Ongelmallisia säästöjä

Ville MäkinenKaikki ymmärtävät, että Ylöjärven kaupungilla on hurjan kovat paineet saada aikaiseksi säästöjä. Jokaiselle kaupungin osastolle on annettu tälle vuodelle uudet talousraamit, joiden mukaan niiden on kyettävä elämään. Raamit ovat huomattavasti tiukemmat kuin aiemmin.
Säästökohteita etsittäessä ei ole jätetty kääntämättä kiveäkään. Niinpä jopa mitättömiltä kuulostavat summat ovat kelvanneet leikattaviksi. Tämä tarkoittaa sitä, että myös puutarhakaupungin heikko-osaiset joutuvat osallistumaan säästötalkoisiin.
Viime viikkoina eniten ihmetystä ovat aiheuttaneet omaishoidon tuen mahdolliset leikkaukset, taksisetelien poistaminen käytöstä sekä urheilu- ja liikuntaseurojen avustusten reilu pienentäminen.
Edellä mainitut säästöt kohdistuvat suoraan vanhuksiin ja lapsiin, siis ihmisiin, jotka pitävät vähiten meteliä itsestään.
Vanhusten palveluihin kohdistuvat säästöt eivät tue Ylöjärven vanhustyön strategiaa. Sen mukaan vanhusten selviytymistä kotona olisi tuettava kaikin keinoin, koska se vähentäisi kallista laitosasumista.
Samaan aikaan urheiluseurat joutuvat repimään puuttuvat rahat harrastavien lasten vanhempien rahapussista. Mitä tapahtuu, jos köyhimpien perheiden lapsilla ei olekaan enää varaa harrastaa?
Vasta pitkän ajan kuluttua näemme, minkälaisia vaikutuksia näillä säästöillä todellisuudessa on.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?