Raihnainen YIlves hävisi Mikkelissä

Jalkapallon Ykkösen alaloppusarjassa tahkoava Ylöjärven Ilves sai kerättyä sairastuvalta juuri ja juuri riittävästi pelaajia vierasreissulle Mikkeliin. Sekään ei auttanut, vaan kotijoukkue Porrassalmen Urheilijat -62 vei ottelun nimiinsä tylysti lukemin 6–0.

Puolet YIlveksen joukkueesta oli parsittu erilaisin keinoin pelikuntoon, jotta ylöjärveläisryhmä ei olisi joutunut vieraspeliin vajaalla joukkueella.
Ottelun lopputuloksella ei ollut juurikaan merkitystä, sillä sekä kotijoukkue että YIlves oli jo tuomittu tippumaan ensi kaudeksi Kakkoseen.
Kotijoukkue PU-62 prässäsi heti ottelun alusta alkaen pitkän bussimatkan kangistamia vierasjoukkueen pelaajia. PU-62 siirtyi jo ensimmäisen peliminuutin päättyessä johtoon, kun alle 17-vuotiaiden maajoukkueen peruskalustoon kuuluva Aino Kröger syöksyi palloon ja puski kulmapotkun jälkitilanteesta pelivälineen verkkoon.
Tämän jälkeen ote pelissä siirtyi YIlvekselle, joka piti palloa pitkät tovit kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Totuttuun tapaan ylöjärveläisten ruuti oli kuitenkin märkää, eikä YIlves saanut tässäkään ottelussa aikaiseksi syksyn toista maalia.
Kotijoukkue sen sijaan onnistui toistamiseen vartin pelin jälkeen. Keskialueelta annettu vapaapotku tavoitti YIlveksen maalin edustalle rynnänneen Krögerin jalan. Suora ohjaus lähietäisyydeltä maaliin muistutti vieraita siitä, millaista taitoa viimeistelyssä tarvitaan.
YIlves painoi jälleen aloituksen jälkeen pelin vieraspäätyyn, mutta pian kotijoukkueen Reetrika Pekonen pääsi karkumatkalle lähes puolesta kentästä. Pekonen iski etukulmasta pallon maaliin vain minuutti edellisen osuman jälkeen. Hetkeä myöhemmin Pekonen pääsi toistamiseen irti ja viimeisteli lukemiksi jo 4–0.
Toiselle puoliajalle YIlves rynnisti edelleen hyvällä asenteella ja peliä käytiin pääasiassa kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Tästä ottelusta YIlvekseltä puuttui keskikentällä tavallisesti pelaavia avauskokoonpanon pelaajia työesteiden vuoksi. Tämän vuoksi jopa Ilveksen ykkösmaalivahti oli komennettu pelaamaan keskikentälle.
Kotijoukkueelle avautui vielä kaksi läpijuoksua, jotka Aino Kröger käytti hyväkseen.
Vaikka YIlveksen puolustuksen ainoa tervejalkainen pelaaja roikkui kyljessä, pystyi taitava Kröger yllättämään maalivahdin oikea-aikaisilla sijoituksillaan etukulmaan.
YIlves huomasi, ettei edes naisten Ykkösen jumbofinaalissa ole varaa avoimeen puolustukseen ja omien maalipaikkojen tuhlaamiseen.
YIlves päättää kautensa Ykkösessä ensi lauantaina Soppeenharjun kentällä. Kello 13 alkavassa ottelussa vastaan asettuu FC Viikingit, jolla on vielä teoreettinen mahdollisuus säilyä Ykkösessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?