YIlvekselle murheellinen kotitappio

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi sunnuntaina Ykkösen alaloppusarjan ottelussa rökäletappion kotikentällään Petalax IK:lle. Pisteet lähtivät Petolahteen maalein 0–7.
Petalax IK oli YIlvestä vahvempi sekä maassa että ilmassa. (Kuva: Jari Viitanen)

Petalax IK oli YIlvestä vahvempi sekä maassa että ilmassa. (Kuva: Jari Viitanen)

YIlves näyttää kauden edetessä jääneen muiden Ykkösen joukkueiden kyydistä, eikä aikaisempien vuosien tapaista vahvaa loppukautta ole saatu loihdittua esiin.
YIlves aloitti kuitenkin sunnuntain ottelun pirteästi ja sai heti luotua painetta vieraiden maalille. Viimeistelyn vaikeus tuli jälleen esille, koska palloa ei saatu maaliin hyvistäkään maalipaikoista huolimatta.
Vieraat sen sijaan iskivät armotta ylöjärveläisten virheistä ja käyttivät paikkansa kovalla prosentilla. Jo toisella peliminuutilla terävä vastahyökkäys laidalta vei vieraat helpohkosti johtoon. Jatkoa seurasi jo viisi minuuttia myöhemmin, kun YIlveksen alin pelaaja menetti pallon vastustajan maalin edustalla kesken painostuksen.
Kun PeIK sai helpohkosti selvän johtoaseman, siirtyi ote kentällä vieraille. Toista takaiskumaalia edelsi pallonmenetys, ja samanlainen tuli keskialueella myös ennen vieraiden kolmatta osumaa, joka syntyi kaukolaukauksella 39. minuutilla.
Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan PeIK viimeisteli vielä 0–4-maalin kolme minuuttia ennen avausjakson loppua.
Toinen puoliaika oli enimmäkseen panoksetonta pelailua. YIlves jatkoi tuloksettomien maalitilanteiden rakentelua. PeIK iski edelleen terävästi paikoistaan, ja oli selkeästi juoksuvoimaisempi joukkue kentällä.
Toisella puoliajalla pallo kaivettiin kolmesti YIlveksen verkosta, eikä lopputulos 0–7 kaipaa selittelyjä.
Vieraiden Maarit Vitikka ja Katja Suomela ampuivat kumpikin hattutempun. Ottelun 76. minuutilla kentälle vaihdettu YIlveksen B-juniori Heidi Linjamaa pelasi ensimmäiset minuuttinsa Naisten Ykkösessä. Linjamaa meinasi onnistua maalinteossa jo ensimmäisen peliminuuttinsa aikana läpiajon päätteeksi.
Kokemuksista Ykkösen sarjatasolta voidaan jo nyt nähdä muutamia erityispiirteitä. Vaikka YIlves on jo tottunut sarjatason pelitempoon, on joukkueella jaksamisessa suuria ongelmia.
Toki tätä osattiin pelätä jo sarjan alkaessa, mutta talvella futsalia korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue joutui kuntonsa rakentamisessa tekemään kompromisseja päällekkäin menevien kausien vuoksi.
Ykkösessä ensimmäistä kauttaan pelaavalla YIlveksellä ei myöskään ole heittää avauskokoonpanoonsa vastaavaa määrää kokemusta kuin vastustajilla. Myös tämä tosiasia lienee osasyy tämän kauden taaperrukseen.
YIlveksen pelaajilta puuttuu kokemusta liigatasolta tai eri ikäluokkien maajoukkueista. YIlveksessä ei ole myöskään ulkomaisia laatupelaajia.
Kokemattoman joukkueen pallovarmuus ei riitä menestymiseen Ykkösessä. Tämä asia kannattaa ottaa huomioon juniorijoukkueiden harjoittelussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?