YIlvekselle tappio alaloppusarjan avauksessa

Perinteikäs FC Kuusysi oli ylöjärveläisiä parempi maalein 2–0.
Ylöjärven Ilveksen naiset jäivät maaleitta Mukkulan hallissa Lahdessa. (Kuva: Jari Viitanen)

Ylöjärven Ilveksen naiset jäivät maaleitta Mukkulan hallissa Lahdessa. (Kuva: Jari Viitanen)

Taistelu jalkapallon naisten Ykkösen sarjapaikasta alkoi täydellä ottelukierroksella viime sunnuntaina, kun alaloppusarjan kaikki kahdeksan joukkuetta iskivät yhteen neljässä ottelussa. YIlves aloitti urakkansa Lahdessa FC Kuusysiä vastaan. Kuusysi oli tyly emäntä ja korjasi kotikentällään täyden pistepotin tuloksella 2–0.
YIlveksen ottelu pelattiin sisähallissa sateiden pehmitettyä Lahden ulkokentät liian märkään kuntoon. Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa, joka perustui voimakkaaseen prässiin vieraiden puolustuspäädystä alkaen. YIlveksen pelinrakentelu tyssäsi usein pallonmenetykseen jo keskialueella, eikä omaa hyökkäyspeliä saatu toimimaan muutamia yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta koko avausjaksolla.
Ottelun edetessä Kuusysi otti yhä selvemmin kuskin paikan. Keskikentällä näkyvimmin ongelmia YIlvekselle aiheutti Maria Ruponen, joka hallitsi tilanteita kovalla itseluottamuksella.
Ottelun avausmaali nähtiin 38. minuutilla Ruposen pitkän läpiajokuljetuksen päätteeksi. Kova laukaus painui maalin perukoille maalivahti Saara Viitasen puolittaisesta torjunnasta huolimatta. Tauolle mentiin lahtelaisten yhden maalin johdossa.
Toinen puoliaika käynnistyi kotijoukkueen vahvoilla hyökkäyksillä. FC Hongan liigajoukkueessa vielä kesäkuussa pelannut Julia Säppi onnistui vain kolme minuuttia pillin vihellyksen jälkeen laukomaan pallon YIlveksen maaliin. Etukulmaan uponnut Säpin laukaus mursi lopullisesti ylöjärveläisten selän.
Vaikka YIlves sai ottelun loppua kohden hieman otetta pelistä, eivät vieraat yltäneet enää maalintekoon.

Seuraavaksi Härmän kimppuun

Ylöjärven Ilveksen lisäksi sunnuntaina olivat tulessa myös kaikki muut alaloppusarjaa pelaavat joukkueet. Otteluiden lopputulokset sisälsivät niin yllätyksiä kuin odotettuja jyräyksiäkin.
Etelälohkon ennakkosuosikki Vantaan Jalkapalloseura piti FC Kuusysin tavoin pintansa ja voitti FC Rauman selkeästi 7–0. Pohjoislohkon vahvimmaksi ennakoitu joukkue Hämeenlinnan Härmä sen sijaan kärsi 1–3-tappion Petalax IK:lle. Neljäs ottelu Porrassalmen Urheilijat-62 – FC Viikingit päättyi Viikinkien selvään 2–7-voittoon.
Alaloppusarjan toinen ottelukierros on edessä tulevana lauantaina. Ylöjärven Ilves pääsee tuolloin palaamaan kotikentälleen, kun se isännöi jo kahdesti tänä kesänä kohtaamaansa Härmää.
YIlveksen ja Härmän aiemmat ottelut ovat päättyneet sopuisasti: molemmilla joukkueilla on keskinäisistä kamppailuista tilillään yksi voitto. Lauantain tulikuuma hämäläisderby alkaa Räikän kentällä kello 18.45.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?