Kirkkopuisto soi ja leikitti

Ylöjärven evankelisluterilaisen seurakunnan ja helluntaiseurakunnan yhteisesti toteuttamalla Kirkkopuisto soi -tapahtumalla on vankka suosio.  Viime sunnuntaina jo viidettä kertaa järjestettyyn koko perheen liikunnalliseen ja musiikilliseen iltapäivään saapui jälleen satamäärin lapsia ja aikuisia.
Jaana Pöllänen tulkitsi vahvasti hengellisiä lauluja yleisönsä keskellä.

Jaana Pöllänen tulkitsi vahvasti hengellisiä lauluja yleisönsä keskellä.

Aamuiset sadekuurot olivat kastelleet Ylöjärven kirkon puistikon, mutta puoliltapäivin  aurinko alkoi paistaa ja kuvasi nurmikon. Ohjelman alkaessa puistoon virtasi väkeä, joka hajaantui laajalle tapahtuma-alueelle. Eniten liikkeellä oli lapsiperheitä, mutta päivän ohjelma houkutteli paikalle myös iäkästä väkeä nauttimaan ilmaistapahtuman tarjonnasta.
King’s Kids
aloitti
Ensimmäisenä esiintymislavalle kiipesi parinkymmenen lapsen ja nuoren muodostama ryhmä King’s Kids.
– King’s Kids on yhteiskristillinen porukka, jossa treenaamme tanssia lapsien kanssa. Tanssin keinoin haluamme kertoa myös Jeesuksesta, kertoi Aleksi, yksi ryhmän vetäjistä.
Ryhmään kuuluu liki 30 nuorta ja lasta, jotka ovat kotoisin Tampereelta ja ympäristökunnista. Nuorimmat ovat viisivuotiaita ja vanhimmat jo täysi-ikäisiä. Harjoitukset ovat säännöllisesti parin viikon välein Hervannassa, ja nuoret esiintyvät aktiivisesti kouluilla ja erilaisissa tapahtumissa.
Tanssiryhmän jäsenten ilmeistä paistoi esiintymisen ilo, ja hienot koreografiat saivat palkakseen ansaitut aplodit.

Monikielistä yhteislaulua

Tanssiryhmän jälkeen lavalle noussut Jukka Salminen on tuottelias hämeenlinnalainen laulaja ja lauluntekijä. Hän on säveltänyt yli 800 laulua, julkaissut reilut parikymmentä äänitettä sekä useita nuottikirjoja ja musiikkinäytelmiä.
Kirkkopuistossa Salminen paitsi lauloi myös kertoi kokemuksiaan esiintymismatkoiltaan aina Afrikasta asti. Hän kertoi myös  pyhiinvaellusmatkastaan Santiago de Compostelaan. Yleisö kuunteli kertomuksia tarkkaavaisesti, ja Jukan otettua kitaransa yleisö lauloi ja leikki täysillä mukana.
– Olipa mukava esiintyä! Luulin, että hämäläiset olisivat jähmeitä, mutta ainakaan ylöjärveläiset eivät näytä sitä olevan, iloitsi Salminen hyvin mennyttä keikkaansa.
Monipuolinen musiikkimies opetti yleisölleen jopa viittomia ja afrikkalaisia kieliä. ”Gibu, gibu” eli astu sisään!

Supertrampoliini suosituin

Supertrampoliini oli lastenkarnevaalin suosituin kohde.

Supertrampoliini oli lastenkarnevaalin suosituin kohde.

Musiikin lisäksi tärkeä osa koko perheen Kirkkopuisto Soi -tapahtumaa on lastenkarnevaali eli Kids’ Action Day. Kirkkopuistoon oli rakenneltu erilaisia toimintapisteitä, joiden vempeleisiin lapset pääsivät maksutta temppuilemaan. Jättilabyrintti, kumirenkaista tehty Mustameri, polkuautorata, trampoliini ja useat muut rastit houkuttelivat lapsia pomppimaan, kiipeilemään ja seikkailemaan sydämensä kyllyydestä.
Jonon pituudesta päätellen ylivoimaisesti suosituin kohde oli supertrampoliini, jossa lapset saattoivat tehdä valjaiden turvaamina huikeita voltteja ja pomppuja. Touhuaminen vaati paljon energiaa, mutta nälän tai janon yllättäessä apua löytyi molempien seurakuntien vapaaehtoisten ylläpitämästä kanttiinista, josta sai sekä juotavaa että suolaista ja makeaa vatsan täytettä. Vapaaehtoistyöntekijöitä paikalla oli lähes 70.

Yhteiskristillistä toimintaa

Kirkkopuisto Soi -tapahtuman koordinaattoreina toimivat Jouni Kaasalainen Ylöjärven helluntaiseurakunnasta ja Asko Järvensivu Ylöjärven evankelis-luterilaisesta  seurakunnasta. Tapahtuma on alun perinkin samaisten miesten ideoima.
– Meillä on molemmilla samanikäiset lapset, ja aikoinaan mietimme, voisimmeko järjestää seurakuntien yhteistyöllä jonkin lastentapahtuman täällä kirkkopuistossa. Kirkkoherra Risto Takkinen kuuli ideastamme ja sanoi, että ilman muuta homma toteutetaan.
Aluksi tapahtuma painottui konserttiin, mutta pian mukaan haluttiin myös toiminnallisuutta.
– Tämä tapahtuma temppuratoineen sopii erityisen hyvin Ylöjärvelle, jossa on paljon nimenomaan lapsiperheitä, totesivat puuhamiehet.

Jaana Pöllänen sykähdytti

Iltapäivän päätteeksi esiintyi vuoden 2000 tangoprinsessa Jaana Pöllänen, jota säesti pianolla hänen puolisonsa Ville Uusitalo. Tango- ja iskelmävuodet ovat Pölläsen osalta taakse jäänyttä elämää, ja uskoon tulonsa myötä hän laulaa nykyisin pääosin hengellistä musiikkia. Ennen esiintymistään hän kertoili kuulumisiaan.
– Nyt kuuluu tosi hyvää, mutta viime keväänä jouduin mietiskelemään elämän suuria kysymyksiä. Pääsiäisen alusviikolla nimittäin heräsin yöllä siihen, että vasempaan käteeni sattui aivan mielettömästi. Minut kiidätettiin Taysiin, jossa jouduin saman tien leikkaukseen. Kaikki meni hyvin, mutta jälkeenpäin sain kuulla, että pienikin viivytys olisi saattanut aiheuttaa neliraajahalvauksen.
Jaana Pölläsen tulkinnat kirkkopuistossa olivat vertaansa vailla. Hänen vahva tummasävyinen lauluäänensä on tangovuosista entisestään syventynyt, ja välispiikeistä heijastui vahva kristillinen elämänkatsomus. Ilahduttavan runsaslukuiselle yleisölle Jaana Pölläsen esiintyminen oli sekä musiikillisesti että hengellisesti sykähdyttävä kokemus.

Puistotapahtuma tarjosi kaikenlaista puuhaa niin pienille kuin isoillekin.

Puistotapahtuma tarjosi kaikenlaista puuhaa niin pienille kuin isoillekin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?