Ryhdin B-pojat ja -tytöt komeasti SM-finaaleihin

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt ja -pojat voivat lähteä lentopalloilun SM-lopputurnauksiinsa luottavaisin mielin hyviä sijoituksia hakemaan.
Einari Koiviston lihaskuntotreeni on tuottanut tulosta: kroppa kestää taas pelata lentopalloa korkealla tasolla.
Einari Koiviston lihaskuntotreeni on tuottanut tulosta: kroppa kestää taas pelata lentopalloa korkealla tasolla.

Kummankin valmistautuminen kauden huipentumaan sujui mainiosti, sillä sekä tytöt että pojat esittivät vahvoja otteita välieräturnauksissa.
Pojat ottelivat Suonenjoella, ja jälki oli hienoa: neljästä ottelusta neljä voittoa ja vain yksi hävitty erä, eli turnausvoitto tuli puhtaalla pelillä.
Ryhti voitti Vilppulan Tähden 2–0 (25–15, 25–8), isäntäjoukkue Puijo Wolleyn 2–0 (25–19, 30–28, Humppilan Yrin 2–0 (25–23, 25–23) sekä Korpilahden Pyrinnön 2–1 (25–21, 23–25, 15–11).
Valmentaja Timo Halttula oli erittäin tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Hänen mukaansa Pyrintö-pelin pieni hapuilu johtui pääosin kokoonpanokokeiluista.
– Erityisen hyvin toimi vastaanotto, mutta ei pelistämme heikkoa osa-aluetta löytynyt.
Pitkään sivussa vammojen vuoksi olleet Einari Koivisto ja Joni Siermala osoittivat kuntoutuneensa. Koivisto palasi omalle tontilleen yleispelaajaksi ja nosti Joonas Järnvallin tavoin vuorenvarmasti alotuksia.
Siermalan olkapää kesti hakkurina koko turnauksen ajan, ja tehoja löytyi, kuten löytyi Ilari Toimelaltakin.
Lopputurnaus pelataan kahden ja puolen viikon päästä Tampereella. Halttulan mielestä tilanne on herkullinen.
– Kovimmat paineet ovat koko kauden A-poolissa pörränneillä joukkueilla. Meidän paineemme rakentuu siitä, että meidän pitää nyt näyttää, mihin todella pystymme, kun olemme saaneet kaikki pelaajamme mukaan.
Ryhti pelaa finaalit samassa alkulohkossa kuin Kalevan Lentopallo, jonka kanssa se jatkaa hyödyllisiksi havaittuja yhteisharjoituksiaan.

Vain Luja Ryhdin tyttöjä kovempi

B-tytöt selvisivät reissulla Orivedelle, jossa he kaatoivat kotijoukkue Ponnistuksen 2–0 (26–24, 25–18) ja Suonenjoen Vasaman 2–0 (25–14, 25–8), mutta hävisivät Laihian Lujalle 1–2 (25–11, 23–25, 8–15). Sijoitus oli siis toinen.
OrPo pani tiukasti hanttiin uhrautuvalla puolustuspelillä, eikä Ryhti meinannut saada millään palloja kuolemaan. Eroa rupesi syntymään selvästi vasta toisen erän loppupuolella.
Sen jälkeisessä Luja-ottelussa Ryhti sai ensimmäisen erän turhankin helposti vastustajan virheillä, mutta toisen erän kymmenen pinnan tienoilla tahti muuttui.
Ryhdille tuli hyökkäys- ja vastaanottovirheitä, jotka jatkuivat kolmannessakin erässä sinetöiden tappion.
Vasamaa vastaan Ryhdin kuviot olivat jälleen kunnossa ja virheet minimissään. Kun vastaanotto toimi, passi- ja hyökkäyspelistä tuli monipuolista.
Kuortaneella naisten ykkössarjaa ja liigaa pelannut Jessica Kosonen näytti varmuudellaan esimerkkiä varsinkin puolustustehtävissä, joissa hän ei jättänyt palloja kesken.
Passari Emmi Jalonen toipui flunssastaan mainioon vireeseen, ja Tiia Virta onnistui toisena yleispelaajana. Myös Noora Honkasella ja Paula Vihannolla keskellä oli hyvä vire.
– Koko joukkue taisteli ihan hyvin ja homma toimi, joskin pieniä notkahduksia silloin tällöin tuli. Finaaleihin mentäessä oma peli pitää vaan saada vielä entistäkin huolellisemmaksi ja puolustus- sekä vastaanottoasenne aukottomaksi, Ryhdin valmentaja Kati Jalonen muistutti.
– Puolustuksessa pitää olla sellaista asennetta, että pallot nousevat varmasti passarille, ja hyökkäyksissä pitää olla kunnolla rohkeutta sekä voimaa. Myös syöttöpeli on pidettävä tiukkana ja rohkeana, Jalonen suunnitteli.
Tyttöjen finaaliturnauksen paikkakunta ei ollut vielä alkuviikolla tiedossa. Ajankohta on kuitenkin sama kuin pojilla.

D-tytöt vedossa alueen välierissä

Ryhdin D-tytöt jatkoivat erinomaisia otteitaan lentopalloilun lounaisen alueen mestaruussarjan välierävaiheessa.
Jujut-joukkue selviytyi A-finaaleihin kukistettuaan Euran Raikun 2–1 ja Salon Viestin 2–0, sekä annettuaan kovan vastuksen Raision Loimulle.
Loimu voitti Ryhdin 2–0, mutta valmentaja Harri Matilainen oli tyytyväinen omiensa otteisiin siinäkin kamppailussa.
– Pääsimme hyökkäämään todella hyvin, vaikka A-poolissa toiseksi sijoittunut Loimu on hävinnyt koko kautena vasta kaksi peliä. Siinä pelattiin jo kunnolla verkon yläpuolella, Matilainen kehui.
Myös Raikua vastaan Ryhti intoutui yhteen talven parhaista peleistään. Tuuli Kruuti takoi jokaisessa ottelussa palloa korkealta ja kovaa Venla Oksalan passeista.
Veera Nikkilän ja Yade Matilaisen hyvissä torjunnoissa olivat sekä asenne että taidot kohdallaan.
Nuoremmista D-ikäisistä koostuva Peipit teki vielä Jujujakin selvempää jälkeä B-välierissä. Peipit kukisti sekä Salon Viestin, LP Kangasalan että Maskun Katajan 2–0.
Peipit osoitti liikkuvalla ja taistelutahtoisella pelillään, että yhtä hyvin senkin paikka olisi voinut olla A-finaaleissa. Kauden huipennukset pelataan kahden ja puolen viikon päästä.