Uplakers nousee ensi kaudeksi II-divisioonaan

Ylöjärven Uplakers haki sunnuntaina upean vierasvoiton jääkiekon Hämeen alueen II-divisioonan nousukarsinnoissa. Ylöjärveläisjoukkue varmisti voitolla nousun ensi kaudeksi II-divisioonaan.

13 Urheilu 5Voitto oli todella makea, sillä se tuli sarjakärki Liikunnan Riemusta, joka ei ollut ennen sunnuntaita kärsinyt karsintapeleissä vielä yhtään pistemenetystä.
Kamppailu alkoi ylöjärveläisittäin huonosti, sillä jyväskyläläinen Riemu karkasi kahden maalin johtoon. Ensin Samu Martinmäki iski isäntien avausmaalin, ja hetkeä myöhemmin asialla oli Mikko Hyvönen.
Uplakers pääsi peliin mukaan, kun Niilo Lähde napautti kavennuksen ylivoimalla vajaat kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Osuman alustivat Kalle Haukipää ja Heikki Soipio.
Toinen erä oli tasaista vääntämistä. Uplakers otti ohjat käsiinsä vähän ennen toista erätaukoa. Ensin Heikki Soipio laukoi tasoituksen Niilo Lähteen esityöstä.
Hetkeä myöhemmin osat vaihtuivat, kun Lähde pääsi lyömään ylöjärveläiset ensimmäistä kertaa johtoon Soipion syötöstä.
Kolmas erä alkoi vieraiden kannalta synkästi. Riemu nousi tasoihin, kun varsinaisen peliajan viimeistä kaksikymmenminuuttista oli pelattu vain 45 sekuntia. Maalintekijänä toimi jälleen Mikko Hyvönen.
Ottelun voittajaa ei saatu selville varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Sitä ehdittiin pelata tasan kaksi minuuttia ennen kuin tuttu parivaljakko ratkaisi ottelun Uplakersille.
Voittomaalin viimeisteli Heikki Soipio Niilo Lähteen passista. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Mika Kalliomäki.
Sekä Soipio että Lähde ovat takoneet viidessä nousukarsintapelissä kahdeksan tehopistettä.
Uplakersin verkolla seissyt Eemeli Selin torjui kaikkiaan 31 laukausta. Kaukalon toisessa päässä torjunut Riemun Toni Ruokanen koppasi 36 kutia.

Kausi päättyy kotihallissa

Uplakers on pelannut nyt viisi karsintaottelua, joista saaliina on 12 pistettä. Saldo oikeuttaa tällä hetkellä kolmanteen sijaan.
Edellä oleva Oriveden Fortuna on pisteen päässä ottelun Uplakersia enemmän pelanneena. Riemu johtaa sarjaa 16 pisteellä.
Neljäntenä majaileva VaPS Hockey on jäänyt Uplakersista jo neljä pistettä. VaPS Hockeylla on jäljellä enää vain yksi ottelu.
Viidentenä on Koillis-Pirkan Kiekko, joka on Uplakersista viiden pisteen päässä eikä voi enää tavoittaa ylöjärveläisiä.
Ensi kaudeksi II-divisioonaan nouseva Uplakers pelaa nousukarsinnoissa vielä kaksi ottelua.
Ensi lauantaina ylöjärveläiset vierailevat Orivedellä Fortunan kotiluolassa.
Karsinnat päättyvät sunnuntaina kotiotteluun Kankaanpään Jääkarhuja vastaan. Tuon ottelun jälkeen Ylöjärven Uutiset ottaa selvää, minkälaiset nousutunnelmat huikean kauden pelanneessa Uplakersissa vallitsee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?