YIlveksen maalintekijät kateissa

Vain yhden maalin jalkapallon naisten Ykkösen alaloppusarjassa tehnyt Ylöjärven Ilves jäi maaleitta myös lauantaina vierasottelussa FC Raumaa vastaan.
YIöjärven Ilveksen Jenni Häkli (edessä) ja Eveliina Reponen etenevät vauhdilla kohti porilaisten maalia. (Kuva: Kari Häkli)

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Ykkösen runkosarjassa YIlves kaatoi FC Rauman 4–0, mutta nyt ylöjärveläiset eivät onnistuneet maalinteossa.
YIlves oli matkassa vain yhden vaihtopelaajan turvin, sillä työesteet ja sairastupa verottivat kauden aikana jo muutenkin huvennutta kokoonpanoa. Alkukaudesta vähäisille peliminuuteille jääneet pelaajat saivat nyt täydet otteluminuutit.
Ensimmäinen puoliaika sujui vieraiden painostaessa voimakkaan myötätuulen avustamina. YPA pääsi myös maalintekoetäisyydelle, mutta se ei ole enää uutinen, ettei kotijoukkueen maalivahti joutunut juuri torjuntatöihin.
Pian painostus kääntyi kotijoukkueen eduksi, kun korkealla pelannut YIlveksen puolustuslinja teki ottelun 37. minuutilla puoliajan ainoan varsinaisen virheen.
Huonon puolustusmerkkauksen seurauksena kotijoukkue pääsi karkaamaan läpiajoon ja maalintekoon. Kärkäs maalintekijä Sanni Kämäräinen näytti, kuinka paikoista pitää kyetä viimeistelemään. Tauolle mentiin FC Rauman niukassa 1–0-johtoasemassa.
Toinen puoliaika antoi vuorostaan kotijoukkueelle kovan myötätuulen. FC Rauma kykeni kantamaan vaarallisia läpisyöttöjä YIlveksen selustaan, minkä ansiosta Joy Okwodua onnistui 54. minuutilla purjehtimaan puolustuksen läpi ja tuikkaamaan 2–0-johtomaalin.
Viisi minuuttia myöhemmin FC Rauma sai melko heppoisesti määrätyn vapaapotkun aivan vieraiden rangaistusalueen rajalta. Kämäräinen tykitti tästä tilanteesta toisen maalinsa komealla laukauksella.
Vaikka YIlves kykeni ajoittain painamaan pelin FC Rauman maalin edustalle ja hankkimaan muutaman kulmapotkunkin, ei vieraista löytynyt maalintekijää.
Tarkka keskialueen pelailu katkesi, kun ottelun 85. minuutilla oli Okwoduan vuoro karata toistamiseen läpiajoon. Okwodua sinetöi ottelun loppunumeroiksi 4–0.
YIlves pelaa ensi lauantaina seuraavan ottelunsa Mikkelissä, jossa vastassa on jumbosijaa pitävä PU-62. Toivotaan, että Mikkelissä YIlveksen maalisaldo vihdoin karttuisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?