YIlvekselle masentava viime hetken tappio

Naisten jalkapallon Ykkösen alaloppusarjan toinenkaan ottelukierros ei tuonut täydennystä YIlveksen pistesarakkeeseen. Härmä haki kaikki kolme pistettä lauantaina Soppeenharjun kentältä kamppailun viime hetkillä syntyneellä maalilla.
YIlveksen parhaat maalipaikat avautuivat Jenni Häklille. Tällä kertaa ylöjärveläisen maalitykin ruuti oli kuitenkin märkää vieraiden huippumaalivahdin edessä. (Kuva: Kari Häkli)

YIlveksen parhaat maalipaikat avautuivat Jenni Häklille. Tällä kertaa ylöjärveläisen maalitykin ruuti oli kuitenkin märkää vieraiden huippumaalivahdin edessä. (Kuva: Kari Häkli)

Härmä oli täysin altavastaaja läpi ottelun, mutta silti se onnistui tekemään pelin ainoan osuman. Maali syntyi ylöjärveläisittäin mahdollisimman kirvelevästi, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain minuutti.
Myös hämeenlinnalaiset ihmettelivät sitä, miten he onnistuivat kääntämään kamppailun edukseen.
Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta hermostununutta pallon siirtelyä. Kotijoukkue kykeni eliminoimaan Härmän hyökkäykset vahvalla fyysisellä pelillä, eikä vieraille annettu varsinaisia maalipaikkoja.
YIlveksellä oli toisessa päässä kenttää kaksi tilannetta, joista olisi voinut ratkaista ottelun. Essi Vilosen Laukaus kimposi kuitenkin tolpasta kentälle, ja Marita Mäntyharjun kova kuti lähietäisyydeltä päätyi maalivahti Sara Ingetin hyppysiin. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.
Toinen puoliaika oli YIlvekseltä ensimmäistä vahvempi. Pallon hallinta oli selvästi kotijoukkueella, ja peliä pelattiin pääasiassa vieraiden kenttäpuoliskolla.
YIlves kykeni luomaan useita laadukkaita maalipaikkoja, joista etenkin Jenni Häklin läpiajo oli tuottaa johtomaalin. Huipputorjuntoja esittänyt Härmän maalivahti Inget piti kuitenkin maalinsa koskemattomana. Inget on alle 18-vuotiaiden maajoukkueen huippulupaus.
YIlveksen hakiessa viime minuuttien kuluessa tärkeää voittomaalia pienellä riskillä, pääsi Härmä iskemään vastaan kentän vasemmalta laidalta.

Hämeenlinnan Härmä iski aivan ottelun loppuhetkillä maalin, joka sai ylöjärveläisten päät painumaan. (Kuva Kari Häkli)

Hämeenlinnan Härmä iski aivan ottelun loppuhetkillä maalin, joka sai ylöjärveläisten päät painumaan. (Kuva Kari Häkli)

Vieraiden Suvi Saalimo jätettiin vartioimatta, ja hän ajoi pallon saatuaan päättäväisesti maalille. Lopulta Saalimo nosti pelivälineen hallitusti YIlveksen verkkoon.
Näin ottelun viimeisellä peliminuutilla tapahtunut kotijoukkueen ainoa nukahdus käänsi ottelutapahtumien vastaisesti voiton vieraille.
Maalit ratkaisevat, ja kotijoukkuetta terävämmin viimeistellyt Härmä ansaitsi viime hetken voittonsa. YIlveksen viimeistely ei toiminut riittävän hyvin. Maalitilanteiden puutteesta ei syytä tappiolle kannata etsiä.
YIlves on kahdeksan joukkueen alaloppusarjassa kuudentena. Seuraavan ottelunsa YIlves pelaa ensi sunnuntaina vieraskentällä Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. VJS on etelälohkon suosikkijoukkue, jolta pisteenkin nipistäminen olisi yllätys.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?