”Kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusia avautuu”

Toni Nieminen laittoi Teivon ratatallin ovet säppiin

Pitkään Ylöjärvellä vaikuttanut Toni Nieminen lopettaa Teivon ratatallin pitämisen. Ratkaisun ainoa ja samalla painava syy on, että tallin pitäminen ei ollut Niemiselle enää taloudellisesti mahdollista,  saati kannattavaa.

Viime vuodet voimakkaasti raviurheilussa vaikuttanut Toni Nieminen luopuu Teivon ratatallistaan. Hän toivoo, että voi vielä joskus palata raviurheiluun täysipainoisesti. Tampereelle muuttanut Nieminen jatkaa ravien parissa ainakin äänityöläisenä. (Kuva: Arkistokuva: Jari-Pekka Korvola)

Viime vuodet voimakkaasti raviurheilussa vaikuttanut Toni Nieminen luopuu Teivon ratatallistaan. Hän toivoo, että voi vielä joskus palata raviurheiluun täysipainoisesti. Tampereelle muuttanut Nieminen jatkaa ravien parissa ainakin äänityöläisenä. (Kuva: Arkistokuva: Jari-Pekka Korvola)

– Taloudelliset syyt veivät minut tähän tilanteeseen. En saanut toimintaa pyörimään riittävän hyvin, Nieminen perustelee ratkaisuaan.
Raviurheilussa eletään myös laajassa kuvassa taloudellisesti vaikeita aikoja.
– Se on totta, mutta en halua piiloutua minkään yleisen tilanteen taakse. Talouden realiteetit ajoivat minut tähän tilanteeseen, Nieminen summaa.

Vaikea päätös

Jo vuosikymmenen ajan ravureita valmentaneelle Niemiselle Teivon ratatallin lopettamispäätös ei ollut helppo juttu, eikä sitä tehty sormia napsauttamalla.
– Päätös pillien laittamisesta pussiin oli minulle vaikea. Mietin jatkamista viimeiseen asti.
Mäkihyppyareenojen vanha sankari ei jatka Teivon ratavalmentajana. Tämä ei silti tarkoita sitä, että kaikki toivo olisi kokonaan menetetty.
Peruspositiivisena tunnettu Nieminen uskoo, että paluu lajin pariin tulevaisuudessa on täysin mahdollinen.
– Lajissa ei ole mitään vikaa. Ravit ovat hieno urheilumuoto. Toivottavasti voin vielä joskus valmentaa hevosia.
Myös oikeanlainen asenne kantaa tuttua ravikasvoa eteenpäin.
– Kun yksi ovi sulkeutuu,  uusia avautuu.

Silti mukana lajissa

Vaikka Toni Nieminen sulkeekin Teivon ratatallin ovet, hän on silti mukana ravien parissa – melko voimakkaasti.
– Jatkan Toto-Tv:n Ravistudion tekemistä. Kierrämme suomalaisen raviurheilun suurtapahtumissa ja raportoimme sekä tunnelmoimme niistä parhaita paloja.
Nieminen nousee aina pyydettäessä myös ohjastajan pukille.
– Toki olen käytettävissä lainaohjastajana. Kuskimarkkinat ovat Suomessa tosin aika kireät. Joka tapauksessa kilvanajo on mukavaa puuhaa.
Yrittäjän ja äänityöläisen elämä on Toni Niemisen lähitulevaisuuden suunnitelmissa.
Raviurheilun ohella häntä työllistää toinen tuttu laji eli mäkihyppy.
– Jatkan MTV3:n mäkihypyn kommentaattorina myös ensi talvena. Lisäksi erilaiset juontokeikat ja luennot työllistävät minua, Nieminen summaa lähitulevaisuutensa suunnitelmia.

Prinssin T65-tolppa

Toni Nieminen on ajanut raveissa kilpaa vuodesta 2004 lähtien.
Kuten todettua, raviurheilu ei katoa Niemisen elämästä kokonaan.
Silti nyt lienee hyvä hetki summata mennyttä ja sen parhaita hetkiä.
– Totta kai ensimmäinen ravivoittoni on aina muistoissani. Voitin ekan starttini Lahden Jokimaalla omalla valmennettavallani Kasper Kähöllä.
– Viime vuonna saalistin Vermosta ensimmäisen T65-voittoni Prince Victoriosolla. Tuolla tasolla voittaminen on aina hieno juttu, Toni Nieminen fiilistelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?