YIlves alkusarjan seitsemänneksi

Ylöjärven Ilveksen härkäviikot jalkapallon naisten Ykkösessä huipentuivat kahteen peräkkäiseen tappioon. Viime viikolla pelatuissa matseissa YIlvestä etevämmiksi osoittautui niin Tampereen Ilves kuin IK Myrankin.
Ilves vei pisteet Ylöjärveltä murskalukemin 7–0, ja Myran voitti kotikentällään 3–1. YIlveksen loppusijoitus sarjassa oli seitsemäs.
Ylöjärven Ilveksen taistelu ei riittänyt, kun vastassa oli kaksi kovaa joukkuetta. Viime viikon pelien saldo: kaksi tappiota. (Kuva: Jari Viitanen)

Ylöjärven Ilveksen taistelu ei riittänyt, kun vastassa oli kaksi kovaa joukkuetta. Viime viikon pelien saldo: kaksi tappiota. (Kuva: Jari Viitanen)

Viikko sitten tiistaina pelattu paikallisderby Tampereen Ilvestä vastaan houkutteli Räikän urheilukentälle suuryleisön. Peräti 250 katsojaa oli saapunut katsomaan, millainen on tasoero Ykkösen pohjoislohkon kärkijoukkueen ja häntäpään vartijan välillä.
Ottelun ensimmäinen puolituntinen näytti, että altavastaajana peliin kirmanneella kotijoukkueellakin oli mahdollisuutensa. Alkuminuuttien vaarallisimmat tilanteet kentällä järjesti pirteästi palloa liikutellut YIlves.
Parhaimmillaan ylöjärveläiset kolistelivat Ilves-maalin ylärimaa. Avausjakson viimeisellä vartilla YIlves sortui kuitenkin harhasyöttelyyn, minkä seurauksena tamperelaiset pääsivät rokottamaan emäntiään peräti kolmeen otteeseen.
Ensin maalinteossa onnistui 32. minuutilla Johanna Salmijärvi, ja kolme minuuttia myöhemmin Heidi Kollanen. Kun vielä YIlveksen puolustaja törmäili jakson viimeisellä minuutilla oman maalivahtinsa kanssa, syntyi ylöjärveläisten verkkoon jo kolmas osuma.
Toinen puoliaika siirsi pelin otteen vieraille. Puolustuksen läpi pujotellut Heidi Kollanen osui toistamiseen jakson toisella minuutilla, ja vain yhdeksän minuuttia myöhemmin oli Johanna Salmijärven vuoro.
Loppunumerot olivat tylyt: 7–0. Kotijoukkueellakin oli toisella puoliajalla paikkansa, mutta Ilves-vahti Kreeta Ylisäntti poimi varmasti kaikki laukaukset hyppysiinsä. Hänen taakseen ei ole tehty maaliakaan koko kaudella.

Vierasreissu ei tuonut lohtua

Lauantaina YIlves matkasi aamun tunteina alkusarjan päättävään otteluunsa IK Myranin vieraaksi Ala-Veteliin. Jaossa oli YIlveksen kannalta vielä kolme tärkeää sarjapistettä. Kotijoukkue oli jo varmistanut ylemmän karsintasarjan paikkansa ja saattoi siksi pelata ilman paineita. Edellinen kohtaaminen oli päättynyt Myranin 0–2 voittoon, joten suosikin viitta oli kotijoukkueella.
Ottelun alku ei näyttänyt vieraiden kannalta alkuviikon paikallisderbyn kaltaiselta rynnistykseltä, vaan pallo pomppi vahvasti kotijoukkueelle. Ensimmäistä maaliaan IK Myran juhli jo viidennellä peliminuutilla, kun Marie-Helen Prest siirsi komealla puskulla pallon verkon perukoille. Sama nainen onnistui uudelleen maalinteossa, kun pallon pomppu yllätti YIlveksen puolustuksen ottelun 12. minuutilla, ja Prest jäi vapaaksi tyhjän maalin eteen.
Ottelu ratkesi käytännössä 30. minuutin kohdalla, kun kotijoukkueen amerikkalaisvahvistus Carlie Banks pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä pallon maaliin. Myös YIlveksen onnistui luoda muutama huippuvaarallinen maalitilanne, mutta osumatarkkuus ei aivan riittänyt maalintekoon. Niinpä tauolle mentiin 3-0 tilanteessa.
Toisella puoliajalla ottelun taso laski ja minuutteja pelattiin pois ilman vaarallisia tilanteita kummassakaan päässä kenttää. Myranin vahva keskikenttäpelaaminen oli avain ottelun lievään hallintaan. 88. minuutilla Essi Vilonen onnistui päättämään YIlveksen hyökkäyksen puskumaalilla. Kotijoukkue vei pisteet tuloksella 3–1.
Voimasuhteet IK Myranin ja YIlveksen välillä näyttivät säilyneen koko kauden muuttumattomina. Alaveteliläisten paremmuuden taustalla lienevät joukkueen fyysisyys ja taito sekä ylöjärveläisiä paremmat talviharjoitteluolosuhteet.

Kausi jatkuu alaloppusarjassa

YIlveksen naiset jatkavat kauttaan alemmassa loppusarjassa, jossa se kamppailee putoamista vastaan. Sarjassa pelaa yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista vain kolme säilyttää paikkansa Ykkösessä.
Rajun karsinnan syynä on naisten Ykkösen muuttuminen valtakunnalliseksi sarjaksi. Tähän saakka maamme toiseksi kovinta naisten jalkapalloliigaa on pelattu kahdessa alueellisessa lohkossa.
Ylöjärveläisten pesämunana loppupeleissä on yksi piste.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?