Jenni Häkli tykitti hattutempun

YIlves esitti kauden parastaan

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue venyi lauantain kauden toistaiseksi tärkeimmässä ottelussaan komeaan voittoon.
YIlveksen maalivahti Saara Viitanen (18) piti maalinsa puhtaana puolustuslinjan avustuksella. (Kuva: Jari Viitanen)

YIlveksen maalivahti Saara Viitanen (18) piti maalinsa puhtaana puolustuslinjan avustuksella. (Kuva: Jari Viitanen)

YIlves sai Jalkapallon Ykkösen pohjoislohkon tyvipään kamppailussa vastaansa FC Rauman. YIlveksen oli voitettava ottelu, jotta FC Rauma ja muut häntäpään joukkueet eivät pääsisi karkuun sarjataulukossa.
FC Rauma tuli Ylöjärvelle mukanaan peräti kolme nigerialaistaustaista vahvistusta. Kahdella heistä on liigakokemusta.
Vierasjoukkueen satsaus oli melkoinen. Se nielaisisi Ylöjärven Ilveksen kausibudjetista puolet. Tämä osaltaan kertoo joukkueiden erilaisista lähtökohdista Naisten Ykkösessä.
Kentällä ratkaisi kuitenkin taito ja joukkuehenki.
Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Jo kolmannella peliminuutilla Jenni Häkli karkasi läpiajoon puolesta kentästä vastustajan liian innokkaan hyökkäyksen katkettua Veera Allosen pallonriistoon ja pitkään keskitykseen.
Häkli laukoi ahdistettuna raudanlujan vasurin, joka löysi tiensä verkkoon maalivahti Orieka Hopen käsien kautta. Pallon hallinta oli maalinkin jälkeen selvästi kotijoukkueella, kun YIlveksen puolustuslinja pystyi katkomaan vieraiden yritykset.
YIlveksen ongelmana koko kauden olleeseen maalintekoon oli ilmeisesti keskitytty ottelua edeltävissä harjoituksissa, sillä joukkue kykeni rakentamaan laadukkaita maalipaikkoja vieraiden maalin edustalle tasaisella tahdilla.
Laidalla viilettänyt Liisa Kuuloja nosti aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä  nappikeskityksen rangaistuspilkun kohdalle liikkuneelle Jenni Häklille. Häkli laukoi vasempaan alanurkkaan numeroiksi 2–0.
Toinen puoliaika alkoi jälleen YIlveksen painostuksella. Peli vietiin vieraiden päätyyn ja muutama erikoistilanne lisäsi FC Rauman paineita.
Marita Mäntyharjun keskiympyrästä viidennellä peliminuutilla puskema palautuspallo päätyi edellisen tilanteen jäljiltä rangaistusalueen rajalle jääneelle Häklille. Maalitykki pommitti viivyttelemättä pallon raumalaismaalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Näin Häkli kruunasi iltansa hattutempulla.
Vieraiden pelihuumori tuntui ottelun edetessä laantuvan, ja kotijoukkuekin pelasi loppua kohden puolustusvoittoisesti.
75. peliminuutilla YIlves kuitenkin rakensi maltilla tilanteen vastustajan päätyyn. Liisa Kuulojan toinen maaliin johtanut nappikeskitys laidalta tavoitti tällä kerralla maalin eteen juosseen Tintti Kurtin otsan. Tarkka pusku keskelle maalia ei antanut etutolpalla päivystäneelle vieraiden maalivahdille mahdollisuuksia.
YIlves voitti siis ottelun lopulta komeasti 4–0.
Pohjoislohkon tyvipää tiivistyi mukavasti. Voitto avasi YIllvekselle tilaisuuden kiriä pois jumbosijalta. Lisäpisteet ovat kuitenkin tiukassa, koska lauantaina on vuorossa vierasottelu kakkosena olevaa Vaasan IFK:ta vastaan. YIlves lähtee kuitenkin tosissaan hakemaan yllätystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?