Jussi-Pekka Ahonen vetäytyy puheenjohtajuuden tavoittelusta

Apulaisrehtori Leena Joensivu (sd.) jatkaa Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.
Jussi-Pekka Ahonen (sd.) on päättänyt luopua paikan tavoittelusta.
– Korostan kunnallisjärjestömme päättäneen pari vuotta sitten, että puheenjohtajuus jaetaan Joensivun ja minun kesken. Ratkaisu saatettiin heti muiden valtuustoryhmien tietoon. Olen ollut viime kuukaudet ajojahdin kohteena, Ahonen sanoo.
Jussi-Pekka Ahonen ei halua kisata valtuuston puheenjohtajuudesta puoluekaverinsa Leena Joensivun kanssa. – Olen joutunut viime aikoina poikkeuksellisen kovan poliittisen ajojahdin uhriksi. Iloitsen siitä, että henkilökohtainen ratkaisuni syntyi jo keväällä. Päätin silloin, että keskityn leipätyöhöni ja eduskuntavaaliehdokkuuteeni.

Jussi-Pekka Ahonen ei halua kisata valtuuston puheenjohtajuudesta puoluekaverinsa Leena Joensivun kanssa. – Olen joutunut viime aikoina poikkeuksellisen kovan poliittisen ajojahdin uhriksi. Iloitsen siitä, että henkilökohtainen ratkaisuni syntyi jo keväällä. Päätin silloin, että keskityn leipätyöhöni ja eduskuntavaaliehdokkuuteeni.

Jussi-Pekka Ahonen kertoo, että hän kypsytteli kantansa valtuuston puheenjohtajuuteen jo keväällä.
– Ratkaisustani kuulivat tuolloin tuoreeltaan ryhmämme keskeiset henkilöt, kuten valtuustoryhmämme puheenjohtaja Pasi Kallio, hän toteaa.
Ahosen mukaan hänen lopputulokseensa vaikutti ratkaisevasti Metallityöväenliiton päätös käynnistää poikkeuksellisen laaja nuorten edunvalvontakampanja. Ahosella on sen toteuttamisessa keskeinen rooli.

Hyökkäys yllätti Ahosen

Ahonen on erittäin yllättynyt aggressiivisesta hyökkäyksestä, jonka hän kokee edenneen jopa henkilökohtaiselle tasolle.
– Koen erittäin ihmeelliseksi sen, ettei yksikään henkilö mistään valtuustoryhmästä ole ottanut minuun henkilökohtaisesti yhteyttä. Olen lukenut vastustukseni ja sen perustelut Ylöjärven Uutisista, hän kummastelee.
Ahosen mielestä häneen kohdistunut kritiikki on perusteetonta.
– Poissaolojani valtuuston istunnoista on arvosteltu. En ole ollut poissa enempää kuin moni muukaan. Jokaiseen poissaolooni on oikea syy kuten työmatka, hän korostaa.
– Strategiaseminaarista olin myös poissa todellisen syyn vuoksi. Olen perehtynyt kyseisen tilaisuuden asioihin muun muassa asukaslautakunnassa.
Jussi-Pekka Ahonen ei ymmärrä sitäkään, miksi eri valtuustoryhmät ovat vaatineet hänen päätään pölkylle viimekeväisestä kuntatyöntekijöiden nimien keruusta mahdollisia lomautuksia kohtaan.
– Minua on moitittu varsin voimakkaasti siitä, että järjestin tilaisuuden jossa kaupungin työntekijät saivat kertoa arjestaan luottamushenkilöille eli päättäjille.
Ahonen on vakuuttunut siitä, että hänen harjoittamansa politiikka on saanut keskustan ja oikeiston takajaloilleen.
– Kun en voinut tukea esimerkiksi yksityisen vanhainkodin sijoittumista kaupunkiimme, oikeistolaiset ovat ottaneet herneen nenäänsä, hän uskoo.

