Mistä valtuutettu pumppaa mielekkyyden tehtäväänsä?

matti_paakirjoitus_320x194pxlSeurasin lehteriltä Ylöjärven kaupunginvaltuuston istuntoa maanantai-iltana. Kokouksen edettyä huomasin miettiväni pähkinää, mistä ylöjärveläinen valtuutettu löytää mielekkyyden luottamuspestinsä hoitamiseen.
Koko uuden kaupungintalon olemassaoloajan kokoustilan salitekniikka on temppuillut. Verhot juuttuvat paikoilleen. Äänentoisto vinkuu. Valtuutetut eivät saa pyytämäänsä puheenvuoroa. Laitteet tekevät lakon.
Nyt valtuutetut ovat koekaneja ja testaavat muun muassa langatonta äänestyspäätettä. Se toimi harvinaisen hyvin.
Jo monen valtuuston kokouksen asialista on ollut vähäinen. Tälläkin kerralla pääosassa olivat lausunnot aikaisemmin tehtyihin valtuustoaloitteisiin. Toki valtuustoryhmät yhdessä ja erikseen jättivät nipun uusia aloitteita. Niiden vaikutus on osoittautunut vuosien saatossa hyvin olemattomaksi.
Vaalien alla linjataan, että kaupunginvaltuusto päättää isoista suuntaviivoista ja ohjaa kaupunkilaivaa tulevaisuuteen. Näin suureellisia pykäliä ei maaliskuun esityslistalla ollut.
Asioista keskustelu jää yleensä yksinpuheluksi. Joku valtuutettu kysyy tai kommentoi, ja siinä kaikki.
Kun ratkaistavana on vain eron myöntäminen luottamustehtävästä korvaavan henkilön valitsemisineen tai lausunnon antaminen MAL-hankkeiden toteutuksesta, ei käsissä ole kummoinen tehtävä.
Luulisi, että Ylöjärven kokoisessa kaupungissa valtuustolle löytyy merkittäviä haasteita ratkottaviksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?