YIlves jäi pisteittä Petolahdessa

Ylöjärven Ilveksen naiset kärsivät lauantaina selvän 4–0 (2–0) -tappion vierasottelussa petolahtelaista Petalax IK:ta vastaan. Kapealla ja osin puolikuntoisella ryhmällä pelannut ylöjärveläisjoukkue ei saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla.
Punapaitaisen YIlveksen kausi jatkuu Ykkösen alaloppusarjassa. (Kuva: Jari Viitanen)

Punapaitaisen YIlveksen kausi jatkuu Ykkösen alaloppusarjassa. (Kuva: Jari Viitanen)

Siipirikkona tärkeään otteluun matkannut YIlves sai todeta, ettei tasaisessa Ykkösen pohjoislohkossa pisteitä ole tarjolla kuin parhaalla peliesityksellä.
Molemmat joukkueista hakivat jo asetelmia tulossa oleviin loppusarjan otteluihin. YIlveksellä oli teoriassa jopa mahdollisuudet yläloppusarjaan ennen lauantain peliä.
Ottelu vaikutti odotetun tasaiselta ensimmäisen puolituntisen ajan. 30. peliminuutilla kotijoukkueen Niina Kiviniemi iski terävästi maalinedusruuhkasta ja vei Petalax IK:n 1–0-johtoon. Avausmaalin jälkeen emännät saivat hyvän otteen pelistä.
Vain kolme minuuttia myöhemmin PeiIK lisäsi johtoaan, kun Eva-Susanna Dahlmars onnistui unelmalaukauksessaan kulmapotkun jälkitilanteessa. Myöhemmin ottelun hahmoksi noussut Dahlmars tykitti 25 metristä vastapalloon upean pommin, joka viuhui matalana YIlveksen maalin takanurkkaan. Tämä 33. minuutilla syntynyt maali jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi.
Toinen puoliaika ei tuonut YIlvekselle helpotusta. Kotijoukkueen vahva keskikenttä piti ylöjärveläisten hyökkäykset kurissa niin, että petopaitojen peli tuntui jumiutuvan jatkuvasti keskiviivan tuntumaan.
Puoliajan alkajaisiksi ylöjärveläisten maalivahti Saara Viitanen sai komennuksen kenttäpelaajaksi avaamaan YIlveksen hyökkäyspeliä. Viitasen korvasi tolppien välissä Heidi Lahtinen, jolle lauantain peliminuutit olivat kauden ensimmäiset.
Kentälle vaihdettiin lisäksi B-juniori Alina Seppä ensijakson lopulla loukkaantuneen Sonja Alasen tilalle. Myöhemmin ensiminuuteistaan Naisten Ykkösessä pääsi nauttimaan myös B-juniori Veera Keskitalo.
Vaihdoista huolimatta kotijoukkueen maalia ei hätyytelty vaarallisilla tilanteilla. Tilaa ylöjärveläisten avaaville keskityksille ei löytynyt, ja pilli soi usein YIlveksen paitsion merkiksi.
Vielä viime kaudella Naisten Liigaa pelannut Eva-Susanna Dahlmars näytti olevansa kotikentän kunkku. Hän tykitti läpiajon päätteeksi 75 minuutin kohdalla toisen maalinsa ja täydensi viimeisellä peliminuutilla hattutemppunsa tarkalla laukauksella tolppaa hipoen maalin perukoille.
Ottelun lopputulos 4-0 kertoo, ettei YIlveksen peli toiminut ongelmitta oikein millään osa-alueella.

Paikallistaistosta lakeuksille

Eilen Ylöjärven Ilves pelasi Räikällä kivikovan kotiottelun Tampereen Ilvestä vastaan. Tässä pelissä ylöjärveläisillä oli käytettävissään jo koko pelaajistonsa. Loukkaantumiset alkoivat tällä erää siis pikkuhiljaa helpottaa.
Ottelusta oli odotettavissa tamperelaisten näytöstä, sillä Ilves oli jo ennakkoon ehtinyt varmistaa Ykkösen pohjoislohkon voiton. Pelin tuloksen voit käydä tarkastamassa osoitteesta www.yilvesnaiset.net.
Lauantainen tappio tiesi YIlvekselle paikkaa alaloppusarjassa, jossa etelä- ja pohjoislohkon kahdeksan heikointa joukkuetta taistelee kolmesta paikasta ensi kauden Ykköseen. Alkusarjasijoitusten mukaan jaetaan lähtöpisteitä nollasta kolmeen. Näillä pisteillä on tasaisessa sarjassa suuri merkitys.
Pistejahtiin YIlves lähtee tulevana lauantaina, kun se kohtaa Ala-Vetelissä IK Myranin. Ottelu on kolmas kahdeksan päivän sisällä, joten palautumisaika edellisistä koitoksista jää vähiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?