Metsäkylän palvelusetelipäiväkodin hoitopaikoista on varattu jo lähes kuusikymmentä

Päiväkoti SatuVekara jo harjakorkeudessa

Metsäkylän Mustarastaantielle rakennettavassa SatuVekara-päiväkodissa juhlittiin maanantaina harjannostajaisia. Päiväkoti nousee aikataulussa ja valmistuu tällä menolla joulukuussa. Tammikuussa uuden päiväkodin valtaavat jo pienet ylöjärveläisasukit.
Mustarastaantien ja Kangasniementien risteyksessä Metsäkylässä seisova SatuVekara-päiväkoti näyttää päällepäin jo lähes valmiilta

Mustarastaantien ja Kangasniementien risteyksessä Metsäkylässä seisova SatuVekara-päiväkoti näyttää päällepäin jo lähes valmiilta

Oululaisen Vekara Päiväkodit Oy:n pyörittämän yksityisen palvelusetelipäiväkodin rakennuttajana toimii Suomen Hoivatilat Oy ja pääurakoitsijana häärää rakennusliike Lapti. Suunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Avario.
– Tänne työmaalle on mukava tulla, kun kaikesta näkee, että täällä on tekemisen meininki päällä, Suomen Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula kiteytti harjannostajaisväen tunnelmat.
Tammikuussa käyttöön otettava viisiryhmäinen päiväkoti SatuVekara on ensimmäinen Suomen Hoivatilojen Ylöjärvelle toteuttama rakennusprojekti.
Yritys on viime vuosina toteuttanut yksityisin varoin noin 40 päivä- tai hoivakotikiinteistöä yli 20 kuntaan.
– Nyt oli sopiva ajankohta tulla tuttujen yhteistyökumppaneiden toteuttamalla yhteistyömallilla Ylöjärvelle. Katsotaan sitten, montako rakennusta teemme tänne tulevaisuudessa, Karjula vinkkasi.
Päiväkodin kokonaispinta-ala on noin 750 neliötä.
Karjulan mukaan rakennusvaihe on sujunut suunnitellusti ja projekti on edennyt toivotussa aikataulussa.
– Pihanurmetkin on saatu kylvettyä ennen talven tuloa, Karjula totesi tyytyväisenä.
Hän muistutti, että harjannostajaiset on aina työmiesten juhla.
– Katto on pään päällä, ja lämmöt kiertävät lattioissa. Hyvältä näyttää.

Lapset tutkivat talon

Ylöjärven varhaiskasvatuksen johtaja Irma Autio muistutti harjannostajaistilaisuudessa, että Ylöjärven lapsivoittoisuus on asettanut omanlaisiaan haasteita kaupungin päiväkotikentälle.
– Olemme rakentaneet suunnilleen yhden päiväkodin vuosittain, Autio kertoi.
Hänen mukaansa päiväkoti SatuVekara otetaan mieluusti Ylöjärvelle.
– Tulemme saamaan laadukasta palvelua Metsäkylässä. Talokin näyttää valmistuvan aikataulussa. Laaduntarkkailijoina toimivat sitten lapset, jotka tutkivat varmasti rakennuksen jokaisen senttimetrin, Autio naurahti.

Ryhmien nimet jo valittu

Metsäkylän SatuVekaran päiväkodin johtajana jatkossa toimiva Virpi Peltonen kertoi, että kieli- ja kulttuuripainotteisesta päiväkodista on varattu jo 56 paikkaa. Kaikkiaan tilaa on 90 lapselle.
– Hoitoon on tulossa paljon etenkin pientä väkeä, sillä kaksi pienten ryhmää on jo täynnä. Päiväkodissamme äidinkielen ja suomen kielen painotus on ykkösjuttu. Teemamme on, että satu kasvattaa, Peltonen kertoo.
Metsäkylän SatuVekaran päiväkotiryhmien nimetkin on jo päätetty.
Ne ovat Kuunpiltit, Pilvensirut, Sarasteet, Sammaleiset ja Kallioiset. Nimet saatiin Vekara Päiväkodit Oy:n järjestämän syyskampanjan avulla. Kampanjassa perheet saivat ehdottaa Vekara Päiväkotien uusien yksiköiden ryhmille nimiä.
– Neljä ryhmien nimistä tulee Aili Somersalon saduista, ja Pilvensirut on tuttu Kaarina Helakisan runosta, Peltonen selvitti.
Peltonen myös kertoi olevansa tyytyväinen yhteistyöhön Ylöjärven kaupungin kanssa.
– Yhteistyö tiivistyy vielä matkan varrella.
Nykyisten suunnitelmien mukaan Metsäkylän SatuVekara-päiväkodissa ei tarjota esiopetusta.
– Toivon, että voimme vielä keskustella tästä asiasta kaupungin kanssa, Virpi Peltonen vinkkasi.

Laatu ratkaisee

Viimeisenä harjannostajaisissa puhunut Vekara Päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Tarja Vikström on varma, että Metsäkylään nouseva päiväkoti on laadultaan erinomainen.
– Tilojen laatu ja toimivuus ovat nousseet hirveän tärkeäksi asiaksi käytännön arjessa. Päiväkodin tilat ovat asiakasperheiden valintakriteereissä korkealla, kun vanhemmat valitsevat lapselleen hoitopaikkaa.
Metsäkylän päiväkoti SatuVekaraan voi jättää hoitohakemuksen internetissä osoitteessa www.vekarapaivakodit.fi/päivähoitohakemus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?