Pentti Sivunen pokkasi maakunnallisen Antin

Ylöjärven Uutisten 80-vuotiselle taipaleelle nostettiin malja viime perjantaina kutsuvierasjuhlassa Mikkolantiellä. Juhlassa palkittiin kaupunginjohtaja Pentti Sivusen ohella kolme muuta merkittävää ylöjärveläistoimijaa.
Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Matti Pulkkinen palkitsi kaupunginjohtaja Pentti Sivusen pitkästä ja hedelmällisestä yhteistyöstä paikallislehdistön kanssa.

Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Matti Pulkkinen palkitsi kaupunginjohtaja Pentti Sivusen pitkästä ja hedelmällisestä yhteistyöstä paikallislehdistön kanssa.

Pentti Sivuselle luovutettiin paikallislehdistön myöntämä maakunnallinen Antti-patsas. Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Matti Pulkkisen mukaan Sivusen aikakausi Ylöjärvellä on ollut ainutlaatuinen. Pulkkinen kiitti Sivusta tiiviistä yhteistyöstä paikallislehden kanssa.
– On myös hienoa, että Pentti Sivunen on päättänyt jäädä asumaan Ylöjärvelle. Sivunen siirtyy pian tärkeään senioripankkiin, ja olen varma, että kuulemme hänestä vielä lisää, Pulkkinen sanoi.
Kaupunginjohtaja Sivunen oli selvästi otettu saamastaan huomionosoituksesta.
– Nyt tuli sellainen tunne, että pitäisiköhän minun jäädä eläkkeelle heti vai pitäisikö sittenkin lähettää työnantajalle kirje, jossa kertoisin haluavani sittenkin vielä jatkaa, Sivunen nauratti kutsuvierasyleisöä.
Sivusen mukaan yhteistyö Ylöjärven Uutisten kanssa on ollut pitkäjänteistä. Kaupunginjohtaja sanoi olevansa erityisen tyytyväinen siitä, että paikallislehti on tehnyt yhteistyötä hyvässä hengessä kaupungin kanssa ja säilyttänyt samalla journalistisen riippumattomuuden.
– Matti sanoi heti ensimmäistä kertaa tavatessamme, että lehti on päättänyt soutaa samaan suuntaan kaupungin ja seurakunnan kanssa, Sivunen muisteli.

Kahdelle muullekin Antti-patsas

Ylöjärven Uutiset myönsi myös kaksi paikallista Antti-patsasta. Ne luovutettiin perjantaina Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäelle sekä Suojärven Suklaatila Oy:n yrittäjälle Tomi Järvenpäälle.
Isolähteenmäki korosti hänkin puheessaan yhteistyön merkitystä.
– Me tietysti keihäänkärkenä Yrityspalvelussa keräämme lähes kaiken kunnian, mutta pitää muistaa, että elinkeinoelämän kehittäminen ja onnistumiset syntyvät ainostaan hyvän yhteistyön ansiosta.
Isolähteenmäki sanoi olevansa varma, että myös Ylöjärven Uutisilla on ollut merkittävä rooli ylöjärveläisen elinkeinoelämän kehittämisessä.
– Ylöjärven Uutiset ottaa poikkeuksellisella tavalla huomioon paikalliset yrittäjät. Jatkamme tätä yhteistyötä myös tulevaisuudessa ja varmasti onnistumme myös talouden haastavina aikoina, Isolähteenmäki tuumasi.
Tomi Järvenpäälle Antti-patsas myönnettiin paitsi yrittäjyyden ja yhteisöllisyyden edistämisestä myös työstä ylöjärveläisen kulttuurin saralla.
Aikoinaan kesätoimittajaksi Ylöjärven Uutisiin tullut Järvenpää oli kiitollinen huomionosoituksesta.
– Haluan kiittää kaikkia ylöjärveläisiä. On ollut hienoa kirjoittaa Ylöjärven Uutisiin ja myös muualle joitakin tuhansia artikkeleita vuosien varrella. Ylöjärven Uutisia tehdään äärimmäisellä ammattitaidolla, ja yhteistyömme lehden kanssa jatkuu edelleen, Järvenpää sanoi.
Paikallislehtien Antti-patsasta on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen elämäntyötä.
Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita tunnustukseksi paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.

Rima nostettiin ylös Mattilalle

Uutisten 80-vuotisjuhlassa huomionosoituksen sai myös Suomen Megamyyntiareenat Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Mattila. Päätoimittaja Matti Pulkkinen ojensi Mattilalle Ylöjärven Uutisten tunnuksen, mendesinantilooppia kuvaavan patsaan.
Suomen Megamyyntiareenat Oy avaa loka-marraskuun vaihteessa Ylöjärvellä 5 400 neliön suuruisen Megamyynti Areena -nimeä kantavan outlet-myymälän.
– Teemme historiallisen poikkeuksen, kun annamme antiloopin miehelle, jonka olemme tunteneet vain muutaman kuukauden. Annamme tämän patsaan velvoittavin terveisin ja toivotamme Megamyynti Areenan tervetulleeksi ylöjärveläiseen huippukerhoon, Matti Pulkkinen viitoitti.
Jaakko Mattilan mukaan Megamyynti Areenaa ei ole otettu missään vastaan yhtä hyvin kuin Ylöjärvellä.
– Nyt on ainakin rima vedetty sen verran ylös, että meidän on pakko onnistua. Laitamme kaiken peliin. Täytyy sanoa, että ylöjärveläisten veronmaksajien edunvalvonta on Suomen parhaissa käsissä, Mattila kommentoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?