Kesätöissä on savottaa työnantajallakin

Jos kesätöiden haku ja niissä ahertaminen ovat nuorelle työläs savotta, niin tekemistä kesäpestirumbassa riittää työnantajallakin.
Ensikertaa Avant Tecnolle suvipestiin tulevat saavat osaavan työparin, joka opastaa hommissa. Samaan tapaan Jussi Palomäki (oik.) neuvoo vakityöntekijä Markus Toivosta uuden työtehtävän hoitoon. Kaksikosta kumpikin on ollut aikanaan myös kesätöissä Avant Tecnossa.

Ensikertaa Avant Tecnolle suvipestiin tulevat saavat osaavan työparin, joka opastaa hommissa. Samaan tapaan Jussi Palomäki (oik.) neuvoo vakityöntekijä Markus Toivosta uuden työtehtävän hoitoon. Kaksikosta kumpikin on ollut aikanaan myös kesätöissä Avant Tecnossa.

Ensimmäiset ajatukset seuraavan suven kesätyökuvioille hyppäävät ilmoille pienkuormaajayritys Avant Tecnossa jo silloin, kun edellisen kesän loppuviivakalkit vasta pölisevät.
Kesurit näet kyselevät pestinsä päätteeksi seuraavan suven perään. Uudet kasvotkin ovat varhain liikkeellä. Jotkut lähettävät hakemuksensa jo ennen vuodenvaihdetta.
Yrityksen toimitusjohtaja Risto Käkelän mukaan kesätyörumba on kova.
– Mutta olemme saaneet hommaa aisoihin, kun olemme keskittäneet kaikki hakemukset nettiin. Kenenkään paperit eivät joudu hukkaan. Jos joku kyselee kesätöistä, ohjaamme hänet nettiin. Kaikki hakemukset käsitellään kerralla. Niinpä meillä ei ole valtavasti stressiä.
Ylöjärven kaupungilla kesätyökoneet käynnistetään tammikuussa. Henkilöstösihteeri Marjo Soutolahti ryhtyy selvittelemään työntekijöiden tarvetta eri osastoilla.
Hän tiedottaa hauista netissä. Tänä vuonna verkon hakulomaketta ei ole tarvinnut päivittää viime vuoden jäljiltä.
Kaupungillakin työn keskittäminen säästää aikaa. Soutolahti tekee pohjatyöt. Itse valinta haukkaa kuitenkin myös osastojen esimiesten aikaa.
– Eiväthän esimiehetkään hakuasioita hoida ihan päivässä tai parissa, sihteeri sanoo.

Hakijavirrassa riittää kahlaamista

Kuormaajafirma hoitaa valinnat alta pois parissa viikossa.
– Koska hakemuksia on paljon, en voi vannoa, että valinnat menevät absoluuttisen oikein.
Valtaisaan haastattelurumbaan ei siis riitä aikaa, eikä seula voi olla äärimmäisen tarkka.
Kriteereitä kuitenkin tietysti on.
– Teknisten alojen kavereilla  ja aiemmilla kesätyöläisillä on etulyöntiasema. Harjoittelupaikat ovat tehdasympäristössä, joten alle 18-vuotiaita on hankalaa työllistää. Heitäkin otamme silti muutaman.
Avant Tecnolle toivotaan kesureita, jotka voisivat jatkaa talossa tulevinakin kesinä.
Kaupungillekin hakemuksia kertyy aimo pino.
– Tietysti valinnat ovat haasteellinen tehtävä, kun on kyse nuorista työntekijöistä. Kannustammekin nuoria erottumaan hakemusten perusteella. Tietysti haastattelukin on tärkeä, sihteeri selittää.
Kaupungin tavoitteena on löytää hakijavirrasta oikeasti motivoituneita työntekijöitä, vaikka toki valittujen ulkopuolellekin jää aina päteviä ehdokkaita.

Tosi tarvetta ja yhteiskuntavastuuta

Avant Tecno palkkaa reilut 15 kesäesaa. Kaikki päätyvät tosi hommiin verstaalle, konttoriin tai ulko- ja varastotöihin.
– Ja heille maksetaan oikea palkka, Käkelä takaa.
Firma ei kuitenkaan voi liikkua työsuojelullisesti harmaalla alueella, joten tehtävien on oltava sellaisia, joita nuoret saavat pätevyytensä mukaan tehdä.
Kuormaajayritys palkkaa pikemmin muutamia nuoria pitkiin työrupeamiin kuin ison joukon pätkäpesteihin.
– Töiden oppimiseen menee aikaa, joten väkeä ei voi vaihtaa vähän väliä.
Vaikka firma menee käytännön tarve edellä, se kantaa kesätyökarusellillaan myös yhteiskuntavastuuta.
– Otamme harjoittelijoita enemmän kuin taloudellisesti  kannattaisi ottaa. Haluamme tukea nuoria ja alaa. Kun itse olin nuori, en millään saanut kesätöitä. Nuorten on opittava ja saatava työtä. Töissä he näkevät, mitä homma on käytännössä, ja saavat myös aiempaa paremman pohjan ymmärtää opetusta koulussaan.
Kaupunki pestaa liki 70 nuorta viherpuolen työntekijöiksi sekä avustajiksi päiväkotiin, keittiöön ja niin edelleen. Heidän on oltava 16–17-vuotiaita, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet kaupungilla.
Kaupungin periaatteena on antaa mieluummin mahdollisimman monelle edes pätkän verran työtä kuin vain muutamalle kunnon siivu. Kaupungin väki on jopa pohtinut, josko pestejä voisi pilkkoa vielä nykyistä pienemmiksi, jotta entistä useampi saisi työn syrjästä kiinni.
Kaupunki on myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.
Turhiin höpöhommiin väkeä ei kuitenkaan palkata.
– Nuorelle täytyy olla järkevää tekemistä, ja työnantajan on saatava käsiä arkensa avuksi.