Toimintasäännöt on tarkistettava

– Kokoomuksen valtuustoryhmän puuttuminen sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän henkilövalintoihin on pöyristyttävää, Jussi-Pekka Ahonen arvostelee.
– En muista menneisyydestä yhtään tapausta, jossa jokin puolue olisi sekaantunut naapurinsa ratkaisuihin, hän lisää.
Ahonen sanoo, että kunkin vaalin lopputuloksen on näyttävä muun muassa luottamustehtävien jakamisessa.
– Olin puolueeni ääniharava 317 henkilökohtaisella äänelläni, joten jo kannatukseni mahdollisti, että voin valita tehtäviäni.
Jussi-Pekka Ahonen pitää välttämättömänä, että Ylöjärvellä edustettuina olevat puolueet käyvät yhdessä läpi toimintaperiaatteet.
– Jos eri ryhmät ovat linjanneet, että valtuuston puheenjohtajuus kuuluu sosiaalidemokraateille, he myös valitsevat siihen parhaaksi katsomansa henkilön.
– Emme me puuttuneet esimerkiksi siihen, kuka kokoomuksesta nousee kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi, Ahonen lisää.
– Minulla ja Leena Joensivulla on hyvät välit. Kaiken kaikkiaan sosiaalidemokraattien rivit ovat yhtenäiset.

Nuoruus pelottaa

32-vuotias Jussi-Pekka Ahonen epäilee, että hänen nuoruutensa herättää intohimoja vastustajissa.
– Varmasti on sillä tavalla, että vanhan tyylin kannattajat haluaisivat, ettei asioita nosteta voimakkaasti keskusteluun. Koen, että minun tehtäväni luottamushenkilönä on tarttua epäkohtiin.
– Vastustajani ovat epäilleet, etten osaisi toimia arvokkaasti ja tyylikkäästi valtuuston puheenjohtajana. Totta kai tiedän, miten puheenjohtajana ollaan. Nyt olen rivivaltuutettu ja voin esittää asioita voimakkaastikin.

Eri puolueista on tullut tukea

– Ajojahdin voimistuminen mahdollista kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuttani kohtaan on saanut eri valtuustoryhmien jäsenet liikkeelle. Moni on harmitellut syntynyttä ikävää tilannetta ja osoittanut tukensa minulle, Jussi-Pekka Ahonen kiittää.
Ahonen kokee, että hänen oma valtuustoryhmänsä olisi voinut olla koettua aktiivisemmin mukana puolustamassa kivitettyä.
– Tällä kerralla minä olin hyökkäyksen kohteena. Kuka on seuraava? Ahonen kysyy.
– Mielestäni paikallisen politiikan asiat eivät kuulu eduskuntavaaleihin. Nyt kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset käyttivät valtuuston puheenjohtajaratkaisua keppihevosenaan ensi kevään kansanedustajakisaan, sosiaalidemokrattien ehdokas harmittelee.
– Käynnistän oman vaalikampanjani asiallisesti sotkematta siihen naapuripuolueiden asioita, Jussi-Pekka Ahonen lupaa.

Kommentit (2)

  1. Osper

    Edelliselle kommentoijalle: tämä aihe on ollut pinnalla Ylöjärvellä jo monta viikkoa. Muita näkökulmia kuin henkilön itsensä on esitelty aika kattavasti mm. näissä jutuissa: http://ylojarvenuutiset.fi/2014/08/13/johtajavaihdos-nostaa-puheenjohtajuudet-uuteen-valoon/ , http://ylojarvenuutiset.fi/2014/09/03/ahosen-osallistumattomuus-nakertaa-luottamusta/ .

    Pääkirjoituskin otti aiheeseen kantaa: http://ylojarvenuutiset.fi/2014/09/10/ahosen-edellytykset-kutistuivat/ .

    Tässä jutussa kerrotaan uutinen, ei mainosteta yhtään mitään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?