Ryhdin C-tytöt etenivät SM-finaaleihin

Ryhdin C-tytöt eivät ihmetelleet pääkaupungin meininkiä, vaan voittivat lentopalloilun SM-sarjan B-pooliturnauksensa ja varmistivat pääsynsä SM-lopputurnaukseen.

Finaalit pelataan huhtikuussa Kuortaneella, mutta sitä ennen finaaliturnauspaikkansa varmistaneetkin lämmittelevät keskinäisillä peleillään 5. huhtikuuta.
Ryhti kukisti Nurmon Jymyn 2–0 (25–22, 25–16) ja Liedon Parman 2–0 (27–25, 25–16), eikä 1–2 (18–25, 26–24, 11–15) -tappio kotijoukkue PuMa Volleylle pudottanut sijoitusta, koska PuMa oli hävinnyt Parmalle.
Voitto-otteluissaankin Kati Jalosen valmentamalla Ryhdillä oli heikkoja hetkiä, mutta onneksi ne jäivät lyhyiksi. Sen sijaan PuMa-kamppailussa virheitä tuli turhan paljon, ja lopussa painoi jo väsymyskin.
– Pelimme oli mennyt ison askeleen eteenpäin edellisen viikonlopun aluefinaaleista, ja jokainen taisteli rohkeasti. Vastaanotto toimi paljon paremmin, ja hyökkäsimme terävämmin, Jalonen iloitsi.
Hyökkäyksessä esiin nousi kovakätinen Emilia Hänninen, joka pelasi rohkeasti eikä mennyt kipsiin tiukkojen erien lopuissakaan. Miriam Jauhiainen torjui tarkasti etenkin Jymy-ottelussa, jossa häntä oli erittäin vaikea ohittaa.

C-pojilla puhdas peli Raisiossa

Ryhdin C-pojatkin selviytyivät SM-välieriin voitettuaan kaikki ottelunsa Raision D-pooliturnauksessa, josta jatkopaikka aukeni kolmelle parhaalle.
Ryhti kukisti Raision Loimun 2–0 (25–18, 25–22) ja hollolalaisen Salpiksen 2–0 (25–16, 25–16). Nurmon Jymyä vastaan ote lipesi hetkeksi, mutta siitäkin Olli Kainulaisen valmennettat nousivat 2–1 (14–25, 25–13, 15–9) -voittoon.
– Ensimmäisessä erässä pelimme meni sooloiluksi, mutta heti, kun kaikki rupesivat pelaamaan joukkueelle, ote kääntyi, Kainulainen kuvaili.
Ryhti teki hurjaa jälkeä nopeilla hyökkäyksillä, sillä vastustajat saivat koko päivän aikana vain ani harvoin sen paterihyökkäyksen kiinni.
Kainulaisella ei ollut tarkkoja tilastoja käytettävinään, mutta hänellä oli tuntuma, että niin kävi vain pari kertaa koko päivän aikana.
Atte Kivimäki ja Ville Järnvall nostivat aloituksia niin hyvin passari Ville Kainulaiselle, että tämä pystyi pyörittämään mainiota hyökkäyspeliä Aleksi Helmisen ja Eetu Köykän avulla. Helminen kunnostautui myös joukkuehengen sytyttäjänä.
Välierät, joilla seulotaan 12 SM-lopputurnaukseen etenevää joukkuetta, pelataan kahden ja puolen viikon kuluttua Pielavedellä Pohjois-Savossa.