Tutut nimet kurittivat YIlvestä Futsal-Liigassa

Ylöjärven Ilveksestä Tampereen Ilves FS:n riveihin täksi kaudeksi siirtyneet Jenni Häkli ja Liisa Kuuloja kurittivat entistä seuraan naisten Futsal-liigan ottelussa itsenäisyyspäivänä.
Ylöjärven Ilves pysyi ison naapurin kyydissä pitkään, mutta ottelun lopussa paine ylöjärveläismaalilla oli liian kova kestettäväksi. (Kuva: Kari Häkli)

Ylöjärven Ilves pysyi ison naapurin kyydissä pitkään, mutta ottelun lopussa paine ylöjärveläismaalilla oli liian kova kestettäväksi. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves piti Futsal-liigan kärkijoukkuetta vastaan pelatun ottelun yllättävän tasaisena loppuminuuteille asti. Lopussa ylöjärveläisten puolustus kuitenkin aukesi ja Ilves FS pääsi iskemään taululle loppunumerot 8–0.
Ennen lopun mustaa minuuttia YIlveksen verkkoon oli livahtanut vain yksi pelitilannemaali.
Ensimmäinen jakso alkoi lupaavasti YIlveksen vaarallisella tilanteella, jossa pallo viuhahti vain niukasti ohi kotijoukkueen maalin. Hyvin otteluun latautunut ylöjärveläisvierailija kykeni ilahduttavasti rakentamaan muitakin tilanteita maalipaikkoihin saakka, vaikka varsinaiset laatupaikat olivatkin harvassa.
Kotijoukkue Ilves FS oli omissa hyökkäyksissään hermostunut. Vääjäämättä kotijoukkueen maalitili kuitenkin aukesi. YIlveksen ärhäkkä puolustaminen poiki neljännellä peliminuutilla kotijoukkueelle vapaapotkun aivan maalin tuntumasta. Maalipörssin kestomenestyjä Jonna Kykkänen laukoi ja Liisa Kuuloja ohjasi pelivälineen verkkoon.
Avausjakson toisesta maalista vastasi Jenni Häkli, jolle Kykkänen onnistui tuikkaamaan vasemmassa laidassa läpisyötön. Kadoksissa olleen maalijyvän Tampereen parketeilta jälleen löytänyt Häkli tykitti kovan vasurin YIlveksen maalin takanurkkaan. Loppujaksolla YIlves onnistui säilyttämään hyvän peliotteensa huolimatta takaiskuista. Tauolla tilanne oli siis 2–0.
Toisella jaksolla YIlves jatkoi päättäväistä pelaamista. Vieraat saivat aikaiseksi hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn, ja myös muutaman maalipaikan. Osumia YIlves ei saanut kuitenkaan aikaiseksi.
Toisen jakson seitsemännellä peliminuutilla Ilves FS sai rangaistuspotkun, kun kotijoukkueen hyökkääjä kaatui YIlveksen rangaistusalueella. Jonna Kykkänen laukoi pallon pilkulta verkkoon.
Ottelu jatkui tämänkin maalin jälkeen tasaisena, kunnes YIlveksen oli otettava riskejä kavennuksen saamiseksi. Tämä avasi kotijoukkueelle paikkoja lisämaaleihin.
Ilves FS hyödynsi YIlveksen puolustuksen avoimet ovet, ja pallo löytyi vieraiden maalista vielä viisi kertaa. Lahjakkaan Jonna Kykkäsen ympärillä Ilves FS:n ykkösnyrkissä pelanneet YIlveksen kasvatit Jenni Häkli ja Liisa Kuuloja pääsivät nauttimaan osumista. Häkli iski kolme maalia ja Kuuloja viimeisteli kaksi osumaa.
Loppunumeroista huolimatta YIlveksen kenttäpeli oli parempaa kuin aiemmissa otteluissa.
Seuraavan kerran YIlves yrittää saada maaleja aikaiseksi ensi viikonloppuna, jolloin ylöjärveläisryhmä pelaa kaksi kotiottelua. FT Kemi-Tornio saapuu vieraaksi lauantaina kello 17 ja tamperelainen A.C. Estudiantes sunnuntaina kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?