Ylöjärveläisille mitalisade SM-moniotteluissa

Ylöjärvelle ropisi mitaleita oikein kunnolla nuorten SM-moniotteluissa viime viikonloppuna. Kultaa toi Tampereen Pyrintöä edustava Urho Kujanpää 17-vuotiaiden kymmenottelussa.
Urho Kujanpää tuuletti ansaitusti 17-vuotiaiden SM-kymmenottelun palkintopallilla. Vasemmalla hopeapoika Tuomas Valle ja oikealla pronssimitalisti Elias Ylöstalo. (Kuva: Hannu Kujanpää).

Urho Kujanpää tuuletti ansaitusti 17-vuotiaiden SM-kymmenottelun palkintopallilla. Vasemmalla hopeapoika Tuomas Valle ja oikealla pronssimitalisti Elias Ylöstalo. (Kuva: Hannu Kujanpää).

Kujanpään ensimmäinen päivä meni hienosti vähäiseen lajiharjoitteluun verrattuna. Varsinkin korkeuden tulos 184 ja 400 metrin aika 52,63 lämmittivät Pietarsaaren auringossa.
Toisen päivän alku oli hankala. Kiekon jälkeen HKV:n Tuomas Valle johti yli 400 pisteellä. Seipään tulos 440 ja keihään hieno mitta 63,34 käänsivät tilanteen.
Kulta varmistui Kujanpään uran ensimmäisellä 1 500 metrillä.
Kujanpää otteli 6 846 pistettä, Valle 6 637 pistettä ja pronssimitalisti, ex-huippuaituri Mikael Ylöstalon poika, Elias Ylöstalo
6 089 pistettä.

Mäkiseltä onnistui lähes kaikki

Ylöjärven Urheilijoiden Olivia Mäkiseltä onnistui kutakuinkin kaikki 14-vuotiaiden SM-viisiottelussa Uudessakaarlepyyssä.
Mäkinen paransi ennätyksiään kaikissa muissa lajeissa paitsi pituushypyssä. Hän taisteli erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen pronssimitalin. Kun seurakaveri Oona Hietala sijoittui yhdeksänneksi, mitalitili komistui myös joukkuekullalla.
– Kumpikin mitali tuntuu ihan yhtä hyvältä. Laskeskelimme, että joukkuemitaliin olisi mahdollisuuksia, mutta kulta tuli vähän yllättäen, Hietala myönsi.
Sarjan ylivoimaiseksi voittajaksi eteni odotetusti Esbo IF:n Ida Ounaslehto, joka kokosi 2 615 pistettä. Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen oli yhtä selvä kakkonen 2 477 pisteellään, mutta pronssista kamppailtiin ankarasti.
Olivia Mäkinen aitoi 80 metriä aikaan 12,71. Hän hyppäsi pituutta 513 eli sentin päähän ennätyksestään. Korkeudessa ylittyi 150, ja keihästä Mäkinen heitti 32,25.
Neljän lajin jälkeen hän oli kolmantena 22 pistettä Lempäälän Kisan Nea Karppisen edellä.
Hämäläinen puolestaan oli vain 12 pistettä Mäkisen edellä, mutta hänet tiedettiin liian kovaksi palaksi päätöslajissa, 800 metrillä.

Olivia Mäkiselle osui lähes täydellinen päivä SM-viisiottelussa.

Olivia Mäkiselle osui lähes täydellinen päivä SM-viisiottelussa.

Karppinen lähti kirimään kasisatasen toisen kierroksen takasuoralla, mutta Mäkinen ei antanut periksi. Ylöjärveläinen puristi vielä loppusuoralla ohi ja voitti Karppisen 1,04 sekunnin erolla. Mäkinen juoksi ennätyksensä 2.35,52. Se tiesi hänelle kolmossijaa 2 384 pisteellä. Karppinen kokosi 2 361 pistettä.
– Juoksin vain Karppista seuraten, koska tiesin, ettei hopeaan olisi mahdollisuuksia. Iloisin olen korkeustuloksestani, koska entinen ennätykseni oli 150. Nyt 157:kin oli lähellä mennä, Mäkinen tuumasi.
– Olen kaikin puolin tyytyväinen tähän kesään. Ennätykset ovat parantuneet, enkä ole loukkaantunut. En vielä osaa sanoa, tuleeko moniottelusta joskus päälajini, mutta mukava tästä on taas pienen tauon jälkeen lähteä treenaamaan, Mäkinen iloitsi.
Hietala kokosi tulossarjan 12,99; 519; 154; 26,49 ja 2.41,49. Hän teki oman ennätyksensä korkeudessa, keihäässä ja 800 metrillä.
Hietala kokosi 2 220 pistettä, joilla Urheilijoiden yhteistulos summautui 4 604 pisteeksi. Pyrinnön Frida Hämäläisen ja Olivia Ben Khalifan yhteistulos oli
4 587 pistettä.
Kesä on ollut pitkä. Tytöt ovat kilpailleet paljon ja kehittyneet erittäin lupaavasti. Loppuviikosta mitellään vielä Koululiikuntaliiton mestaruuksista, mutta Mäkisen ja Hietalan valmentaja Tanja Niemi antaa suojateilleen huilia.
Viime viikolla Niemen tallilaisista kunnostautui myös 15-vuotias Jutta Selin, joka juoksi Ikaalisissa 100 metrin ennätyksekseen 13,19 ja pukkasi toistaiseksi pisimmän kuulakaarensa 10,85.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?