Alatalo ja Ojansivu SM-mitaleille

Ylöjärven Urheilijoiden Sanni Alatalo ja Ylöjärven Ryhdin Antti Ojansivu ylsivät palkintopallille hiihdon nuorten SM-kisoissa Ristijärvellä.

Alatalo sivakoi hopealle alle 17-vuotiaiden tyttöjen viidellä kilometrillä. Perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyn kilpailun voitti Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski, jolle Alatalo hävisi vain 6,5 sekuntia. Kolmanneksi ylsi IF Femmanin Alexandra Enlund, joka jäi kärjestä 12 sekuntia.
Kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Alatalo sijoittui 11:nneksi.
Antti Ojansivu saavutti puolestaan pronssia alle 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrillä. Vapaalla hiihtotavalla hiihdetyn kilpailun ykkönen oli Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen, jolle Ojansivu hävisi 31 sekuntia. Ennen Ojansivua maaliin ehti myös Haapajärven Kiilojen Risto Uusivirta, joka jäi voittajasta 7,5 sekuntia.
Perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä Ojansivu sijoittui neljänneksi. Hän jäi mitalista reilut 37 sekuntia.
Ylöjärven Ryhdin Anni Haavisto oli alle 18-vuotiaiden naisten perinteisen hiihtotavan viidellä kilometrillä 20:s. Vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä Haavisto lykki sijalle 17.
Ylöjärven Urheilijoiden Tuukka Teivaala oli puolestaan 38:s alle 20-vuotiaiden miesten vapaalla hiihtotavalla sivakoidulla 15 kilometrillä.
Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperä jäi pois Ristijärven SM-kisoista. Ylöjärven Urheilijoiden Antti Parkkinen puolestaan keskeytti alle 20-vuotiaiden miesten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisan. Sen jälkeen Parkkinen jäi pois vapaan hiihtotavan 15 kilometriltä.

Mini-Salpausselältä voittoja

Ylöjärveläiset juniorihiihtäjät menestyivät hienosti viime viikonloppuna Lahden Salpausselällä järjestetyissä Mini-Salpausselkä 2014 -kilpailuissa.
Ylöjärven Ryhdin Ada Aarnio voitti 8-vuotiaiden tyttöjen kilometrin kilpailun ennen Mäntsälän urheilijoiden Marianne Salmea ja Pirkkalan Hiihtäjien Essi Ilomäkeä.
Aarnio toisti temppunsa myös 9-vuotiaiden yhdellä kilometrillä. Tässä kilpailussa Aarnion jälkeen palkintopallille ylsivät Kaipolan Vireen Melia Palsi-
najärvi ja Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi.
Ylöjärven Ryhdin Aapo Haataja oli puolestaan ykkönen 13-vuotiaiden poikien kolmella kilometrillä. Haatajan seurakaveri Tino Stenman oli kilpailun neljäs. Hopeaa otti Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila ja pronssia Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari. Stenman jäi pronssista vain puolen sekunnin päähän. Ryhdin Aaro Auvinen oli samassa kisassa kymmenes.
Ryhdin Visa Joenperä sijoittui neljänneksi alle 15-vuotiaiden poikien viidellä kilometrillä. Joenperä jäi voiton vieneestä One Way Pro Teamin Kalle Parantaisesta 40 sekuntia.