuntia. Aaro Auvinen sijoittui kolmanneksi ja Veeti Henriksson seitsemänneksi.
Aino Aarnio voitti kahdeksanvuotiaiden kilometrin pyrähdyksen, ja hänen isosiskonsa Ada oli 10-vuotiaiden tuplamatkalla kolmas, kuten myös Emma Olander 16-vuotiaiden vitosella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?