Musiikkiteatteri Palatsissa soivat Whitney Houstonin menestyskappaleet

Laura – sinä olet tähti!

Petri Lairikon ohjaama ja Katariina Leinon kirjoittama musikaali Me and My Bodyguard on saanut inspiraationsa Whitney Houstonin ja Kevin Costnerin tähdittämästä klassikkoelokuvasta The Bodyguard. Musikaalin tähti Laura Voutilainen tulkitsee loistavalla tavalla maailmanluokan hittejä Elina Vätön upeissa asuissa.
I Will Always Love You. Viime viikolla Musiikkiteatteri Palatsissa ensi-iltansa saaneen Me and My Bodyguard -musikaalin tähtenä ja hänen henkivartijanaan nähdään Laura Voutilainen ja J.P. Leppäluoto. (Kuva: Raisa Taurinka)

I Will Always Love You. Viime viikolla Musiikkiteatteri Palatsissa ensi-iltansa saaneen Me and My Bodyguard -musikaalin tähtenä ja hänen henkivartijanaan nähdään Laura Voutilainen ja J.P. Leppäluoto. (Kuva: Raisa Taurinka)

Musiikkiteatterin sali on uljas, Laura Voutilainen on huikea, Whitney Houstonin kappaleet nostattavat ihokarvoja, ja Elina Vätön näyttävät asut hivelevät silmää. Tässä lyhyt tiivistys musikaaleja tuottavan teatterin viimeisimmästä uutuudesta.
Me and My Bodyguard on saanut inspiraationsa kaksi vuotta sitten kuolleen laulaja Whitney Houstonin ja näyttelijä Kevin Costnerin tähdittämästä, taaloja takoneesta hittifilmistä The Bodyguard (1992).
Romanttisesta elokuvasta tuli yksi kaikkien aikojen suosituimmista leffoista, ja se houkutteli valkokankaan ääreen viisi miljoonaa katsojaa. Soundtrack-albumi voitti Sammy-palkinnon, ja levy myi maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta.
Elokuvan suosiota eivät mielestäni selitä diivan näyttelijän lahjat, ei myöskään henkivartijaa esittäneen Costnerin ja Houstonin välinen kemia, vaan yksinkertaisesti laulajattaren upea ääni, joka pääsee oikeuksiinsa hittikavalkadissa.
Dialogi ja näytteleminen ovat Palatsissakin sivuroolissa, musiikkia yleisö tuntui tälläkin kertaa janoavan.

Voodoonukkeja

Jääkaapin kokoisten miesten askellus ulkomaisten artistien rinnalla on jo tuttu näky. Supertähti Lady Gaga roikuttaa perässään peräti neljää turvamiestä. Meillä suojelubisnes on vielä vaatimatonta, mutta myös suomalaiset artistit ovat joutuneet palkkaamaan pukumiehiä yli-innokkaiden pikkuhousun heittelijöiden ja puristelijoiden taltuttajiksi.
Toimeksiannot ovat lisääntyneet, kertovat alan yrittäjät, eikä se koske pelkästään viihdemaailmaa. Aihe on hyvinkin nykypäivää. Me and My Bodyguard -musikaalissa häiriköijä on sekopää, jonka Voodoo-nuket kasvavat kasvamistaan hulluuden myötä. Itse olisin jättänyt uhkan muhimaan katsojan pääkoppaan esineellistämisen sijaan. Se olisi ollut tyylikkäämpi ratkaisu.
Mutta juoni vielä lyhyesti. Supertähti (Laura Voutilainen) palkkaa suojelijakseen henkivartijan (J.P. Leppäluoto), jonka tehtävänä on pitää mielipuolinen ahdistelija (Kimmo Blom) loitolla. Mutta, ovatko asetelmat lopulta näin mustavalkoiset? Totuuden muistanevat ne katsojat, jotka ovat Bodyguardinsa jo aiemmin nähneet.

Hiteistä tarinoita

Popin ja soulin komeetta Lionel Richie on sanonut Whitney Houstonista, että tällä oli ääni, joka pystyi muuttamaan tarinan ja melodian maagisiksi nuoteiksi.
Laura Voutilaisella on taito juoksuttaa melodioita ja rakentaa hiteistä tunteikkaita tarinoita. Juuri siksi hän on tähtilaulaja.
Musikaalin kermaa ovat ikivihreät kappaleet, kuten esimerkiksi The Greatest Love of All, I Wanna Dance With Somebody, Saving All My Love For You, Queen of Night, How Will I Know, Where Do Broken Hearts Go ja I Have Nothing.
Sokerina pohjalla countrylaulaja Dolly Partonin säveltämä balladi I Will Always Love You, joka pistää ihokarvat heilimöimään vuosikymmenestä toiseen.
Houston sai kiittää vastanäyttelijäänsä elokuvadebyyttinsä megahitistä. Costner toi kuunneltavaksi Linda Ronstadtin version, johon Houston ihastui. Lopulta balladi valittiin elokuvan teemaksi uudelleen sovitettuna.
Levy-yhtiö ei capella-alkuiseen slovariin uskonut, mutta tähtipari onnekkaasti uskoi.
Tässä kappaleessa on oikeastaan kaikki se tunne, mikä näyttelijätyöstä uupuu.

Muikea livebändi

J.P. Leppäluoto ja Kimmo Blom esittävät menestyskipaleita Kissiltä, Genesikseltä, Billy Idolilta ja Guns N’ Rosesilta. Muun muassa Knockin On Heavens Door -sovitus kulkee sutjakkaasti kuin ratikka kiskoilla. Taitavia ovat, molemmat miehet. Blomilla on varaa leikitellä taipuisalla äänellään, I Was Made for Loving You vain yhtenä näytteenä.
J.P. Leppäluodon Billy Idol -tulkinnat ovat mainioita, ja mies pudottelee vuorosanansa hämmästyttävän aidosti. Kulmikas Leppäluoto on habitukseltaan paljon vakuuttavampi kuin kuunaan siloposki Costner. Kyllä nahka aina teryleenin voittaa.
Leppäluoto ja Voutilainen synnyttävät esikuvaelokuvaa enemmän sähköäkin välilleen.
Koreografi Laura Kontoniemen show-tanssin tulkkeina, taustalaulajina ja sivurooleissa ovat Ninni Martikainen, Tiina Lampinen ja Eve Metsäranta. Juha Heikkilän kapellimestaroima muikea livebändi on hyvässä vedossa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?