Puhetta kasvamisen kivuista ja hengellisestä etsimisestä

Gospelkonsertin ydin on ihmisyys

Viime vuosina muusikko Joel Hallikainen on korostanut, että tahtoo esiintyjänä kohdata ja koskettaa. Sama tarkoitus hänellä oli varmasti viihteen tekijänäkin, mutta nyt aistit ovat entistä herkemmät. Hallikainen on löytänyt elämänsä suunnan uskosta.

Joel Hallikainen on ehtinyt julkaista 10 viime vuoden aikana peräti 12 gospellevyä. (Kuva: Jani Laukkanen)

Joel Hallikainen on ehtinyt julkaista 10 viime vuoden aikana peräti 12 gospellevyä. (Kuva: Jani Laukkanen)

Musiikki on sulostuttanut Joel Hallikaisen elämää lähes aina. Hallikainen on kertonut, että kun hän 12-vuotiaana sai kitaran syliinsä, koko maailma räjähti. Hurriganes oli valtava ihailun kohde. Myöhemmin inspiroivat Hectorin ja Mikko Alatalon 1970-luvun folklaulelmat.
Nuorten bändi sai treenikämpän Raision lukion urheilukentän päädyssä sijaitsevasta Pommarista. Joelista ja kavereista tuntui, että kaikki oli mahdollista.
Tuntui luonnolliselta, että musiikista tuli paitsi elämäntapa, myös leipätyö. Oli lastenlauluja Jakke&Jokke-duon voimin, folk-tunnelmointia ja taikurikeikkoja. Hallikainen myös teki paljon lauluja muille artisteille.
Television Tuttu juttu -ohjelma toi juontaja-laulajalle lopullisen läpimurron. Hyllyt täyttyivät Emma- ja Telvis-pysteistä. Nokkelasanaista hurmuria revittiin joka suuntaan, ja usein tämä suostuikin. Kuurankukka soi kaikkialla, melkein liikaakin.
Valitettavasti tahti oli liian kova, ja menestystä seurasi krapula.

Näkyväksi tulemisen tarve

Nykyään Joel Hallikainen on mies, joka laulaa ja puhuu sellaisista asioista kuin kasvamisen kipu, hengellinen etsiminen ja usko. Teemoja hän pohtii muun muassa radioblogissaan radio Dein kanavalla kahdesti kuussa. Ja tietysti konserteissaan. Ensimmäinen gospel-levy ilmestyi kymmenen vuotta sitten.
Kahdet askeleet -niminen gospelkonsertti kuullaan Ylöjärven kirkossa huomenna torstaina.
Hallikainen on etsinyt elämäänsä suuntaa, ja hän kertoo tutkimusmatkastaan avoimesti. Häntä on kehuttu kuulijaansa lähelle tulevaksi esiintyjäksi. Ehkä juuri siksi gospelkonsertit ovat saavuttaneet suuren suosion.
− Isättömyys, elämä viisilapsisen perheen isänä, ihmisenä olemisen kasvukivut, usko ja Jumalan suuri rakkaus antavat syvyyden illan lauluille, Hallikainen on kuvaillut teemallista konserttiaan.
− Näkyväksi tuleminen on Jumalan ihmiseen asettama syvin tarve, jolla Hän kutsuu meitä yhteyteen.
Kahdet askeleet -konsertin teema on ihmisyys. Hallikainen haluaa kutsua kuulijansa mukaan löytöretkelle hetkeen – pohtimaan, miten olla läsnä ja totta.
Osa Ylöjärven-konsertin tuotosta jää paikkakunnalle, ja se käytetään asentohoitopatjan hankkimiseksi terveyskeskuksessa tehtävään saattohoitotyöhön.

Gospelkonsertti Kahdet askeleet Ylöjärven kirkossa torstaina 8. toukokuuta kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?