Jeremy Hakala kahmi neljä SM-kultaa

Ylöjärveläinen melojasuuruus Jeremy Hakala oli hurjassa iskussa melonnan SM-kisoissa Kangasalla. Hakala saalisti kilpailuista peräti neljä kultamitalia.
Jeremy Hakala (oik.) ja Niklas Vettanen jättivät muut taakseen kajakkikaksikoiden 5 000 metrillä. (Kuva: Jasmine Hakala)

Jeremy Hakala (oik.) ja Niklas Vettanen jättivät muut taakseen kajakkikaksikoiden 5 000 metrillä. (Kuva: Jasmine Hakala)

Kangasalla ratkottiin kajakkineliköiden SM-kilpailut. Samalla etsittiin parhaat myös kajakkikaksikoiden pitkältä matkalta.
Hakala meloi tuttuun tapaan Kangasalan Melojien riveissä. Ylöjärveläisen kausi sai upean päätöksen, kun Kangasalan Melojien nelikkö lipui selviin voittoihin lähtö toisensa jälkeen.
Tosin kilpailujen ensimmäinen sprinttimatka eli 200 metriä meni pienellä erolla tamperelaiselle Pirkka-Melojille. Ero havaittiin vasta maalikamerakuvasta.
Kilpailumatkojen pidetessä erot kasvoivat Kangasalan Melojien eduksi. Jo 500 metrin kilpailu erotti jyvät akanoista.  Heti alussa roiman kaulan kilpakumppaneihinsa ottanut Kangasalan Melojat lisäsi etumatkaansa jatkuvasti aina maaliin asti.
Kilpailuiden ensimmäisen päivän päätti erittäin jännittävä kaksikoiden pitkä matka eli 5 000 metriä. Menestys tällä matkalla vaatii kovan kestävyyden lisäksi nopeaa lähtöä, erinomaista tilannesilmää sekä kiriherkkyyttä.
Kilpailu melottiin kierroskilpailuna, missä ensimmäisen kierroksen pituus oli 1 250 metriä. Loput kuusi kierrosta olivat mitoiltaan 625-metrisiä.
Kilpailua johti heti startista lähtien Kangasalan Melojien kaksikko Jeremy Hakala – Niklas Vettanen, joka repi muihin selvän eron jo alkumatkalla.
Kilpailun viimeiset 4 500 metriä kaksikot meloivat samaa tahtia, ja Kangasalan Melojien kaksikon ero muihin pysyi lähes samana loppuun asti. Maalissa voittajakaksikko oli 23 sekuntia ennen hopealle tullutta Saaristomeren Melojien kaksikkoa.

Toisena päivänä lisää menestystä

Toinen kilpailupäivä alkoi neliköiden 1 000 metrillä. Kilpailu noudatti lauantain kaavaa. Kangasalan Melojien nelikkö oli jo ennen puoliväliä selkeässä johdossa, ja loppua kohden ero vain kasvoi. Maalissa eroa oli toiseksi tulleeseen Pirkka-Melojien nelikköön liki viisi sekuntia.
Neliköiden pitkä matka eli 5 000 metriä melottiin kaksikoista poiketen pitkillä kierroksilla. Tällä kertaa kierrettiin neljä kertaa 1 250 metrin lenkki.
Kangasalan Melojien nelikkö näytti jo ensimmäisellä suoralla muille kaapin paikan. Saavutettu ero pysyi viimeiselle kierrokselle asti, jolloin helsinkiläinen Merimelojien nelikkö onnistui melkein saamaan Kangasalan Melojat kiinni. Isännät lisäsivät kuitenkin vauhtia, ja lopulta Merimelojien joukkue joutui taipumaan. Ykkösen ja kakkosen välinen ero maalissa oli 11 sekuntia.
Kangasalan Melojien nelikössä meloivat Jeremy Hakalan lisäksi Kalle Mikkonen, Niklas Vettanen sekä vasta 16-vuotias Leevi Koskenniemi. Kangasalan kokoonpano oli täysin uusi, ja Koskenniemi pääsi nyt ensimmäistä kertaa mukaan miesten nelikköön.
Hakalan mitalikaappiin lisättiin siis neljä SM-kultaa ja yksi SM-pronssi.
Melonnan kilpailukausi on tältä vuodelta ohi. Hakala pääsee nyt keskittymään sivulajiinsa eli uintiin. Ensimmäiset kilpailut ovat jo tulevana viikonloppuna Turussa. SM-kisat uidaan marraskuussa, minkä jälkeen Hakala palaa taas melonnan pariin ensimmäisen melontaleirin myötä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?