Haavisto voittoon EM-avauksessa

Ylöjärveläisen hydrauliikkayrityksen Dynasetin tukema Jere Haavisto kaasutteli ykköseksi motocrossin EMX150-luokan Euroopan mestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailussa.
Jere Haavisto on löytänyt voittovauhdin heti kauden alussa. (Kuva: Team Manninen Bros)

Jere Haavisto on löytänyt voittovauhdin heti kauden alussa. (Kuva: Team Manninen Bros)

Suomalaisessa Team Manninen Bros Honda -tallissa ajava juniorikuljettaja Haavisto sijoittui Hollannin Valkenswaardissa ajetun kilpailun avauserässä toiseksi isäntämaan Rick Elzingan jälkeen.
Luokan toinen erä ajettiin sunnuntaina, ja edellisen päivän hopeatilasta sisuuntunut Haavisto kuittasi kisaa johtaneen Elzingan heti kisan alkumetreillä ja kasvatti pienen eron hollantilaiseen.
Maalissa eroa oli vajaat kaksi sekuntia. Näin Haavisto kuittasi myös kokonaiskilpailun voiton.
– Lauantain kisa oli sijoituksellisesti hyvä, mutta ajossa oli paljon parannettavaa. Sunnuntain erään lähdinkin huomattavasti päättäväisemmällä otteella ja siten ajokin kulki paremmin. Oli todella hienoa voittaa näin ison yleisön edessä ja kuulla kannustusta kisan aikana, Haavisto sanoo.
Suomalaisten hienon viikonlopun täydensi Haaviston tallikaveri Matias Murto, joka oli molemmissa lähdöissä kolmas.
– Huikea suoritus pojilta. Siitä taitaakin olla hetki aikaa, kun motocrossin arvosarjan podiumilla on nähty kaksi suomalaista, Team Manninen Bros Honda -tallin päällikkö Kusti Manninen suitsuttaa.
Motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavia EMX150-luokan osakilpailuja järjestetään viisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?