Vierailulla Dynasetin tehtaalla

Sinihaalarisia työntekijöitä, erikoisen näköisiä laitteita sekä työkoneita ja melkein kattoon asti ylettyviä hyllyjä. Mikä on Dynaset, mitä siellä tehdään ja mitä tapahtui yrityksen avoimien ovien päivänä?
Dynasetin avoimien ovien päivillä pihapiirissä oli erilaisia Dynasetin hydraulilaitteilla varustettuja työkoneita.

Dynasetin avoimien ovien päivillä pihapiirissä oli erilaisia Dynasetin hydraulilaitteilla varustettuja työkoneita.

Dynasetin pihalla on minikaivuri, lentokoneen siipien sulatusauto, hinausauto ja monia muita ajoneuvoja. Pihalla on paljon ihmisiä lapsiperheistä ulkomaalaisiin bisnesmiehiin.
Menen kysymään sinihaalarisilta pojilta apua löytääkseni haastateltavan.
Minut ohjataan myynti-insinööri Jari Vuorenmaan puheille. Hän puolestaan etsii käsiinsä Olli Sairasen.
Sairasella ei ole suomenkielistä titteliä, mutta hän siis työskentelee yrityksen markkinointipuolella.
Tehtaan pihapiirissä ja sisätiloissa vaeltelee yleisöä ja työntekijöitä. Esille on aseteltu erinäköisiä ja -kokoisia laitteita. Kaikkia niitä yhdistää se, että en tiedä yhtään, mitä ne tekevät tai mitä niillä tehdään.

Hydrauliikka avainasemassa

Eri internetsivuilla lukee, että Dynaset on maailman johtava hydrauligeneraattorien, korkeapainepumppujen ja kompressorien valmistaja. Kaikki minulle täysin vieraita asioita, mutta löydän Dynasetin internet-sivuilta lisää tietoa.
– Hydrauliikan osaamisen tietotaito on se, millä tämä talo elää, Sairanen tiivistää.
Ja mitä tarkoittaa hydrauliikka? Wikipedia kertoo näin: ”Tehonsiirtoa nesteen paineen ja virtauksen avulla. Hydraulisesti toimivat laitteet voivat olla käsikäyttöisiä tai toimia jonkin muun energianlähteen voimin.”
Tutustuminen uusiin teknisiin valmiuksiin
Avoimien ovien päivän myötä Dynasetilla on täyshärdelli päällä. Yleisön lisäksi paikalla on nelisenkymmentä jälleenmyyjää kahdestakymmenestä eri maasta. Jälleenmyyjät ovat avoimien ovien päivän myötä kaksi päivää koulutuksessa.
– Konkretisoimme tuotteita kävijöille ja jälleenmyyjille sekä tutustutamme heitä uusiin teknisiin valmiuksiin, Sairanen selventää.
Dynaset Dealer Meeting järjestetään kerran vuodessa, ja kaiken pyörityksen keskellä tehtaalla kuvataan myös yritysvideota. Päivä huipentuu Aronin Elvis-show’hun.

Dynasetin markkinointipuolella työskentelevä Olli Sairanen esittelee uuteen tuotesarjaan kuuluvaa kannettavaa hydrauliikan hitsausgeneraattoria.

Dynasetin markkinointipuolella työskentelevä Olli Sairanen esittelee uuteen tuotesarjaan kuuluvaa kannettavaa hydrauliikan hitsausgeneraattoria.

Dynaset on kasvava merkki

Mistä sitten johtuu, että Dynaset menestyy niin hyvin lamasta huolimatta?
– Innovatiivisuus, ennakkoluulottomuus, todella laaja ja vahva tuotekehitys, toimintaprioriteetit ja tietenkin työntekijät, Sairanen luettelee Dynasetin menestyksen avaimiksi.
– Koitamme olla edelläkävijöitä.
Dynaset on siis kasvava merkki, ja asiakaskunta on todella laaja. Lisäksi yritys työllistää 60 henkilöä.
Sairanen itse on ollut puolentoista vuoden ajan töissä Dynasetilla.
– Opiskelin tradenomiksi ja sitten toimin tiedottajana sekä viestintäalalla. Sattuman kaupalla päädyin tänne markkinointitöihin.
35-vuotias mies on kotoisin Kerimäeltä, mutta nykyään hän asuu Pirkkalassa.
– Toimenkuvani täällä on laaja, Sairanen nauraa.
– Jokainen työpäivä on erilainen!

Uusi mallisto esillä

Avoimien ovien päivän päätähtenä on Dynasetin uusi mallisto: Blue Hydraulics -tuotesarja, johon sisältyy 17 uutta tuotetta.
Dynaset lanseerasi malliston maaliskuussa Las Vegasissa Conexpo-messuilla.
– Uuden tuotesarjan tunnistaa sinisestä väristä, Sairanen vinkkaa.
Kansainvälisillä vierailla sekä teknologiasta kiinnostuneilla on siis loistava tilaisuus päästä tapahtuman myötä tutustumaan uuteen mallistoon sekä tuotesovelluksiin.
Opastettujen kierrosten ansiosta kävijät saavat myös oikeasti tietoa Dynasetista sekä sen toiminnasta. Lisäksi tehtaalla järjestetään tapahtumapäivän puitteissa työnäytöksiä Dynaset-hydraulilaitteilla varustelluilla työkoneilla.

Dynasetin tuotteet ovat kompakteja, joten ne eivät vie paljoa tilaa. Sairanen kehuukin laitteiden teho–koko-suhdetta.

Dynasetin tuotteet ovat kompakteja, joten ne eivät vie paljoa tilaa. Sairanen kehuukin laitteiden teho–koko-suhdetta.

Dynaset lisää tuottavuutta

Suurin osa Dynasetin tuotannosta menee vientiin. Saan tietää, että tuotteet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, heti käyttövalmiita, ja että ne ovat erittäin kompakteja, joten ne voidaan rakentaa koneeseen sisälle.
Avantilla ja Dynasetilla on niin paljon yhteistyötä, että Avantin työkoneissa on erikseen oma niin sanottu peti Dynasetin generaattoria varten.
Sairanen esittelee kannettavaa ja yllättävän kevyttä hydrauliikan hitsausgeneraattoria, joka pystyy myös antamaan työkaluille virtaa. Hän kehuu tuotteiden teho–koko-suhdetta.
– Tuotteemme ovat pidemmälle vietyjä, ja teemme moneen eri teollisuuteen monta eri tuotetta.
Dynasetin tuotteista on siis paljon hyötyä asiakkaalle, koska ne lisäävät työkoneiden tuottavuutta.
– Asiakkaat ovat myös löytäneet valmisteillemme uusia käyttötarkoituksia. Laitteet ovat monikäyttöisiä, ja olemissa olevista tuotteista teemme entistä parempia ja taloudellisesti kannattavampia.
Sairanen kertoi myös erikoisen faktan Dynasetin toiminnasta:
– Jokainen tuote testataan, kokeillaan ja säädetään asiakasta varten ennen kuin se lähtee tehtaalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?