Kujanpäälle kaksi lajivoittoa Euroopan cupissa

Ylöjärveläinen Urho Kujanpää otti kaksi lajivoittoa Tampereen Pyrinnölle 19-vuotiaiden seurajoukkueiden Euroopan cupin A-liigassa Espanjan Castellonissa.

Vasta 17-vuotias Kujanpää kilpaili ensimmäisen kerran miesten 800 gramman keihäällä ja nousi neljänneksi viimeisellä heitollaan kolmossijalta ykköseksi tuloksella 61,51. Kujanpää ohitti isäntäseura Playas de Castellonin Maximilian Slezakin 75 sentin erolla.
Kujanpään pisin heitto on käypää tavaraa esimerkiksi missä tahansa miesten kymmenottelukilpailussa. Hänen seuraavaksi pisin kiskaisunsa kantoi 58,90.
Seipäässä Kujanpään voitto ei tullut yhtä suurena yllätyksenä, sillä se on hänen paras lajinsa. Aloituskorkeudestaan 420 Kujanpää pudotti kerran ja tarvitsi 450:stä kolme yritystä. Lopulta  Kujanpää pääsi kymmenen sentin korotuksin 470:een, joten hän jäi vain viisi senttiä ikäluokkansa SM-kilpailussa hyppäämästään ennätyksestään.
Voittokorkeutensa Kujanpää ylitti toisellaan. Cupin voittaneen Istanbulin Fenerbahcen turkkilainen Mustafa Tilki pudotti 470:stä kolmesti, eikä 470:n väliin jättänyt Castellonin Vicent Fabra Edo päässyt enää 475:stä yli.
Valtteri Toimela juoksi 400 metrin aidoissa kolmossijalle ajalla 55,03. Voiton vei Fenerbahcen Enis Ûnsal viivyttyään 53,62. Toinen oli portugalilaisen Benfican Diogo Mestre 54,44:llä.
Toimela juoksi myös 110 metrin aitamatkan ja kellotti 99-senttisillä aidoilla ajan 15,12. Toimela sijoittui kuudenneksi. Voittaja Fenerhachen Samir Akovali juoksi 14,43.
Kujanpää aloitti ja Toimela lopetti Pyrinnön 4 x 400 metrin viestin, jossa tuloksena oli kahdeksas sija ajalla 3.27,20.
Kujanpään ikätoveri Jessi Landström juoksi kolme sileää matkaa. Henkilökohtaisessa kilvassa hän otti seitsemännen sijan ajalla 12,57. Eroa kärkeen, Italian Studentesca Ca.Ri.Ri.-seuran Federica Cucchiin ei tullut kuin 0,25 sekuntia.
Eurocupeille tyypilliseen tapaan Landström pantiin urakoimaan molempien viestien ankkuriksi. Pyrintö juoksi 4 x 100 metrillä mainiosti kolmanneksi ajalla 48,72. 4 x 400 metrillä Pyrintö jäi viimeiseksi käytettyään aikaa 4.14,20.
Miesten pisteissä Pyrintö jäi kahdeksanneksi eli viimeiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?