Opastus syö väistämättä aikaa

Työnantajalla riittää työsarkaa myös varsinaisten kesätöiden aikaan. Kesureita ei voi heittää hommiin oman onnensa nojaan.
Avant Tecnolla jokainen ensikertalainen saa osaavan kaverin työparikseen. Tämä ohjeistaa kesuria työn lomassa. Kesän mittaan suvityöntekijä alkaa pärjätä omillaan, joten työparinkin on mahdollista lähteä lomilleen. Myös aiemmin talossa työskennelleet selviytyvät hommistaan itsekseenkin.
– Emme ole laskeneet rahallisesti tai ajallisesti, kuinka paljon kesätyöntekijöiden opastaminen haukkaa normaalityötehosta.  Hyväksymme, että kuvio kuuluu pelin henkeen, Käkelä sanoo.
Tietysti hiukan tavallista löyhempäänkin tahtiin tehty työ on firmalle edukkaampaa kuin hommien silkka seisominen loma-aikaan.
Kaupungilla kesureiden perehdytyksestä huolehtivat osastojen esimiehet tai heidän tehtävään määräämänsä henkilöt.
– Järjestämme keväällä kesätyöinfon valituille. Siellä on yleisperehdytystä ja työturvallisuusasioita. Myös eri toimijoita tulee kertomaan alastaan, Soutolahti kertoo.
Opastus vaatii toki aikaa, mutta sitä ei ole tarkoituskaan hoitaa kertaistumalta. Työnteon ohessa tulee aina jotain uutta kerrottavaa. Esimerkiksi kansioihin kootut perehdytyssuunnitelmat auttavat toki niputtamaan tietoa.

Hyötyä ja väriä arkeen

Kesätyöntekijöistä on toki myös aitoa hyötyä työnantajalle.
– Heistä on tuotannollista hyötyä. Saamme koneita syntymään, Käkelä nyökkää.
– Esimerkiksi vihertyö on kausiluonteista, ja kesätyöntekijöistä on siinä valtava apu, Soutolahti sanoo.
Niin Käkelä kuin Soutolahti toteavat, että kesäesat saattavat päätyä vuosien päästä talon vakiväeksi.
– He tuntevat talon jo verstaasta lähtien, ja me taas tunnemme kaverin hyvin, kuormaajapomo sanoo.
– Meillä on rekrytointihaasteita jo nyt, kun tulee eläköitymisiä ja kun joillakin aloilla on erityisesti tarvetta työntekijöille, henkilöstösihteeri toteaa.
Hän lisää, että tyytyväiset kesurit voivat suositella työtä tovereilleen, mikä tietää talolle työvoimaa seuraaviksi kesiksi.
Avant Tecno saa alaa opiskelevilta nuorilta tietoonsa alan tuoreinta tietoa ja osaamista.
Ja toki kesäesat tuovat väriä, iloa ja tuoretta ilmettä tavallisen arjen vastapainoksi.

Työnantajan kesätyömuistilista

• Kerro työpaikkailmoituksessa, miten valintaprosessi etenee, ja ilmoita päätöksistä myös niille, joita ei valita.
• Huolehdi sopimus- ja palkanmaksuasiakirjoista, kuten verokortista, tilinumerosta, työsopimuksesta, palkkakuiteista ja työtodistuksesta.
• Varmista, että työntekijä on aina jonkun esimiehen vastuulla.
• Perehdytä työntekijää, jotta tämä pääsee jyvälle talon tavoista. Sisääntulokansioon kootut tiedot auttavat tässä.
• Huolehdi, että kesuri pannaan vain töihin, joiden tekeminen on nuorelle tämän pätevyystason mukaan sallittua. Työssä on kuitenkin oltava sopivasti haastetta. Määrittele tehtävät, vastuu, valtuudet ja odotukset selvästi.
• Kohtele suvityöntekijöitä ja muita työntekijöitä tasavertaisesti ja anna nuorelle reilua palautetta.

Lähde: toimitusjohtaja Risto Käkelä ja henkilöstösihteeri Marjo Soutolahti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?